E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η στιγμή που η 16χρονη Μαρία σώζει το 10χρονο αγόρι από πνιγμό στη Χαλκιδική

«Όταν φτάσαμε στο σημείο το παιδί ήταν έντρομο», ανέφερε η 16χρονη

Η στιγμή που η 16χρονη Μαρία σώζει το 10χρονο αγόρι από πνιγμό στη Χαλκιδική
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/6/2023 | 16:33

Για το πως έσωσε από πνιγμό ένα 10χρονο αγόρι στη Χαλκιδική μίλησε η 16χρονη Μαρία. Το κορίτσι έκανε τη σωτήρια λαβή Χάιμλιχ (Heimlich) και κατάφερε να σώσει το αγοράκι.

«Όταν φτάσαμε στο σημείο το παιδί ήταν έντρομο. Αφού κάναμε πέντε χτυπήματα στην πλάτη και το ξένο σώμα δεν βγήκε έπρεπε να πάρουμε δραστικότερα μέτρα και προχωρήσαμε σε λαβή Χάιμλιχ. Μετά από λίγες προσπάθειες το ξένο σώμα είχε βγει» είπε στην ΕΡΤ η Μαρία Λαζαρίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 10χρονο αγοράκι είχε καταπιεί τρία κομμάτια αγγούρι με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει. Στο σημείο έσπευσε ιδιώτης γιατρός μαζί με την 16χρονη Μαρία, η οποία είναι η μικρότερη εκπαιδεύτρια της Ευρώπης, όπως αναφέρει το KIDS SAVE LIVES σε ανάρτησή του.

Το περιστατικό συνέβη στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, εκεί όπου διατηρεί ιατρείο ο πατέρας της Μαρίας τον οποίο βοηθά όποτε χρειάζεται.

«Μας ενημέρωσαν ότι ένα παιδί στο παραδίπλα μαγαζί εστίασης πνίγεται, τρέξαμε μαζί με τον μπαμπά μου για να βοηθήσουμε. Κάναμε ό,τι έλεγε το πρωτόκολλο, δηλαδή 5 χτυπήματα στην πλάτη και 5 κοιλιακές σώσεις, μετά από λίγες προσπάθειες, το ξένο σώμα είχε βγει και το παιδί σώθηκε», είπε αρχικά η 16χρονη μιλώντας σήμερα το πρωί στην «Κοινωνία ώρα Mega»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Από 9 ετών γνωρίζω Πρώτες βοήθειες, γιατί ο εθελοντικός ανθρωπιστικός οργανισμός «KIDS SAVE LIVES» ήρθε στο σχολείο μου και εκπαίδευσε εμένα και τους συμμαθητές μου στις Πρώτες βοήθειες και από τότε γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε σε μία επείγουσα κατάσταση», συμπλήρωσε η 16χρονη.

Ο πατέρας της, Κωνσταντίνος Λαζαρίδης δήλωσε πως, «ήμουν και εξακολουθώ να είμαι μέλος της οργάνωσης αυτής, είμαι μέλος του διοικητικού συμβουλίου «KIDS SAVE LIVES». Έχουμε εκπαιδεύσει 130.000 και παραπάνω σε όλα τα ελληνικά σχολεία. Υπάρχει έγκριση από την περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας και από εκεί και πέρα προσπαθούμε να μπούμε στα ελληνικά σχολεία και υπάρχουν επαφές με τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας ώστε να καταφέρουμε να μπούμε στα σχολεία και να μπει στο ωρολόγιο μηνιαίο ή εβδομαδιαίο πρόγραμμα η γνώση Πρώτων Βοηθειών».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρωτοφανής τραγωδία σε κρεοπωλείο στο Μεσολόγγι με γυναίκα που πήγε να καθαρίσει τη μηχανή του κιμά

Σήμερα

Εκτιμάται ότι τα μαλλιά της άτυχης εργαζόμενης πιάστηκαν στη μηχανή παρασκευής κιμά

Βίντεο: Πως προχωρούν τα έργα για την υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος

Σήμερα

Θα δώσει «ανάσα» στην κυκλοφορία των οχημάτων

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη

Σήμερα

Ολόκληρες περιοχές κάτω από το νερό

Γιατί η Μελάνια θέλει να ξαναδεί το προγαμιαίο συμβόλαιο με τον Ντόναλντ Τραμπ

Σήμερα

Τα νομικά προβλήματα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ αυξάνονται

Αγγλία: Σχολικό ανετράπη μετά από σύγκρουση με ΙΧ ‑ Νεκρή 14χρονη και ο οδηγός του λεωφορείου

Σήμερα

Δεκατρία παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, δύο εκ των οποίων είναι σοβαρά τραυματισμένα

Ρόδος: Βιντεοσκοπούσε την εν διαστάσει σύζυγό του με τον εραστή της και ανέβαζε το υλικό στα social media

Σήμερα

Ο 32χρονος, σύμφωνα με την 23χρονη, τη βιντεοσκόπησε με το κινητό του τηλέφωνο από τη μπαλκονόπορτα του δωματίου της, χωρίς να γίνει αντιληπτός

Σοκ ‑ Ποδοσφαιριστής της Νις απειλεί να πέσει από γέφυρα ύψους 100 μέτρων στη Γαλλία

Σήμερα

Μετά τον χωρισμό του, είχε τάσεις αυτοκτονίας, λένε οι πρώτες πληροφορίες

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.