E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σενάρια δολοφονίας του Πριγκόζιν – «Βρίσκεται σε δωμάτιο χωρίς παράθυρα»

«Είναι σαν νεκρός. Θα αποτελεί έκπληξη εάν θα είναι ζωντανός για λίγους ακόμα μήνες»

Σενάρια δολοφονίας του Πριγκόζιν – «Βρίσκεται σε δωμάτιο χωρίς παράθυρα»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/6/2023 | 15:56

Ο ηγέτης της μισθοφορικής ομάδας Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, έχει διαφύγει στη Λευκορωσία ως μέρος μιας συμφωνίας με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τον τερματισμό της ένοπλης ανταρσίας στη Ρωσία. Όμως κατά πολλούς το θέμα για τον Πρόεδρο της Ρωσίας δεν έχει τελειώσει και φαίνεται πως αυτό το πιστεύει και ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των υπηρεσιών πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ, Μαρκ Γουόρνερ, ο οποίος μίλησε στο NBC News, ο Πριγκόζιν βρίσκεται στο Μινσκ και φαίνεται πως έχει εγκατασταθεί σε ένα ξενοδοχείο χωρίς παράθυρα, καθώς φοβάται το ενδεχόμενο της δολοφονίας του. «Αν και είναι απλώς αναφορές, λάβετε υπόψη σας πως βρίσκεται σε ένα από τα μοναδικά ξενοδοχεία στο Μινσκ που δεν έχει παράθυρα», υποστήριξε ο Γουόρνερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ανάλογες είναι και οι επισημάνσεις του Ίαν Μπρέμερ, επικεφαλής του Eurasia Group που ειδικεύεται σε γεωπολιτικά θέματα. Μιλώντας στο CNBC, δήλωσε πως «ο Πριγκόζιν είναι σαν νεκρός». «Θα αποτελεί μεγάλη έκπληξη εάν θα είναι μαζί για λίγους μήνες. Ο Πούτιν έχει φυλακίσει και δολοφονήσει ανθρώπους που έχουν κάνει πολύ λιγότερα από αυτά που έκανε ο Πριγκόζιν και μου είναι αδιανόητο ότι θα του επιτραπεί να ζήσει περισσότερο από όσο είναι απολύτως απαραίτητο».

Ο πρώην αρχηγός του ρωσικού στρατού και αξιωματικός της υπηρεσίας πληροφοριών, Ιγκόρ Γκίρκιν, έγραψε για τον Πριγκόζιν πως «το να τον κρεμάσουμε για τη δολοφονία των αξιωματικών μας είναι απλώς απαραίτητο για τη διατήρηση της Ρωσίας ως κράτους». Ο Αντρέι Γκουρούλεφ, απόστρατος Ρώσος στρατηγός και νυν βουλευτής, ανέφερε πως ο Πριγκόζιν και το δεξί του χέρι, Ντμίτρι Ούτκιν, αξίζουν μια «σφαίρα στο κεφάλι». «Πιστεύω ακράδαντα ότι οι προδότες σε καιρό πολέμου πρέπει να εκτελούνται», δήλωσε στο Associated Press.

Γεωπολιτικοί εμπειρογνώμονες συμφωνούν πως πιθανότατα ο Πούτιν θα ανταποδώσει. Ο τρόπος και ο χρόνος που θα το πράξει μένει να φανεί.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα νέα δρομολόγια του Προαστιακού στην Αθήνα

Πριν 9 ώρες

Όλα όσα αλλάζουν από αύριο

«Καμπανάκι» από τους ειδικούς για τη νέα παραλλαγή του ιού της γρίπης Α

Πριν 9 ώρες

Τονίζουν πως ο εμβολιασμός είναι αναγκαίος

Σας παίρνουν συνέχεια τηλέφωνο από την Πολωνία; Γιατί δεν πρέπει να το σηκώσετε

Πριν 9 ώρες

Τι δεν πρέπει να κάνετε αν δείτε κλήσεις από +48 και +3197

Νέα ταυτότητα: Οι κρίσιμες ενημερώσεις που δεν πρέπει να αμελήσεις

Πριν 9 ώρες

Η έγκαιρη ενημέρωση είναι απαραίτητη

Σοκάρει βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό ανήλικης από συνομήλικές της

Πριν 9 ώρες

Προβληματισμό προκαλεί το μένος με το οποίο χτυπούν με χέρια και πόδια τα τέσσερα κορίτσια το θύμα τους

Τραγωδία στο Βόλο: Ένοχος μόνο για πλημμελήματα ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε παππού και βρέφος

Πριν 9 ώρες

Το δικαστήριο τον απάλλαξε για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης - Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Χτες

«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Χτες

Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Χτες

Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.