E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γιατρός για την τραγωδία με τη 10χρονη στη Ν.Μάκρη: «Το παιδί είχε φάει, ζούσε όταν το βγάλαμε από την πισίνα»

Πώς έγινε η τραγωδία

Γιατρός για την τραγωδία με τη 10χρονη στη Ν.Μάκρη: «Το παιδί είχε φάει, ζούσε όταν το βγάλαμε από την πισίνα»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/7/2023 | 10:50

Τις δραματικές προσπάθειες που έκανε για να σώσει τη 10χρονη στη Νέα Μάκρη περιγράφει η γιατρός που βρισκόταν στο χώρο και προσπάθησε να την επαναφέρει με ΚΑΡΠΑ.

Η ίδια μιλώντας στην ΕΡΤ υποστήριξε πως το παιδί είχε καταναλώσει φαγητό νωρίτερα και ήταν ακόμα εν ζωή όταν το ανέσυραν από την πισίνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Βοήθησα γιατί είμαι γιατρός. Εβγαζε το παιδάκι πολύ τροφή. Ο κορεσμός του είχε ανέβει» ανέφερε, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι το ασθενοφόρο που κλήθηκε στο σημείο να συνδράμει άργησε γιατί χάθηκε στη διαδρομή.

«Το ασθενοφόρο έφτασε σε σαράντα λεπτά, ίσως και παραπάνω» ανέφερε περιγράφοντας τις αγωνιώδεις προσπάθειες τόσο της ίδιας αλλά και ενός άλλου ιδιώτη γιατρού να σώσουν το άτυχο κοριτσάκι.

«Μετά ήρθε ένας άλλος συνάδελφος που προσπάθησε και αυτός και ένας διασώστης ο οποίος συμπτωματικά περνούσε απ έξω», ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά τη 10χρονη δήλωσε ότι την γνώριζε από τις ημέρες παραμονής της στο κατάλυμα. «Ήταν πολύ καλή κολυμβήτρια, πολύ καλό παιδί» είπε δηλώνοντας ότι στο χαμό του συνετέλεσε το ότι είχε φάει πριν πέσει στην πισίνα.

Η ίδια αποκαλυψε ότι το παιδί ήταν εν ζωή όταν το έβγαλαν από την πισίνα αλλά δεν τα κατάφερε στη συνέχεια.

«Το παιδάκι αντιδρούσε» όταν το έβγαλαν είπε εμφανώς συγκλονισμένη για την τραγική απώλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς έγινε η τραγωδία

Ήταν λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα της Κυριακής και η ανήλικη βρισκόταν στην αυλή του συγκροτήματος επί της οδού Ποσειδώνος όπου έπαιζε με έναν φίλο της.

Σε κοντινή απόσταση βρισκόταν και η μητέρα της η οποία φόρτωνε το αυτοκίνητο τους προκειμένου να επιστρέψουν στο σπίτι τους στην Αθήνα. Νωρίτερα, είχε φύγει από την Νέα Μάκρη ο πατέρας της μαζί με το δίδυμο αδελφό της. Κάποια στιγμή, ο φίλος της 10χρονης ανέβηκε στο διαμέρισμα και το κορίτσι έμεινε μόνο του στο χώρο της πισίνας.

Τότε, βούτηξε στο νερό για να πιάσει μια μάσκα που είχε πετάξει η παρέα της στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού που έπαιζαν τις τελευταίες ημέρες. Για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής η 10χρονη βούλιαξε στον πάτο της πισίνας όπου έμεινε για τουλάχιστον 3 λεπτά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο διαχειριστής του συγκροτήματος άκουσε τον φίλο της να καλεί σε βοήθεια και έτρεξε για να τη σώσει. Όταν έφτασε το παιδί ήταν μελανιασμένο και ανάσαινε με δυσκολία. Τότε έφτασαν στο σημείο και οι δύο γιατροί, που διέμεναν στο συγκρότημα.

Το περιστατικό συνέβη μπροστά στα μάτια της μητέρας της 10χρονης η οποία βρισκόταν ελάχιστα μέτρα μακριά από την πισίνα και άρχισε να φωνάζει για ασθενοφόρο. Η πρώτη κλήση στο 166 έγινε στις 18:12 και δέκα λεπτά αργότερα στο συγκρότημα έφτασαν δύο μηχανές του ΕΚΑΒ. Στις 18.40 ένα ασθενοφόρο παρέλαβε το κορίτσι και το μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης.

Ωστόσο, κάποιοι από τους ενοίκους του συγκροτήματος υποστηρίζουν πως η 10χρονη είχε σφυγμό και ικανοποιητικό κορεσμό και ενδεχομένως να είχε σωθεί αν δεν καθυστερούσε να φτάσει το ασθενοφόρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας και ήταν δεινή κολυμβήτρια. Άγνωστο παραμένει, όμως, για ποιο λόγο η 10χρονη βούλιαξε μέσα στην πισίνα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση – Ποια είναι η νέα καταληκτική ημερομηνία

Σήμερα

Η ΑΑΔΕ έδωσε επιπλέον χρόνο μετά τα αιτήματα των φορέων. Έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ. δηλώσεις φυσικών προσώπων και 300.000 δηλώσεις επιχειρήσεων

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: «Το απορριμματοφόρο μας πέταξε μακριά, το παιδί μου το πάτησε», λέει ο πατέρας της 15χρονης

Σήμερα

Στο πένθος βυθίστηκε ο ΠΑΟΚ μετά τον θάνατο 15χρονης αθλήτριας της δεύτερης ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών

Αρτέμιδα: Σε πολυκατοικία ‑ «φάντασμα» το τελευταίο ραντεβού της Γιου Τινγκ που δεν έγινε ποτέ

Σήμερα

Τα ίχνη της 50χρονης αγοούνται από τις 20 Μαΐου όταν και ξεαφανίστηκε μυστηριωδώς

Σοκ στη Βρετανία: Πρώην υπουργός των Συντηρητικών βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της με τραύμα στο κεφάλι, πιθανή δολοφονία ερευνούν οι Αρχές

Σήμερα

Οι αστυνομικοί εντόπισαν την 78χρονη πρώην υπουργό Φυλακών με «σοβαρά τραύματα», αφού πλήρωμα ασθενοφόρου ειδοποίησε τις Αρχές και τις κάλεσε στην κατοικία της στο Χέιτορ, στην περιοχή του Ντάρτμουρ, λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης

Ανησυχία προκαλεί το σύστημα δημιουργίας εικόνων με ΑΙ του Instagram

Σήμερα

Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι χρήστες που διαθέτουν δημόσιο λογαριασμό

Σοκαριστική αποκάλυψη από τη δικηγόρο της μητέρας του 20χρονου στο Αργος: «Θα μείνει φυτό ή θα είναι κλινικά νεκρός ο 20χρονος»

Σήμερα

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 20χρονου που πυροβολήθηκε μετά από καταδίωξη στο Αργος

Με εκρηκτικά και drones σχεδίαζαν να δολοφονήσουν Τραμπ και Βανς στον Λευκό Οίκο: Συνωμοσία 8 ατόμων εξάρθρωσε το FBI

Σήμερα

Το τρομοκρατικό σχέδιο θα υλοποιούνταν στην εκδήλωση UFC στην αυλή του Λευκού Οίκου τον περασμένο μήνα - Στόχοι ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι Νετανιάχου, Μασκ - Από 19 ως 32 ετών οι οκτώ συνεργοί που έχουν συλληφθεί

Συνελήφθη 21χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Μαραθώνα

Σήμερα

Η νεαρή φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, δημιουργώντας τέσσερις διαφορετικές εστίες σε ξηρά χόρτα και θαμνώδη βλάστηση

Χάος στην Ινδία από τα εξαγριωμένα πλήθη που διαδηλώνουν μετά το βιασμό και τη δολοφονία 11χρονου κοριτσιού

Σήμερα

Τέσσερις άνδρες που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία απαγχονίστηκαν.

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

Σήμερα

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

Σήμερα

«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

Σήμερα

Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.