E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω περισσότερους μέσα στην κόλαση» λέει αστυνομικός επιβάτης

Ο Χρήστος Μάινας από την Αριδαία ήταν επιβάτης στο μοιραίο τρένο

«Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω περισσότερους μέσα στην κόλαση» λέει αστυνομικός επιβάτης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/3/2023 | 08:48

Πήρε λίγες μέρες άδεια και αποφάσισε να επισκεφτεί τους δικούς του στην Αριδαία Πέλλας. Ο Χρήστος Μάινος υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας και τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη την κάνει πολύ συχνά με το τρένο. Για την ακρίβεια σταματά στο Πλατύ Ημαθίας κι εκεί πηγαίνει ο πατέρας του και τον παίρνει.

Το ίδιο θα συνέβαινε και το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Επιβιβάστηκε στο δεύτερο βαγόνι του Intercity, κάθισε στη θέση 101 κι έπιασε κουβέντα με τις πέντε κοπέλες που μοιραζόταν το κουπέ. Όλες φοιτήτριες στη Θεσσαλονίκη, οι τρεις μάλιστα φίλες από την Εύβοια, που επέστρεφαν μετά την ανάπαυλα της Αποκριάς. Η μία είχε και τη γάτα της μαζί...δεν θυμάται αν βγήκε από το βαγόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ κι ενώ το τρένο είχε αναχωρήσει από τον σταθμό της Λάρισας, έγινε το κακό.

«Ένας δυνατός κρότος, μια έντονη βουή κι ύστερα ένιωθα ότι γυρνάμε ανάποδα. Έβαλα ενστικτωδώς τα χέρια στο κεφάλι. Όταν σταμάτησε το βαγόνι, τίναξα τα άκρα μου να δω αν είμαι λειτουργικός. Αίματα έτρεχαν από το κεφάλι μου και ένιωθα να καίγομαι, σαν να είχα μπει σε έναν φούρνο» περιγράφει ο αστυνομικός τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Ο Χρήστος Μάινος μιλάει αργά και ψύχραιμα. Αναπολεί στο μυαλό του εκείνες τις εφιαλτικές στιγμές και θυμάται απίστευτες λεπτομέρειες. Ουρλιαχτά έσκιζαν τη νύχτα, παντού καπνός, φωτιά, η αίσθηση του καμένου...ο θάνατος πλησιάζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στη διάρκεια του ταξιδιού είχα το παράθυρο στα αριστερά μου, όταν σηκώθηκα ήταν στα δεξιά μου, σπασμένο. Μία κοπέλα πήδηξε πρώτη. Χτύπησε άσχημα, δεν μπορούσε να κουνηθεί. Ψάξαμε άλλον τρόπο διαφυγής. Πηδήξαμε σε ένα βαγόνι που ήταν χαμηλότερο και από εκεί στο έδαφος», περιγράφει και συνεχίζει:

«οι τρεις κοπέλες ήταν σε καλή κατάσταση, εκείνη όμως που έπεσε πρώτη δεν μπορούσε να περπατήσει. Την βοήθησα να απομακρυνθεί. Σε ένα άλλο βαγόνι είδα να έχουν πετάξει τις βαλίτσες και να πηδάνε πάνω τους για να περιορίσουν το ύψος. Όλοι έτρεχαν μέσα στα χωράφια αναζητώντας ένα μονοπάτι διαφυγής».

Λίγη ώρα αργότερα κι ενώ γύρω του επικρατούσε κόλαση κι ο κόσμος έτρεχε αλαφιασμένος να σωθεί, ακούστηκαν σειρήνες. Ήταν οι πιο χαρούμενες σειρήνες που άκουσαν ποτέ. Πυροσβεστική και ασθενοφόρα ερχόταν από τον δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Χρήστος Μάινος και οι τέσσερις κοπέλες βρισκόταν εγκλωβισμένοι σε μια χαράδρα. Η μία είχε τραυματιστεί στη μέση και στα πλευρά από το χτύπημα όταν πήδηξε από το παράθυρο, η άλλη είχε εγκαύματα. Ήταν αδύνατον να φτάσουν πάνω στον δρόμο. Πυροσβέστες τους έριξαν ένα σχοινί και τους ανέβασαν. Κι εκεί όμως επικρατούσε πανικός.

«Μια μητέρα ζητούσε βοήθεια για το 7-8 χρονών παιδί της, που είχε πρόβλημα στο στήθος. Τη βοήθησα. Βοήθησα όσους μπορούσα. Μακάρι να είχα βοηθήσει περισσότερους, αλλά ήταν τέτοια η κατάσταση που δεν μπορούσες να επέμβεις», λέει.

Τις κοπέλες παρέλαβαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, τον ίδιο περιπολικό της ΕΛΑΣ. Οι συνάδερφοί του, τον πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών, από όπου τον παρέλαβε ο πατέρας του και τον μετέφερε στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Του έγιναν κάποια ράμματα στο κεφάλι, του περιποιήθηκαν τα εγκαύματα και αναχώρησε για το σπίτι του.

«Σημασία έχει τι άνθρωπος είσαι κι όχι τι βαθμό φέρεις και πόσα γαλόνια κουβαλάς. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές κρινόμαστε όλοι», είναι το μήνυμα που στέλνει και εύχεται όλοι οι τραυματίες να τα καταφέρουν.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΕΘ: Σενάρια φορολογικής ελάφρυνσης των εσόδων από ενοίκια

Σήμερα

Πιθανά μέτρα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης

Εντοπίστηκε το πρόβλημα στον Βιολογικό της Πάτμου

Σήμερα

Συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ για την ποιότητα του νερού

Βόλος: Η στιγμή που ο 40χρονος συλλαμβάνεται από τους αστυνομικούς

Σήμερα

Με απατούσε η γυναίκα μου, τι να έκανα» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κτηνοτρόφος στον Τύρναβο δήλωσε 4.000 πρόβατα και είχε 1.500

Σήμερα

Κτηνοτρόφος από τον Τύρναβο είχε δηλώσει περίπου 4.000 ζώα, με τον έλεγχο να καταγράφει μόλις 1.500

Λαμία: Δύο προσαγωγές για εμπρησμό – Τους είδαν να αδειάζουν μπιτόνι με πετρέλαιο σε χωράφι

Σήμερα

Προσήχθησαν δύο νεαροί στη Λαμία, ως ύποπτοι για απόπειρα εμπρησμού

Σοβαρό τροχαίο στη Χαλκιδική – Τραυματίας υπέστη ακρωτηριασμό

Σήμερα

Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, ο τραυματίας υπέστη πλήρη ακρωτηριασμό κάτω άκρου

Βόλος: Ανήλικος οδηγός παρέσυρε 8χρονο και τον εγκατέλειψε

Σήμερα

Πεζός ήταν ο οκτάχρονος ήταν χτυπήθηκε, ενώ αυτή τη στιγμή συνεχίζει να νοσηλεύεται

Τραγωδία στους Παξούς: Δίωξη στους γονείς και τον παππού του 4χρονου κοριτσιού

Σήμερα

Ανείπωτη τραγωδία με τον θάνατο της 4χρονης, που πνίγηκε σε πισίνα

Το τελευταίο αντίο στον Απόστολο Βεσυρόπουλο ‑ Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρό του

Σήμερα

Πλήθος κόσμου δίνει το «παρών» στην κηδεία του Απόστολου Βεσυρόπουλου

Διπλωματικό επεισόδιο Γαλλίας ‑ Ιταλίας μετά την ατάκα Σαλβίνι «να πάει ο Μακρόν με κράνος και τουφέκι στην Ουκρανία»

Σήμερα

Η Γαλλία κάλεσε την πρέσβη της Ιταλίας στο Παρίσι για να διαμαρτυρηθεί για τις «απαράδεκτες δηλώσεις» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης - Ο Σαλβίνι είχε ήδη χαρακτηρίσει «παλαβό» τον Γάλλο πρόεδρο

Δημογραφικό: Μειωθήκαμε κατά 500.000 άτομα, καταρρέουν οι γεννήσεις ‑ Πότε ξεκίνησε η μείωση του πληθυσμού στην Ελλάδα

Σήμερα

Η Ελλάδα καταγράφει από τους χαμηλότερους δείκτες γονιμότητας στην ΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.