E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Φονική καταδίωξη στη Λάρισα: Τι αλλάζει στην αστυνομία μετά το περιστατικό με τον 20χρονο

Τι ανακοίνωσε ο υπουργός

Φονική καταδίωξη στη Λάρισα: Τι αλλάζει στην αστυνομία μετά το περιστατικό με τον 20χρονο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/7/2023 | 10:10

Εντολή για επανεκπαίδευση μέσα στο 2023 όλων των αστυνομικών στα πρωτόκολλα εμπλοκής και καταδίωξης έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, με αφορμή το περιστατικό με τον θάνατο από πυροβολισμού άνδρα της ΕΛΑΣ στη Λάρισα ενός 20χρονου που είχε κλέψει αυτοκίνητο.

Ο κ. Μηταράκης αρχικά χαρακτήρισε «τραγικό κάθε φορά που χάνεται μια ζωή» τονίζοντας ότι «καμία χρήση βιας από την πλευρά της ΕΛΑΣ δεν γίνεται αποδεκτή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έδωσα εντολή που πιθανότατα θα εκδοθεί σήμερα εντός του 2023 να υπάρξει επανεκπαίδευση για το πρωτόκολλο εμπλοκής για το πώς πρέπει να γίνεται η εμπλοκή και οι καταδιώξεις. Οι αστυνομικοί πρέπει να είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι για να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό» πρόσθεσε ο κ. Μηταράκης.

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι «οι κάμερες στις στολές θα προχωρήσουν» προσθέτοντας ότι «θέλουμε τη συνεργασία των ανεξάρτητων αρχών ώστε να μην τεθούν εμπόδια στη λειτουργία τους». «Οι κάμερες είναι εκεί να προστατεύσουν τον πολίτη σε όποια περίπτωση αστυνομικής αυθαιρεσίας αλλά και να καταγράφουν με ισχυρά αποδεικτικό τρόπο το όποιο αδίκημα διαπράττεται» πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Στόχος είναι να υπάρχουν κάμερες και σε αστυνομικούς και σε οχήματα όπως υπάρχουν σε προηγμένες δημοκρατίες» συμπλήρωσε ενώ όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα είπε ότι «είναι προτεραιότητα να γίνει μέσα στο 2023».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα Σεπτεμβρίου οι νέες ταυτότητες - Τον Ιανουάριο του 2024 τα νέα διαβατήρια

Σχετικά με τις νέες ψηφιακές ταυτότητες είπε ότι από τα μέσα Σεπτεμβρίου θα εκδίδονται σε όλη την Ελλάδα και θα έχουν διάρκεια 10 ετών ενώ για τα νέα διαβατήρια ανακοίνωσε ότι η έκδοσή τους θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2024.

«Προμηθευόμαστε τις απαραίτητες κάρτες και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε. Τα διαβατήρια είχαν ισχύ 5 χρόνια και είναι πλέον 10 χρόνια. Η λογική θα είναι στο μέλλον με μια αίτηση να ανανεώνεις την ταυτότητά σου» πρόσθεσε ο κ. Μηταράκης προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξει το κόστος για την έκδοση ταυτοτήτων και διαβατηριών αλλά να το δούμε κάθε χρόνο με βάση το κόστος εκτύπωσης».

Tablet στην Τροχαία

Ειδική αναφορά έκανε, τέλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στον εξοπλισμό των ανδρών και γυναικών της Τροχαίας με tablet που θα είναι διασυνδεδεμένα με τις υπόλοιπες υπηρεσίες του κράτους ώστε να καταλογίζονται άμεσα τα διοικητικά πρόστιμα τα οποία θα μεταβιβάζονται στο Taxis. «Θα μπορούν να βλέπουν αν τα οχήματα είναι ασφαλισμένα ή έχουν περάσει ΚΤΕΟ ώστε να μην έχουμε το αστείο φαινόμενο να σου έρχεται επιστολή για κλήση του 2010 δέκα χρόνια μετά».

Ερωτηθείς, δε, για την πρακτική του αθρόου «σβησίματος» των προστίμων ο Νότης Μηταράκης είπε ότι με τον τρόπο αυτό «το φαινόμενο θα σταματήσει κατά 99,9%. Η απόφαση διαγραφής προστίμου θα πρέπει να υπογράφεται, το σύστηυμα θα βλέπει αν θα γίνεται σε βαθμό που θα εγείρονται αμφιβολίες για αυτόν που διαγράφει το πρόστιμο».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραυματίστηκε φίλαθλος με βεγγαλικό πριν από το ΠΑΟΚ – Μπιλμπάο

Χτες

Ο οπαδός διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο

Πάνω από 100.000 πιστοί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για το «ύστατο χαίρε» στον πάπα Φραγκίσκο

Χτες

Σύμφωνα με τους κανόνες του Universi Dominici Gregis, στην εν λόγω περίπτωση, η διαδικασία θα εκκινήσει μεταξύ 6 και 10 Μαΐου

Φόβος και τρόμος μετά τον σεισμό στην Τουρκία – Οι πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους με σκηνές!

Χτες

Πανικοβλημένοι πολίτες πήραν τα παιδιά, τα κατοικίδια και τα απολύτως απαραίτητα και άφησαν τα σπίτια τους

Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Πολίτης πηδά από μπαλκόνι για να σωθεί ‑ Βίντεο ντοκουμέντο

Χτες

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο ντοκουμέντο, ο άνθρωπος αυτός τρόμαξε από τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη και πήδηξε από το μπαλκόνι πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο

Έκρυψαν 56 κιλά κοκαΐνη σε γαρίδες ‑ 1,6 εκατ. ευρώ η αξία της

Χτες

Πώς το ΣΔΟΕ μαζί με τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν

Φάρσαλα: 19χρονος καταπλακώθηκε από τοίχο

Χτες

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αλλά ήταν ήδη αργά για τον νεαρό

Ρωσία: Καπνοί στο επιχειρηματικό κέντρο της Μόσχας ‑ Τουλάχιστον 3 εκρήξεις

Χτες

Τα αίτια της έκρηξης είναι μέχρι στιγμής ασαφή

Η στιγμή του ισχυρού σεισμού στην Κωνσταντινούπολη: «Πάγωσε» η παρουσιάστρια του CNN Turk

Χτες

Η αντίδραση της παρουσιάστριας του CNN Turk τη στιγμή που ο σεισμός «χτύπησε» την Κωνσταντινούπολη.

Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: «Η ζάχαρη είναι δηλητήριο» – Νέα επίθεση στη βιομηχανία τροφίμων

Χτες

Ο Υπουργός Υγείας Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ κλιμακώνει τη μάχη του κατά της επεξεργασμένης διατροφής, χαρακτηρίζοντας τη ζάχαρη «δηλητήριο» και ανακοινώνοντας συμφωνία για την αφαίρεση συνθετικών χρωστικών έως το 2026

Ο Μουγκοπέτρος θα κινηθεί νομικά αν δεν προσέλθει στις Αρχές ο άνθρωπος που του έδωσε την κροτίδα

Χτες

Στο νοσοκομείο παραμένει ο Αρης Μουγκοπέτρος μετά το ατύχημα που είχε με την κροτίδα που έσκασε στο χέρι του.

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.