E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Ο Πούτιν ταπεινώθηκε»: Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για την εξέγερση της Wagner στη Ρωσία

Αναλύσεις για τη βραχύβια ανταρσία, αλλά και σενάρια περί χρηματισμού

«Ο Πούτιν ταπεινώθηκε»: Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για την εξέγερση της Wagner στη Ρωσία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/6/2023 | 09:53

Πλούσια ρεπορτάζ σχετικά με την εξέγερση της μισθοφορικής ομάδας Wagner της Ρωσίας φιλοξενεί ο διεθνής Τύπος, μετά τις σημαντικές εξελίξεις που έλαβαν χώρα το Σάββατο.

Η είδηση κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, διεθνώς, και είναι πολλά τα ερωτήματα που εκφράζονται σχετικά με την ισχύ του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περί «εξέγερσης κατά του Πούτιν» γράφει η γερμανική Bild και «ντύνει» το άρθρο της με φωτογραφία μαχητών της Wagner. Ο υπότιτλος της εφημερίδας γράφει: «Η απόπειρα πραξικοπήματος στη Ρωσία και τι σημαίνει αυτό για εμάς».

Η Die Welt και το Der Spiegel κάνουν λόγο για «αγώνα εξουσίας» στη Ρωσία.

Οι New York Times έχουν ανάλυση σχετικά με το τι σημαίνει η βραχύβια ανταρσία για την εξουσία του Πούτιν. Ο ανταποκριτής του μέσου Πίτερ Μπέικερ σημειώνει τους κινδύνους και την ευκαιρία, που παρουσίασε η αστάθεια. Ο κίνδυνος είναι ένας στριμωγμένος Πούτιν, με πυρηνικά στη διάθεσή του, ενώ ως ευκαιρία παρουσιάζει η αποδυνάμωση της Ρωσίας, εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Washington Post χαρακτήρισε τις τελευταίες 24 ώρες ως τη σοβαρότερη απειλή για την προεδρία του Πούτιν, «η οποία μέχρι τώρα έχει ευδοκιμήσει χάρη στην ικανότητά του να διαιρεί και να κυβερνά, (...) λειτουργώντας ως ο απόλυτος διαιτητής μεταξύ των αντιμαχόμενων ελίτ». «Μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες αυταρχικής διακυβέρνησης, η ύβρις του Πούτιν έχει επανειλημμένα θολώσει την κρίση του - τόσο στην εισβολή στην Ουκρανία όσο και στην εσφαλμένη εκτίμηση του κατά πόσον ο Γεβγκένι Πριγκόζιν θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή».

Ο πόλεμος στην Ουκρανία «γύρισε μπούμερανγκ στον Πούτιν» γράφει η Wall Street Journal στον κύριο τίτλο της. Σχολιάζει, δε, πως η Δύση κρατά μεγάλες αποστάσεις για να μην φανεί πως εμπλέκεται στην ανταρσία.

Η εφημερίδα Sunday Times δημοσιεύει μία φωτογραφία των μισθοφόρων της Wagner που κραδαίνουν τα όπλα τους, με το άρθρο να τιτλοφορείται: «Ο Πούτιν ταπεινώθηκε από την ανταρσία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Observer γράφει: «Ο αρχηγός των ανταρτών σταματά την προέλαση των τανκς στη Μόσχα "για να σταματήσει την αιματοχυσία"» - απηχώντας και τις σχετικές δηλώσεις του Γεβγκένι Πριγκόζιν - δίπλα στην εικόνα ενός τανκ της Wagner.

Στο πρωτοσέλιδο φιλοξενείται, επίσης, ανάλυση ειδικού ο οποίος επισημαίνει πως η ανταρσία με επικεφαλής τον Πριγκόζιν, δείχνει πως η δύναμη και επιρροή του Πούτιν είναι σε χαμηλό δεκαετιών.

Η Sunday Mirror έχει στην πρώτη σελίδα της τον τίτλο «Ο Πούτιν ωθείται στο χείλος του γκρεμού», μαζί με τις φωτογραφίες των δύο πρωταγωνιστών: του Ρώσου προέδρου και του Πριγκόζιν. Σχολιάζει, δε, πως «η τρομοκρατία στρέφεται κατά του δικτάτορα».

Η Sunday Telegraph γράφει «Οι στασιαστές της Wagner γυρίζουν πίσω μετά τη συμφωνία με τον Πούτιν», ενώ ειδικός εκτιμά πως η Ρωσία απέφυγε, τελευταία στιγμή, μία επανάσταση.

Η Mail on Sunday κάνει εικασίες για το γιατί ήταν τόσο σύντομη η εξέγερση. Ο τίτλος της εφημερίδας αναφέρει: «Μήπως ο Πούτιν δωροδόκησε τον ηγέτη του πραξικοπήματος για να εγκαταλείψει τη Ρωσία;». Επικαλείται ανώνυμες βρετανικές πηγές ασφαλείας για να υποστηρίξει την υπόθεση ότι ο Πούτιν προσέφερε στον Πριγκόζιν εκατομμύρια ευρώ για να ματαιώσει την εξέγερσή του.

Ο Independent εξετάζει τις επιπτώσεις της εξέγερσης στη Μόσχα, όπου ελήφθησαν «αντιτρομοκρατικά» μέτρα, στήθηκαν οδοφράγματα και οι κάτοικοι προειδοποιήθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους καθώς πλησίαζε η αυτοκινητοπομπή της Wagner. Ο τίτλος της είναι «Ανταρσία, χάος και πανικός στους δρόμους της Μόσχας».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Σήμερα

«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Σήμερα

Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Σήμερα

Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Σήμερα

Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Σήμερα

O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος και για τη δεύτερη υπόθεση revenge ρorn

Σήμερα

Στον παρουσιαστή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή

Πέθανε η Μανουέλα Βαρδινογιάννη, σύζυγος του Νίκου Βαρδινογιάννη, ιδρυτή του επιχειρηματικού ομίλου

Σήμερα

Ο Νίκος Βαρδινογιάννης είχε ιδρύσει τον επιχειρηματικό όμιλο της οικογένειάς του, πριν φύγει από τη ζωή πρόωρα και αναπάντεχα

Η απίστευτη ιστορία ενός εργάτη που θάφτηκε ζωντανός σε φέρετρο για 61 ημέρες

Σήμερα

Μέσα στο φέρετρο, ακολουθούσε μια καθημερινή ρουτίνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.