E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πάνω από 350 τόνοι τσουρεκιού στην αγορά της Θεσσαλονίκης για το Πάσχα – Πόσο θα κοστίζει

Κλέβει την παράσταση ο «εκλολαγός» ενόψει της κάλπης τον Μάιο

Πάνω από 350 τόνοι τσουρεκιού στην αγορά της Θεσσαλονίκης για το Πάσχα – Πόσο θα κοστίζει
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/4/2023 | 14:43

Αρτοποιοί και οι ζαχαροπλάστες του νομού Θεσσαλονίκης θα διαθέσουν στην αγορά ενόψει Πάσχα περισσότερους από 350 τόνους τσουρεκιού, σε τιμή/κιλό ελαφρά αυξημένη σε σχέση με πέρσι.

Μπορεί η κίνηση να καταγράφεται ακόμα και σήμερα Μεγάλη Τρίτη «χλιαρή», αλλά από αύριο αναμένεται να τονωθεί σημαντικά, όπως εξηγούν, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας» Έλσα Κουκουμέρια και ο επικεφαλής της Συντεχνίας Ζαχαροπλαστών Μάριος Παπαδόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα 690 αρτοποιεία του νομού Θεσσαλονίκης -μειωμένα συγκριτικά με πέρυσι, οπότε και ανέρχονταν σε 720- θα φουρνίσουν τουλάχιστον από 300 κιλά (έκαστο) πασχαλινά τσουρέκια, σύμφωνα με την κ. Κουκουμέρια. Από τα δε ζαχαροπλαστεία, όπως ανέφερε, από την πλευρά του, ο κ. Παπαδόπουλος, θα διατεθούν περί τους 150 τόνους.

Σε ό,τι αφορά την τιμή του του γλυκού «βασιλιά» στο πασχαλινό γιορτινό τραπέζι, η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας» επισημαίνει ότι φέτος θα πωλείται προς 11-14 ευρώ/κιλό, έναντι των 10-13 ευρώ/κιλό πέρυσι το απλό τσουρέκι και προς 12-16 ευρώ/κιλό το γεμιστό. «Πέρυσι, παρά την αύξηση κατά 30% τουλάχιστον στις πρώτες ύλες, διατηρήσαμε τις τιμές μας αμετάβλητες», σημειώνει και προσθέτει ότι «φέτος καταγράφονται νέες ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες και πραγματικά δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ευελιξίας.

Ακόμη και με τη μικρή αύξηση στην τιμή, πάλι το περιθώριο κέρδους για τους αρτοποιούς καταγράφεται ιδιαίτερα συμπιεσμένο», λέει χαρακτηριστικά. Ενδεικτικά ανέφερε ότι «πέρυσι αγοράζαμε την κάρτα των 30 αβγών προς 3,20 ευρώ και φέτος προς 6 ευρώ, ενώ τη ζάχαρη, από 69 λεπτά/κιλό, πλέον την προμηθευόμαστε προς 1,09 ευρώ/κιλό». Αξίζει να σημειωθεί πως για 100 κιλά τσουρέκι απαιτούνται 300 αβγά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Συντεχνίας Ζαχαροπλαστών οι τιμές θα κυμαίνονται φέτος στα 11-15 ευρώ/κιλό για το απλό τσουρέκι, ενώ τα γεμιστά θα πωλούνται με το τεμάχιο και ανάλογα το βάρος τους και τον στολισμό τους.

Τα σοκολατένια αβγά, το σήμα κατατεθέν των ζαχαροπλαστείων ενόψει των εορτών του Πάσχα, θα πωλούνται με ένα μεγάλο εύρος τιμών (από δύο ευρώ/τεμάχιο, μέχρι και 20), με τον «εκλολαγό», εμπνευσμένο από τις επικείμενες εθνικές εκλογές στις 21 Μαΐου 2023, να κλέβει την παράσταση.

«Στα αρτοποιεία και τα ζαχαροπλαστεία, τα τσουρέκια είναι τσουρέκια και όχι “γλυκόψωμα”, ενώ πέραν των ποιοτικών και αγνών προϊόντων με τα οποία φτιάχνονται και φουρνίζονται, όλα ενέχουν μέσα τους το μεράκι και την εμπειρία των παρασκευαστών τους», επισημαίνουν τόσο ο κ. Παπαδόπουλος όσο και η κ. Κουκουμέρια.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για την επίθεση στον Γραμμένο

Χτες

Βρίσκεται στον ανακριτή και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί

Ο Μπάιντεν επικύρωσε τους νόμους για παροχή βοήθειας σε Ουκρανία, Ισραήλ καθώς και την απαγόρευση του TikTok

Χτες

To TikTok απαντά «δεν πάει πουθενά» καθώς πιστεύει ότι θα δικαιωθεί στα δικαστήρια και θα μπλοκάρει την εφαρμογή του νόμου

Αφρικανική σκόνη: Ποιες χημικές ουσίες εντοπίστηκαν στην Αττική

Χτες

Η ΕΑΓΜΕ συνέλεξε και ανέλυσε δείγμα της αφρικανικής σκόνης που έχει καλύψει την Αττική τις τελευταίες ημέρες

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Ακυρώθηκε η συναυλία του στο Columbia μετά τις συλλήψεις φοιτητών

Χτες

Η ανάρτηση του τραγουδοποιού για την κατάσταση στο πανεπιστήμιο Columbia μετά τις κινητοποιήσεις φοιτητών που αντιδρούν με τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα

Ευρωεκλογές: Αυτά είναι τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν

Χτες

Κόπηκαν 15 κόμματα, μεταξύ των οποίων οι «Σπαρτιάτες»

Φλώρος: «Μου έβρισε τη μητέρα, έκανε χειρονομίες. Δεν μετανιώνω»

Χτες

Ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος, έδωσε την δική του εκδοχή

Λάρισα: Ανήλικα με πατίνι συγκρούστηκαν με ΙΧ

Χτες

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.