E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Airbus ‑ Η αγορά του αιώνα: Οι Ινδοί παρήγγειλαν 500 αεροσκάφη!

Συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων, η μεγαλύτερη στην ιστορία της αεροπλοΐας

Airbus ‑ Η αγορά του αιώνα: Οι Ινδοί παρήγγειλαν 500 αεροσκάφη!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 19/6/2023 | 20:29

Συμφωνία – ρεκόρ για την αεροναυπηγική βιομηχανία επιτεύχθηκε με την παραγγελία 500 αεροπλάνων της οικογένειας Airbus από τον μεγαλύτερο αερομεταφορέα της Ινδίας, την Indigo.

H αεροπορική εταιρεία IndiGo αποτελεί ήδη μεγάλο πελάτη της Airbus.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα αεροσκάφη της Airbus είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ, επισκιάζοντας τη συμφωνία για αγορά 470 αεροσκαφών των Airbus και της Boeing από την Air India νωρίτερα φέτος, συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο. Τότε, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, είχε χαρακτηρίσει ιστορική τη συμφωνία, με τα 470 αεροσκάφη να κοστολογούνται στα 70 δισ. δολάρια.

«Αυτό είναι μόνο η αρχή, υπάρχουν κι άλλα που θα ακολουθήσουν. Με την ανάπτυξη της Ινδίας και της ινδικής αεροπορικής αγοράς είναι η κατάλληλη στιγμή για εμάς να προχωρήσουμε σε αυτήν την παραγγελία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της IndiGo, Pieter Elbers, σε συνέντευξη Τύπου, μετά τη συμφωνία για την παραγγελία των 500 αεροπλάνων.

Ο εκτιμώμενος ορίζοντας παράδοσης των συγκεκριμένων αεροσκαφών είναι μεταξύ του 2030 και του 2035.

Σημειώνεται ότι οι παραδόσεις της Airbus για τον Μάιο έφτασαν τα 60 αεροσκάφη, σημειώνοντας αύξηση περίπου 30% από τον ίδιο μήνα πέρυσι και ανεβάζοντας τις παραδόσεις μέχρι στιγμής φέτος σε περισσότερα από 220 αεροσκάφη.

Οι προσπάθειες των αερομεταφορέων της Ινδίας να διατηρήσουν τον βηματισμό τους με την ταχύτατα αναπτυσσόμενη αεροπορική αγορά του κόσμου, που εξυπηρετεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό, σπάνε τα ρεκόρ της βιομηχανίας, παρόλο που οι κατασκευαστές αγωνίζονται να επιτύχουν τους στόχους παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αερομεταφορείς της Ινδίας αυτή τη στιγμή έχουν το δεύτερο μεγαλύτερο βιβλίο παραγγελιών, με μερίδιο άνω του 6% των ανεκτέλεστων παραγγελιών του κλάδου, όντας πίσω μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με έκθεση της Barclays της 1ης Ιουνίου.

Ωστόσο μερικοί αναλυτές έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για το ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα μπορούσαν να παραγγείλουν υπερβολικά πολλά αεροσκάφη στοχεύοντας στον ίδιο αριθμό επιβατών.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την IndiGo, ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus Γκιγιόμ Φορί δήλωσε ότι είναι πρόωρο να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ρυθμούς παραγωγής αεροσκαφών στενής ατράκτου υψηλότερους από τους προβλεπόμενους 75 ανά μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η IndiGo, η οποία αντιπροσωπεύει σχεδόν το 60% της ινδικής εγχώριας αγοράς, αναμενόταν ευρέως να διατηρήσει την Airbus ως προμηθευτή αεροσκαφών ενός διαδρόμου για να αποσπάσει περαιτέρω οικονομίες κλίμακας.

Συνεχίζει να διεξάγει ξεχωριστές συνομιλίες με την Airbus και την ανταγωνίστρια Boeing για 25 αεροσκάφη ευρείας ατράκτου, τα οποία θα μπορούσαν να είναι είτε αεροσκάφη Airbus A330neos είτε αεροσκάφη Boeing 787, ανέφεραν πηγές.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη

Σήμερα

Ολόκληρες περιοχές κάτω από το νερό

Γιατί η Μελάνια θέλει να ξαναδεί το προγαμιαίο συμβόλαιο με τον Ντόναλντ Τραμπ

Σήμερα

Τα νομικά προβλήματα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ αυξάνονται

Σώος ο ποδοσφαιριστής της Νις που απειλούσε να πέσει από γέφυρα

Σήμερα

Κατέβηκε μετά από παρέμβαση μονάδων έκτακτης ανάγκης

Αγγλία: Σχολικό ανετράπη μετά από σύγκρουση με ΙΧ ‑ Νεκρή 14χρονη και ο οδηγός του λεωφορείου

Σήμερα

Δεκατρία παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, δύο εκ των οποίων είναι σοβαρά τραυματισμένα

Σουηδία: Σοκ στη χώρα από τον πόλεμο συμμοριών

Σήμερα

Στρατολογούν ακόμη και νέους που αναζητούν «την αίγλη ενός φονιά»

Σοκ ‑ Ποδοσφαιριστής της Νις απειλεί να πέσει από γέφυρα ύψους 100 μέτρων στη Γαλλία

Σήμερα

Μετά τον χωρισμό του, είχε τάσεις αυτοκτονίας, λένε οι πρώτες πληροφορίες

Γυναίκα έπεσε στις γραμμές στο Μετρό στο Μέγαρο Μουσικής ‑ Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Σήμερα

Ανοιξαν οι σταθμοί του μετρό «Μέγαρο Μουσικής» και «Ευαγγελισμός»

Nεκρός εντοπίστηκε ο χειριστής του ελικοπτέρου που κατέπεσε στην Εύβοια

Σήμερα

Ανδρες του Λιμενικού τον ανέσυραν από τη θάλασσα

Εξαρθρώθηκε συμμορία πληρωμένων δολοφόνων – Είχαν χτυπήσει και στην Ελλάδα

Σήμερα

Στην εξάρθρωση συμμορίας πληρωμένων δολοφόνων με δεκαετή δράση προχώρησαν οι αλβανικές αρχές

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.