E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σχεδόν 500.000 Ρώσοι και Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί από την έναρξη του πολέμου

Ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε σημαντικά μετά την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης

Σχεδόν 500.000 Ρώσοι και Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί από την έναρξη του πολέμου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 19/8/2023 | 13:47

Βαριές απώλειες μετρούν τόσο οι ρωσικές όσο και οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου 2022, καθώς Αμερικανοί αξιωματούχοι υπολογίζουν πως σχεδόν 500.000 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times.

Οι αξιωματούχοι – οι οποίοι θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους – υπογραμμίζουν πως ο ακριβής αριθμός δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί, δεδομένου ότι ο απολογισμός που δίνει στη δημοσιότητα η Ρωσία θεωρείται υποτιμημένος, ενώ η Ουκρανία δεν αποκαλύπτει στοιχεία για τις απώλειες των στρατευμάτων της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, οι στρατιωτικές απώλειες της Ρωσίας εκτιμάται πως πλησιάζουν τις 300.000, εκ των οποίων 120.000 νεκροί και σχεδόν 180.000 τραυματίες.

Στον αντίποδα, υπολογίζεται πως 70.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και περίπου 120.000 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Στο δημοσίευμα των New York Times επισημαίνεται πως ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε σημαντικά μετά την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης πριν από λίγους μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πόσους στρατιώτες διαθέτουν οι δύο χώρες

Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι οι Ρώσοι υπερτερούν αριθμητικά των Ουκρανών στο πεδίο της μάχης σχεδόν τρεις προς έναν, και η Ρωσία έχει μεγαλύτερο πληθυσμό για να αναπληρώσει τις τάξεις της.

Η Ουκρανία διαθέτει περίπου 500.000 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων των εν ενεργεία, των εφέδρων και των παραστρατιωτικών δυνάμεων, σύμφωνα με αναλυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίθετα, η Ρωσία έχει σχεδόν τριπλάσιο αριθμό, με 1.330.000 στρατιώτες εν ενεργεία, εφεδρικούς και παραστρατιωτικούς – οι περισσότεροι από τους τελευταίους προέρχονται από την Ομάδα Wagner.

Η τελευταία δημόσια εκτίμηση της κυβέρνησης Μπάιντεν για τις απώλειες έγινε το Νοέμβριο, όταν ο στρατηγός Μαρκ Α. Μίλεϊ, πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, δήλωσε ότι περισσότεροι από 100.000 στρατιώτες από κάθε πλευρά έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022. Εκείνη την εποχή, αξιωματούχοι δήλωναν κατ’ ιδίαν ότι οι αριθμοί ήταν πιο κοντά στους 120.000 νεκρούς και τραυματίες.

Η μάχη στο Μπαχμούτ εκτόξευσε τον αριθμό των νεκρών
Όμως, ο αριθμός αυτός εκτοξεύτηκε τον χειμώνα και την άνοιξη, καθώς οι δύο χώρες μετέτρεψαν την ανατολική πόλη Μπαχμούτ σε πεδίο μάχης. Εκατοντάδες στρατιώτες σκοτώνονταν ή τραυματίζονταν καθημερινά για πολλές εβδομάδες, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Ρώσοι υπέστησαν βαριές απώλειες, αλλά το ίδιο και οι Ουκρανοί, καθώς προσπαθούσαν να κρατήσουν κάθε σπιθαμή εδάφους πριν χάσουν την πόλη το Μάιο.

Οι πρώτες εβδομάδες της αντεπίθεσης του Κιέβου αυτό το καλοκαίρι ήταν ιδιαίτερα δύσκολες για την Ουκρανία. Στην αρχική φάση, τα δυτικά εκπαιδευμένα ουκρανικά στρατεύματα αγωνίστηκαν να εφαρμόσουν «ελιγμούς συνδυασμένων όπλων» – μια μέθοδο μάχης κατά την οποία πεζικό, τεθωρακισμένα και πυροβολικό χρησιμοποιούνται μαζί σε συγχρονισμένες επιθέσεις.

Τα ουκρανικά στρατεύματα προσπάθησαν αρχικά να διασπάσουν τις οχυρωμένες ρωσικές γραμμές, με μηχανοκίνητους σχηματισμούς συνδυασμένων όπλων. Εξοπλισμένοι με προηγμένα αμερικανικά όπλα, οι Ουκρανοί ωστόσο εγκλωβίστηκαν σε πυκνά ρωσικά ναρκοπέδια, υπό συνεχή πυρά από πυροβολικό και ελικόπτερα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με sms η αξιολόγηση των πολιτών για τα νοσοκομεία ‑ Παρουσιάζεται το νέο ψηφιακό εργαλείο

Πριν 9 ώρες

«Θα βάζω σκορ κάθε μήνα» είχε δηλώσει ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης

Απελπισία στις λάσπες και στα συντρίμμια στο Τέξας: Σχεδόν 110 νεκροί, άλλοι 161 αγνοούμενοι στις ξαφνικές πλημμύρες

Πριν 9 ώρες

Στην κομητεία Κερ, που υπέστη το πιο βαρύ χτύπημα, καταμετρώνται 87 θύματα, ανάμεσά τους 30 παιδιά

Επίδομα ενοικίου: Διορθώσεις της τελευταίας στιγμής για να μην χαθεί η ενίσχυση

Πριν 9 ώρες

Το υπουργείο Οικονομικών αποτρέπει τον αποκλεισμό χιλιάδων ενοικιαστών από την επιδότηση ενοικίου

Καύσωνας και δυνατοί άνεμοι φέρνουν επικίνδυνο κοκτέιλ πυρκαγιών – Σε κατάσταση συναγερμού πέντε περιοχές της χώρας

Πριν 9 ώρες

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στις περιοχές που αντιμετωπίζουν ακραίο κίνδυνο έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή

Οργή στο Βέλγιο για οδηγό που σκότωσε τον σκύλο του του σέρνοντάς το για χιλιόμετρα ‑ Βρήκαν το σπίτι του και το έκαψαν

Πριν 9 ώρες

Aυτόπτης μάρτυρας ισχυρίζεται ότι κόρναρε αρκετές φορές στον οδηγό για να σταματήσει και αφού τον ρώτησε αν βρίσκει σωστό αυτό που συνέβη, εκείνος της απάντησε «θα κάνω ό,τι θέλω, είναι δικός μου ο σκύλος»

Η UEFA αλλάζει τους κανόνες στα νοκ‑άουτ ματς του Champions, Europa και Conference League

Χτες

Όσον αφορά τη νοκ-αόυτ φάση των διοργανώσεων της

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στο Τέξας: Στους 107 οι νεκροί

Χτες

Την Παρασκευή μεταβαίνει στην περιοχή ο Τραμπ

Οργή της οικογένειας του 21χρονου ΟΥΚα που έχασε τη ζωή του στην εκπαίδευση: «Δολοφονήθηκε εν ψυχρώ σε ατομικό καψόνι»

Χτες

Για «εν ψυχρώ δολοφονία» του στρατιώτη Αλέξανδρου Κετίκογλου που έχασε τη ζωή του τον Νοέμβριο του 2024, κάνει λόγο η οικογένειά του μέσω των δικηγόρων της

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.