E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Επιδρομή του «Κλέωνα»: Πού θα δούμε 43 βαθμούς από αύριο ‑ Ακραίες καιρικές συνθήκες σε πολλές περιοχές της χώρας

Αναλυτικά οι προβλέψεις για αύριο

Επιδρομή του «Κλέωνα»: Πού θα δούμε 43 βαθμούς από αύριο ‑ Ακραίες καιρικές συνθήκες σε πολλές περιοχές της χώρας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 12/7/2023 | 11:55

Η μεγάλη διάρκεια του καύσωνα είναι το βασικό στοιχείο που ανησυχεί επιστήμονες και μετεωρολόγους, με την ακραία ζέστη να αυξάνει και τον κίνδυνο πυρκαγιών.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του meteo η Πέμπτη 13 Ιουλίου και η Παρασκευή 14 Ιουλίου αναμένεται να είναι οι πιο θερμές και οι πιο επικίνδυνες ημέρες του παρατεταμένου καύσωνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτιμάται ότι οι πιο ζεστές ημέρες της εβδομάδας θα είναι η Παρασκευή και το Σάββατο, οπότε η θερμοκρασία στην ηπειρωτική Ελλάδα θα φθάσει τους 42 και τοπικά τους 43 βαθμούς. Οι συγκεκριμένες θερμοκρασίες δεν είναι σπάνιες για την περιοχή μας, όπως επισημαίνουν μετεωρολόγοι - αλλά φαίνεται ότι ο επικείμενος καύσωνας -με αυξομειώσεις στην έντασή του- θα μας ταλαιπωρήσει και την επόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, όπως καταγράφει το meteo.gr την Πέμπτη 13/07 αναμένουμε επίπεδο επικινδυνότητας 3 (ακραίες θερμοκρασίες με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία) στην Αθήνα, 2 (εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες) στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα και 1 (πολύ υψηλές θερμοκρασίες) στην Πάτρα.

Την Παρασκευή 14/07 αναμένουμε επίπεδο επικινδυνότητας 3 (ακραίες θερμοκρασίες με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία) σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, 2 (εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες) στην Πάτρα και 1 (πολύ υψηλές θερμοκρασίες) στα Ιωάννινα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε χάρτες του meteo

kausonas-kleon-kakokairia-meteo

kausonas-meteo-kleon-3

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι λένε οι μετεωρολόγοι - Τα σημερινά δεδομένα

Η άνοδος της θερμοκρασίας ξεκινά στην ουσία από σήμερα και η κατάσταση θα αρχίσει να δυσκολεύει από αύριο και κυρίως το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο.

Ο καιρός στην Αττική σήμερα Τετάρτη θα είναι γενικά αίθριος, με τη θερμοκρασία το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας να αγγίζει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, χθες, η ΕΜΥ επικαιροποίησε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που είχε εκδώσει, σύμφωνα με τα νεώτερα προγνωστικά στοιχεία.

Η πρόγνωση Μαρουσάκη: Δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησος τα γεωγραφικά διαμερίσματα με τις υψηλότερες θερμοκρασίες

«Το κύμα ζέστης θα κορυφώσει τη δράση του το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο.

Από την Κυριακή και στη συνέχεια ο υδράργυρος θα σημειώσει ικανοποιητική πτώση στα ανατολικά και βόρεια. Στα δυτικά και νότια όμως η αποκλιμάκωση θα γίνει πιο αργά.


Οι θερμοκρασίες τη νύχτα και το πρωί θα υποχωρούν αρκετά σε μη αστικοποιημένες περιοχές. Στις τσιμεντουπόλεις - μεγάλα αστικά κέντρα προφανώς και θα καταγράφονται υψηλότερες θερμοκρασίες και το βράδυ, με την υγρασία όμως να μην είναι σε υψηλές τιμές και που αυτό επηρεάζει και τη δυσφορία.

Μια ενδεικτική μέγιστη θερμοκρασία θα μπορούσε να είναι οι 41 με 43 βαθμοί. Αυτό δε σημαίνει ότι τοπικά δεν είναι δυνατόν να πάμε και πιο πάνω, που ίσως το μάθουμε ίσως και όχι. Δεν παίζει όμως τόσο ρόλο αν για λίγη ώρα ανέβει λίγο παραπάνω η θερμοκρασία. Αθροιστικά αυτό επιβαρύνει τον οργανισμό και όπως δείξαμε δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια αυτές οι υψηλές τιμές.

- Αν θα θέλαμε να βάλουμε τα πρώτα σε επικινδυνότητα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας αυτά θα ήταν τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα (δυτική Στερεά - δυτική Πελοπόννησος). Εκεί φαίνεται να αποκλιμακώνεται με πιο αργό ρυθμό η όλη κατάσταση μιας και δεν θα βρεθούν στην επίδραση των μελτεμιών. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι αυτός της έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιάς.

kleon-kausonas
Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης αναλύει τον πιο πάνω χάρτη, το μετεώγραμμα πολλαπλών σεναρίων για την Αθήνα που μας δίνει το Ευρωπαϊκό κέντρο πρόγνωσης καιρού και που χρησιμοποιεί και η ΕΜΥ.

«Η παχιά λευκή γραμμή μας δίνει τον μέσο δρόμο από όλα τα υποσενάρια και θα ακολουθήσουμε την τάση αυτή σαν μια γενική εικόνα.

Όπως σημειώνουμε με το μπλε βέλος στα αριστερά του διαγράμματος, ο υδράργυρος θα βρεθεί σε ανοδική τροχιά όπου από τους 36 με 38 βαθμούς σήμερα, θα φτάσουμε τους 40 με 41 το Σάββατο (πορτοκαλί κύκλος - μέγιστο της έντασης).

Στη συνέχεια βλέπουμε όπως σημειώνουμε με το μπλε βέλος στο δεξί μέρος του διαγράμματος ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση για να πάμε κοντά στους 35 με 37 βαθμούς από Κυριακή και προς τις αρχές της άλλης εβδομάδας, θερμοκρασίες πιο κοντά στις μέσες μέγιστες όπως φανερώνει και η παχιά κόκκινη γραμμή στο κάτω μέρος του διαγράμματος».

Μέρα μέρα οι θερμοκρασίες σε μεγάλες πόλεις - Η πρόγνωση Καλλιάνου


Στην Αθήνα η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει στους 43 βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή, στους 44 το Σάββατο και στους 41 την Κυριακή.

Αθηνα


Ελαφρώς πιο χαμηλές θερμοκρασίες στη Θεσσαλονίκη, όπου τα μέγιστα όρια αναμένεται ότι θα αγγίξουν τους 41 βαθμούς την Παρασκευή, τους 40 το Σάββατο και τους 38 την Κυριακή.

θεσσαλονικη


Πιο θερμή πόλη, με βάση τα προγνωστικά στοιχεία θα είναι η Λάρισα, όπου ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 40 βαθμούς από αύριο Τετάρτη. Την Πέμπτη η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί στους 43 βαθμούς Κελσίου, την Παρασκευή και το Σάββατο τους 45 και την Κυριακή τους 41 βαθμούς.

Λαρισα


Στο Ναύπλιο, την Πέμπτη η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται στους 40 βαθμούς, την Παρασκευή στους 42, το Σάββατο στους 43 και την Κυριακή στους 42.

Ναυπλιο

Χαμηλότερες θα είναι οι θερμοκρασίες στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου την Παρασκευή, η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς, το Σάββατο τους 36 και την Κυριακή τους 39.

Ηρακλειο

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παναθηναϊκός ‑ ΑΕΚ: Μεγάλο πανό των οργανωμένων της Ντινάμο Ζάγκρεμπ στη Λεωφόρο

Χτες

Η ΑΕΚ έχει ενημερώσει τις αρχές και τον Παναθηναϊκό ότι ενδεχομένως να υπάρχουν προσβλητικά πανό

Δικτατορία θέλει σχεδόν το 7% των Γερμανών

Χτες

Ειδικοί επισημαίνουν το φαινόμενο που έχει ρίζες στις πρόσφατες μεγάλες κρίσεις όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση και οι αυξήσεις τιμών

Κασσελάκης: Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου

Χτες

Με ποια στελέχη συναντήθηκε - Ποιοι αναλαμβάνουν «ρόλο-κλειδί»

Αρναούτογλου: Πού θα «χτυπήσουν» τα έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Χτες

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν - Σε ισχύ έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Θεσσαλονίκη: Πώς ακινητοποίησαν τον ληστή ‑ Σοκάρει η περιγραφή του χρυσοχόου

Χτες

«Μας φώναζαν ότι καταπατάμε τα δικαιώματά του»

Οι ΗΠΑ ενισχύουν στρατιωτικά την Ουκρανία με άρματα μάχης

Χτες

Έφτασαν στην Ουκρανία τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams

Αδιανόητο ξύλο μεταξύ γυναικών σε αθηναϊκό club

Χτες

Μαλλιοτραβιόντουσαν και ο κόσμος τραβούσε βίντεο αντί να τις χωρίσει

par: 33
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.