E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αύριο ανακοινώνει η Έφη Αχτσιόγλου την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Ανοίγει η κούρσα για τη διαδοχή Τσίπρα

Αύριο ανακοινώνει η Έφη Αχτσιόγλου την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/7/2023 | 12:54

Η οριστικοποίηση ημερομηνίας διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών κρίνει και τον αριθμό των υποψηφίων προέδρων

Αύριο, Τετάρτη αναμένεται η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Έφης Αχτσιόγλου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής που κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή τη στιγμή η βουλευτής του Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών φαντάζει ως το φαβορί για την προεδρία και η ίδια φρόντισε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης να κάνει ηγετική εμφάνιση. Προέβαινε συνεχώς σε ευθείες αναφορές στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θέλοντας ταυτόχρονα να φανεί συναινετική στο εσωτερικό του κόμματός της.

Την ίδια ώρα μένει να ξεκαθαριστεί ποιοι θα είναι αντίπαλοί της στην διεκδίκηση του θώκου, κάτι που θα φανεί και από τον χρόνο διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών. Βάσει της συζήτησης που έγινε χθες στην Πολιτική Γραμματεία ο οδικός χάρτης των επόμενων κινήσεων προβλέπει διαρκές συνέδριο τέλη Αυγούστου με την υπάρχουσα σύνθεση και εκλογή προέδρου το χρονικό διάστημα 3 έως 10 Σεπτεμβρίου (ώστε στη ΔΕΘ το κόμμα να πάει στη συμπρωτεύουσα με νέο αρχηγό) και διεξαγωγή τακτικού συνεδρίου στα μέσα Νοεμβρίου. Το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πάντως για να ισχύσει θα πρέπει να επικυρωθεί και από την Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει όπως προαναφέραμε το Σαββατοκύριακο.

Άξιο μνείας είναι το γεγονός ότι ο Νίκος Παππάς, που θα κατέλθει κατά πάσα πιθανότητα και αυτός ως υποψήφιος εκπροσωπώντας την ομάδα των επονομαζόμενων «προεδρικών» (όσων δηλαδή βρίσκονταν κοντά στον Αλέξη Τσίπρα), πρότεινε οι εκλογές να γίνουν στις 24 Σεπτεμβρίου ο Α’ γύρος (δηλαδή μετά τη ΔΕΘ) και την 1η Οκτωβρίου (μια εβδομάδα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές) ο Β’ γύρος μεταξύ των δύο πρώτων που θα έχουν αναδειχθεί στην ψηφοφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα ο Χρήστος Σπίρτζης προτείνει οι εσωκομματικές εκλογές να διεξαχθούν τον Νοέμβριο, μετά δηλαδή τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κάτι που δεν βρίσκει αντίθετο τον Παύλο Πολάκη που μπορεί επίσης να είναι υποψήφιος για την προεδρία. Οι πιθανότητες να εκλεγεί δεν είναι με το μέρος του, ωστόσο εάν κατέλθει να δοκιμάσει να μετρήσει τις δυνάμεις του και να έχει πλασαριστεί σε μια καλύτερη θέση στο κόμμα στην μετά-Τσίπρα εποχή.

Από την πλευρά του ο Διονύσης Τεμπονέρας έχει καταθέσει στην Πολιτική Γραμματεία εδώ και μέρες πρόταση, ζητώντας έκτακτο συνέδριο και εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου. Ξεκαθαρίζει παράλληλα πως ο ίδιος δεν θα θέσει υποψηφιότητα, αν και υπήρχαν σενάρια που τον έφεραν να το καλοσκέφτεται.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στο Μαϊάμι: Αεροσκάφος cargo βγήκε εκτός διαδρόμου και τυλίχθηκε στις φλόγες ‑ Τι αναφέρουν για τραυματίες

Πριν λίγο

Η πτήση της Amazon Air, ένα Boeing 767-300, είχε απογειωθεί από το Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο πριν καταλήξει εκτός διαδρόμου προσγείωσης.

Σεισμός στη Γερμανία! Το AfD διπλασιάζει τις ψήφους του σε ένα κρατίδιο και όλοι μιλάνε για το αποτέλεσμα ‑ Δείτε τι συνέβη

Χτες

Το AfD πετυχαίνει σαρωτική ανατροπή στο ανατολικό γερμανικό κρατίδιο, διπλασιάζοντας το ποσοστό του στο 44%. SPD και Πράσινοι περνούν το όριο, το BSW ισορροπεί οριακά, ενώ η προσέλευση ψηφοφόρων είναι εξαιρετικά υψηλή.

Σορός εντοπίστηκε σε προχωρημένη σήψη στην περιοχή Κασλά Κοζάνης

Χτες

Κτηνοτρόφος ήταν αυτός που εντόπισε τη σορό

«Πήδηξε για πλάκα και σκοτώθηκε»: Πατέρας τριών παιδιών βρήκε τραγικό θάνατο σε βουτιά από προβλήτα στην Τουρκία

Χτες

Bίντεο κατέγραψε τις τελευταίες στιγμές του 39χρονου στην Αττάλεια – H βουτιά εξελίχθηκε σε μοιραίο δυστύχημα

Θλιβερή εξέλιξη στα Γιαννιτσά: Ο 27χρονος που χτυπήθηκε σε καβγά έξω από μπαρ δεν τα κατάφερε τελικά

Χτες

Μετά τη γροθιά που δέχθηκε από τον 26χρονο, ο νεαρός είχε υποστεί σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Καβγάδισε και σκότωσε τον ξάδελφό του για τον πιο περίεργο λόγο!

Χτες

Οι δύο άνδρες είχαν βρεθεί για να μαγειρέψουν και να φάνε μαζί, όμως η διαφωνία για την καυτερότητα του πράσινου τσίλι κατέληξε σε καβγά και πυροβολισμούς

Νέες ταυτότητες: Υπάρχει «πρόστιμο» αν δεν τις έχετε βγάλει ‑ Η νέα απάτη που κυκλοφορεί

Χτες

Πολλά παραπλανητικά μηνύματα έχουν προκαλέσει ανησυχία στους πολίτες

Ταχύπλοο πήρε φωτιά και βυθίστηκε στη Χαλκιδική ‑ Τι συνέβη με τον μοναδικό επιβαίνοντα

Χτες

Ο μόνος επιβάτης του σκάφους κατάφερε να φτάσει σώος στην ακτή

Σοκ: Γυναίκα επέστρεψε σπίτι μετά από μια εβδομάδα και βρήκε 381 νυχτερίδες να την περιμένουν

Χτες

Για μία εβδομάδα απουσίαζε η ιδιοκτήτρια, όσο μια ολόκληρη αποικία νυχτερίδων εισέβαλε από τα ανοιχτά παράθυρα – Εθελοντές ανέλαβαν τη διάσωση και την απομάκρυνσή τους

Κυψέλη: Με στιλέτο δολοφονήθηκε το βρέφος ‑ Αιμορραγία η αιτία θανάτου

Χτες

Ο ιατροδικαστής καταρρίπτει όσα υποστηρίζουν η 38χρονη και ο 43χρονος

Θανατική ποινή για την παρουσιάστρια Σάρα Χαλίφα σε υπόθεση ναρκωτικών

Χτες

Η γνωστή τηλεοπτική προσωπικότητα κρίθηκε ένοχη μαζί με άλλους 11 κατηγορούμενους για τη δημιουργία δικτύου παραγωγής συνθετικών ναρκωτικών.

Νεπάλ: Κραυγή μέσα από τη λάσπη 10 ημέρες μετά τον όλεθρο – Έσωσαν γυναίκα που όλοι θεωρούσαν νεκρή

Χτες

Η 64άχρονη Τσαντίκα Σρέστα είχε εγκλωβιστεί σε σπίτι που είχε σχεδόν θαφτεί από τη λάσπη – Οι διασώστες άκουσαν τις φωνές της και κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.