E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ραγδαίες εξελίξεις: Συλλήψεις για την αρπαγή και δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

Το χρονικό της συγκλονιστικής υπόθεσης

Ραγδαίες εξελίξεις: Συλλήψεις για την αρπαγή και δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/5/2023 | 15:41

Σε δύο συλλήψεις για την αρπαγή και τη δολοφονία του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου προχώρησαν οι Αρχές. Πληροφορίες για 4 ακόμα συλλήψεις εμπλεκομένων τις επόμενες ημέρες.

Συνελήφθησαν κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης που εκδόθηκαν από τον Ανακριτή οι πρώτοι δύο κατηγορούμενοι της πρώτης ομάδας για την αρπαγή και την δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου τον Αύγουστο του 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το Φως στο Τούνελ, οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί της Τρίτης 9 Μαΐου ενώπιον του Ανακριτή και αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για άμεση συνέργεια στην αρπαγή και την ανθρωποκτονία σε βάρος του άτυχου Μάριου.

Πρόκειται για τους δύο κατηγορούμενους στην υπόθεση για τους οποίους είχαν εντοπιστεί ενοχοποιητικές σε βάρος τους τηλεφωνικές συνομιλίες με τον «εγκέφαλο».

Είναι εκείνοι με το υποτιθέμενο ταξίδι που έκαναν, για να πουλήσουν κάρβουνα και στην πραγματικότητα τους έχει αποδοθεί η μεταφορά και η τελική εξαφάνιση του πτώματος του Μάριου, για την οποία μέχρι σήμερα η μητέρα του και η Δικαιοσύνη ζητούν απαντήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτές οι δύο πρώτες συλλήψεις άνοιξαν την πόρτα στην τελική πορεία της υπόθεσης για την πλήρη εξιχνίαση. Αναμένεται τα επόμενα 24ωρα να ακολουθήσουν ακόμη τέσσερις συλλήψεις εμπλεκομένων στην απαγωγή και την δολοφονία του άτυχου νέου που θα προκαλέσουν αίσθηση.

Το χρονικό της συγκλονιστικής υπόθεσης

Ο Μάριος Παπαγεωργίου εξαφανίστηκε στις 9 Αυγούστου 2012. Είχε αναχωρήσει με το αυτοκίνητό του από το Διακοπτό Αχαΐας, όπου έκανε διακοπές με τη μητέρα του, με προορισμό το Αίγιο.

Τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας η μητέρα του δέχτηκε τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του, οι οποίοι της ζήτησαν λύτρα 620.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν. Η μητέρα του Μάριου αρχικά δεν επικοινώνησε με την Αστυνομία, αλλά στράφηκε στο κοντινό της περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον Οκτώβριο του 2012, αφού η μητέρα του Μάριου είχε απευθυνθεί και στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», η Αστυνομία εντόπισε στο αυτοκίνητο του άτυχου 26χρονου μια μεγάλη κηλίδα αίματος και από τις εργαστηριακές εξετάσεις αποδείχθηκε πως ανήκε στον ίδιο. Το πτώμα του, όμως, μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί.

Η εξαφάνιση του Μάριου δηλώθηκε στην Αστυνομία στις 17 Αυγούστου. Όλο αυτό το διάστημα οι απαγωγείς διαβεβαίωναν τη μητέρα πως ο γιος της ζούσε και πως θα τον απελευθέρωναν μόνο εφόσον τους κατέβαλε τα χρήματα που είχαν ζητήσει ως λύτρα. Οι απαγωγείς επέμεναν ότι ο Μάριος είναι ζωντανός, η μητέρα του όμως δεν τους πίστευε πια. Υπέκυψε όμως στον εκβιασμό και έδωσε 350.000 ευρώ.

Στη συνέχεια η Αστυνομία επεμβαίνει και συλλαμβάνει επτά απαγωγείς. Τα αρχεία από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Μάριου αποκαλύπτουν ότι ο τελευταίος που μίλησε με τον 26χρονο ήταν ένας 72χρονος φίλος της οικογένειας. Ο ίδιος που μέρες νωρίτερα είχε προσπαθήσει να αποτρέψει τη μητέρα να ενημερώσει την Αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελικά, ο επί χρόνια οικογενειακός φίλος Πέτρος Μιχαλεάκος συλλαμβάνεται και καταδικάζεται πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε 23 χρόνια για σύσταση συμμορίας, διάπραξη κακουργήματος, αρπαγή κατά συναυτουργία και απόπειρα εκβίασης.

Μαζί του συλλαμβάνεται και η σύζυγός του Βούλα Σιούταλου, στην οποία επεβλήθη ποινή 18 χρόνων για αρπαγή από κοινού, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και σύσταση συμμορίας για διάπραξη κακουργήματος. Για την υπόθεση έχουν καταδικαστεί άλλα τέσσερα άτομα, ενώ δύο αθωώθηκαν.

Η μητέρα του Μάριου αναζητά ακόμα το πτώμα του γιου της…

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρίλερ στο Παλαιό Φάληρο: Βίντεο που ίσως δείχνει το κοριτσάκι ζωντανό έχει στα χέρια του το Λιμενικό

Ελλάδα Χτες

Ο εντοπισμός της γυναίκας που συνόδευε τρία παιδιά, το ένα σε καρότσι, αποτελεί νούμερο ένα προτεραιότητα για την έρευνα

«Κινδύνευσε η ζωή της, παραλίγο να χάσει το μάτι της»: Τι είπε ο δικηγόρος της Μουρτζούκου για την επίθεση στις φυλακές

Ελλάδα Χτες

Οι δύο γυναίκες κρατούνται σε διαφορετικά κελιά στο τμήμα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού

Ρομποτικό χέρι μαγείρεψε πίτσα και δημιούργησε ελπίδες σε άτομα με κινητικά προβλήματα

Ελλάδα Χτες

Tο ρομποτικό χέρι είναι εξοπλισμένο με προσαρμοστικές αρπάγες που μπορούν να χειριστούν αντικείμενα όλων των μεγεθών και υφών

Βρετανία: Έκλεισε ο εναέριος χώρος

Ελλάδα Χτες

Καθηλωμένα τα αεροσκάφη

Στον αέρα προσωπικά δεδομένα γυναικών από εφαρμογή με πληροφορίες για τα «red flags» ανδρών

Ελλάδα Χτες

Διέρρευσαν ονόματα και φωτογραφίες από την εφαρμογή Tea, που είναι μόνο για γυναίκες

Ολοκληρώθηκε η μεταμόσχευση ήπατος στον 15χρονο Δημήτρη

Ελλάδα Χτες

Το χειρουργείο κράτησε περίπου 8,5 ώρες

Οι 12 παραλίες που χάνουν τη «Γαλάζια Σημαία» το 2025

Ελλάδα Χτες

Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε όλες τις βραβευμένες ακτές της χώρας, που επί το πλείστον, γίνονται απροειδοποίητα

Σοκ στον Αρη: Σε σοβαρή κατάσταση ο Κάρλες Πέρεθ μετά από επίθεση σκύλου

Ελλάδα Χτες

Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής που νοσηλεύεται με βαθύ σχίσμα στα γεννητικά όργανα.

Σεισμός 8,8 Ρίχτερ στη Ρωσία: Εξερράγη το ηφαίστειο Κλιουτσεφσκόι

Ελλάδα Χτες

Στις ακτές των ΗΠΑ το τσουνάμι μετά τη Χαβάη και την Ιαπωνία

Νέο Φάληρο: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες

Ο οδηγός παραβίασε φωτεινό σηματοδότη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.