E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Και ξαφνικά οι εργοδότες ψάχνουν 55αρηδες

Βάρέθηκαν τους «τεμπέληδες», όπως υποστηρίζουν

Και ξαφνικά οι εργοδότες ψάχνουν 55αρηδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 7/4/2023 | 17:16

Ο Kιπ Κονφόρτι διευθύνει μία εταιρεία αποστολής δεμάτων στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, συνηθίζοντας να προσλαμβάνει υπό καθεστώς μερικής απασχόλησης νεαρούς υπαλλήλους, ακόμη και μαθητές λυκείου. Τους τελευταίους μήνες όμως, προσλαμβάνει άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ακόμη και 70χρονους.

Ο ίδιος δηλώνει ότι έχει κουραστεί από τους νεότερους γιατί, όπως λέει, βρίσκουν κάθε είδους δικαιολογία για να χάνουν εργατοώρες. Συνήθως φθάνουν στην δουλειά τους αργοπορημένοι, κάνουν από το γραφείο συχνά τηλεφωνήματα για προσωπικές τους υποθέσεις και αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στα social media αντί να συνομιλούν με πελάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τον επιχειρηματία Κιπ Κονφόρτι, η πρόσληψη μεγαλύτερων σε ηλικία εργαζομένων είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα. «Μπορεί η βάρδια τους να ξεκινά στις 9 το πρωί και να είναι στη δουλειά δέκα λεπτά νωρίτερα. Αυτό σημαίνει γι' αυτούς «εργασιακό ήθος», επισημαίνει.

Όπως σχολιάζει το δημοσίευμα της «Wall Street Journal», οι εργαζόμενοι ηλικίας 55 ετών και άνω, έχουν τους τελευταίους μήνες μεγάλη ζήτηση σε εταιρείες.

Σε έρευνα της «Wall Street Journal» και του ινστιτούτου «NORC» που διεξήχθη τον περασμένο μήνα σχετικά με τις αξίες των Αμερικανών, τα τρία τέταρτα, ηλικίας 65 και άνω, δήλωσαν ότι η σκληρή δουλειά είναι πολύ σημαντική για αυτούς. Μεταξύ των νέων ηλικίας 18 έως 29 ετών, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 61%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, τα άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω, είναι, πλέον, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα του εργατικού δυναμικού στις ΗΠΑ. Οι δημογραφικές αλλαγές μπορούν να δώσουν μία λογική εξήγηση γι' αυτή την τάση. Οι άνθρωποι ζουν περισσότερο και κάνουν λιγότερα παιδιά.

Επιπλέον, ορισμένοι συνταξιούχοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να εργαστούν για να τα βγάλουν πέρα λόγω του αυξημένου πληθωρισμού.

Ωστόσο, ορισμένες επιχειρήσεις επιδιώκουν να προσλαμβάνουν ηλικιωμένους με την προϋπόθεση ότι τα χρόνια τους είναι μεγάλο πλεονέκτημα. «Είναι πολύ λογικό να προσλαμβάνουμε έμπειρους εργαζόμενους, καθώς αποτελούν εγγύηση για σταθερότητα», υποστηρίζει η Χέδερ Τίνσλεϊ - Φιξ, ανώτερη σύμβουλος για τα δικαιώματα των εργοδοτών στην Αμερικανική Ομοσπονδία Συνταξιούχων (AARP).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εταιρεία «KinderCare Learning Cents Inc.», η οποία διαχειρίζεται περισσότερες από 1.500 εγκαταστάσεις παιδικής μέριμνας, υπέγραψε συμβόλαιο τον περασμένο Αύγουστο με στόχο να ενισχύσει τον αριθμό των προσλήψεων, εν μέσω σοβαρής έλλειψης εργαζομένων στον τομέα της παιδικής φροντίδας. Απευθύνθηκε, λοιπόν, σε εργαζόμενους άνω των 50 ετών.

«Σε λιγότερο από ένα χρόνο, η «KinderCare» διαπίστωσε ότι η κίνηση αυτή απέδωσε καρπούς», όπως επισημαίνει ο Tρέιβις Τρότμαν, διευθυντής του τομέα εύρεσης «ταλέντων» της εταιρείας. «Υπάρχει μια προθυμία από αυτήν την ηλικιακή ομάδα να εργάζεται την πρωινή βάρδια ή να δουλεύει για όσο χρειάζεται», προσθέτει ο Τρότμαν.

«Το 2021, η παγκόσμια εταιρεία στελέχωσης ManpowerGroup Inc. ξεκίνησε ένα πρόγραμμα πρόσληψης ώριμων εργαζομένων, ως απάντηση στις ανησυχίες των πελατών της για την έλλειψη εργατικού δυναμικού», υποστηρίζει η Κορέλ ΜακΝτάουελ. Η 69χρονη Αμερικανίδα, αν και είχε βγει στη σύνταξη, επανεντάχθηκε στην εταιρεία που εργαζόταν και ηγήθηκε της πρωτοβουλίας πρόσληψης «ώριμων εργαζομένων» σχολιάζει το αμερικανικό δημοσίευμα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

O Έλληνας φρουρός που συνελήφθη κατά τη τελετή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα αφέθηκε ελεύθερος

Πριν 9 ώρες

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το υπουργείο Εξωτερικών διερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες διενεργήθηκε το περιστατικό

Χιλιάδες διαδήλωσαν στο Ισραήλ απαιτώντας συμφωνία με τη Χαμάς για τους ομήρους

Πριν 9 ώρες

Αδελφός ομήρου είπε πως αν υπάρξει επίθεση στη Ράφα, θα πρόκειται για «θανατική ποινή» για τους ομήρους

Απίστευτο περιστατικό στην Κέρκυρα! Της έριξαν τον Μπότη στο κεφάλι και πήγε στο νοσοκομείο

Χτες

Το ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί κατά την ρηψη των Μπότηδων

Πέθανε η Αννα Παναγιωτοπούλου

Χτες

Την είδηση του θανάτου της ηθοποιού έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο Σταμάτης Κραουνάκης

Εγκεφαλικό επεισόδιο για τον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο

Χτες

Ο δημοσιογράφος βρισκόταν στην Πάρο

Τραγωδία για τον Βλάντο Τζούροβιτς: Δήλωσε την Παρασκευή την εξαφάνιση του γιου του και τον βρήκαν νεκρό

Χτες

Ο 75χρονος προπονητής μπάσκετ έγινε γνωστός στην Ελλάδα με τη δουλειά του σε ΑΕΚ, Πανιώνιο και Αρη

Αντετοκούνμπο: «Δεν μπορώ να τρέξω, δεν ξέρω πότε θα επιστρέψω..»

Χτες

Ο Ντοκ Ρίβερς μίλησε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά τον αποκλεισμό από τους Πέισερς

Αστατος καιρός: Πώς θα κάνουμε Ανάσταση και Πάσχα

Χτες

Σε ποιες περιοχές και πότε αναμένονται βροχές

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.