E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Blue Horizon: Πήραν προθεσμία για αύριο οι τρείς από τους συλληφθέντες για τη δολοφονία του Αντώνη

Νοσηλεύεται μετά από ισχαιμικό επεισόδιο ο υποπλοίαρχος που του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες

Blue Horizon: Πήραν προθεσμία για αύριο οι τρείς από τους συλληφθέντες για τη δολοφονία του Αντώνη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 9/9/2023 | 11:31

Προθεσμία για να απολογηθούν αύριο το πρωί στις 09:30 πήραν οι τρεις συλληφθέντες του Blue Horizon. Οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά για τη ασύλληπτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Πύλη Ε3 του λιμανιού του Πειραιά με θύμα τον 36χρονο Αντώνη προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή. Εν τέλει όπως αναμενόταν ζήτησαν και πήραν προθεσμία.

Ο τέταρτος συλληφθείς δεν θα παραστεί στη διαδικασία καθώς νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο με ισχαιμικό επεισόδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο Εισαγγελέας Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στα 4 μέλη του πληρώματος για το θάνατο του 36χρονου ενώ όλοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν για σήμερα.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του Υπάρχου ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, σε βάρος του Καπετάνιου του πλοίου για το κακούργημα της Επικίνδυνης Παρέμβασης στις Θαλάσσιες Συγκοινωνίες, αδίκημα που μετά την τραγωδία των Τεμπών και την αυστηροποίηση των σχετικών ποινών τιμωρείται ακόμη και με ισόβια κάθειρξη, και στα άλλα δύο μέλη του πληρώματος δίωξη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Παράλληλα, ο Εισαγγελέας Πειραιά διέταξε τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για τυχόν ευθύνες στελεχών του Λιμενικού κατά τη διαχείριση του τραγικού περιστατικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι υποστηρίζει ο καπετάνιος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Καπετάνιος του Blue Horizon υποστηρίζει πως αφότου έλαβε γνώση για την πτώση του 36χρονου στα απόνερα του πλοίου προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και υπάκουσε στις εντολές που έλαβε από το θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, στις 21.13 το βράδυ της Τρίτης, ο Πλοίαρχος πληροφορείται πως υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα και δίνει αμέσως εντολή στον Αξιωματικό της γέφυρας να ενημερώσει μέσω ασυρμάτου το κέντρο VHF του Λιμενικού Σώματος.
Στις 21.14, τηλεφωνεί ο ίδιος στο Α Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και ενημερώνει τον αξιωματικό υπηρεσίας για το περιστατικό.
Ο Πλοίαρχος λαμβάνει την απάντηση "καλώς, το γνωρίζουμε. Ανέμενε οδηγίες" και περιμένει νεότερη ενημέρωση από το Λιμενικό.

Στις 21.42, το Λιμενικό του απαντά με την εντολή "κράτει" προκειμένου να σταματήσει το πλοίο και στις 22.01 λαμβάνει νέα εντολή να διακόψει το ταξίδι και να επιστρέψει πίσω, στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο συνήγορος του Πλοιάρχου του Blue Horizon, κ. Γιώργος Κοκοσάλης, δήλωσε πως ο κατηγορούμενος προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αφότου ενημερώθηκε για το συμβάν ενώ καταδικάζει απερίφραστα όλες τις ποινικά επιλήψιμες και κοινωνικά αποτρόπαιες συμπεριφορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αποκλειστικό βίντεο του protothema.gr για την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά με τον θάνατο του 36χρονου στον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon της Attica Group έχει προκαλέσει πανελλήνια οργή και αποτροπιασμό.


Ποιοι Λιμενικοί διώκονται πειθαρχικά

Στο μεταξύ, στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη παραδόθηκαν την περασμένη Πέμπτη, τα αποτελέσματα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Μετά την παράδοση του πορίσματος, ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στον Αρχηγό του Λιμενικού να παραπεμφθούν σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τους οποίους προκύπτουν ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ. Η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ και είναι 15 σελίδες.

Οι τέσσερις που διώκονται πειθαρχικά είναι:

- Ο Διοικητής του Α' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά
- Ο βοηθός αξιωματικού φυλακής
- Ο οδηγός υπηρεσίας και o Λιμενικός που είχε βάρδια και θα έπρεπε να είναι στον καταπέλτη του Blue Horizon

Παράλληλα, απομακρύνονται δύο λιμενικοί: ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά και ο Διοικητής του Α' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Μπομπ Μενέντεζ και η σύζυγός του παραπέμπονται για διαφθορά

Σήμερα

Ο Αμερικανός γερουσιαστής αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά για δεύτερη φορά, μέσα σε δέκα χρόνια.

Χανιά: Στην εντατική του ΠΑΓΝΗ αγοράκι 9,5 μηνών ύστερα από πτώση

Σήμερα

Αγωνία για την πορεία της υγείας του - Διαπιστώθηκε πως είχε οξύ επισκληρίδιο αιμάτωμα

Εικόνες δορυφόρου δείχνουν αυξημένη δραστηριότητα σε τοποθεσίες πυρηνικών δοκιμών σε Ρωσία, Κίνα και ΗΠΑ

Σήμερα

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν νέες σήραγγες, νέους δρόμους και εγκαταστάσεις αποθήκευσης στις τοποθεσίες αυτές

Κασσελάκης: Αυτό είναι το e‑mail με τις προτάσεις προς την Αχτσιόγλου ‑ «Δε μου απάντησε ποτέ»

Σήμερα

Δημοσιοποίησε τις προτάσεις που της έστειλε τον Ιούλιο στο βίντεό του ο Στέφανος Κασσελάκης - Από φοροελαφρύνσεις, τα δάνεια των βουλευτών και αλλαγές στον διορισμό της ηγεσίας του Ανώτατου Δικαστηρίου

Αχιλλέας Μπέος: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη λίμνη Κάρλα ‑ «Αλίμονο αν ξαναβρέξει»

Σήμερα

Ξεσπά ο Αχιλλές Μπέος για τη ρύπανση στον Παγασητικό Κόλπο - «Υπάρχει ένα περιβαλλοντικό έγkλημα»

Χανιά: Αγριoς ξυλoδαρμός μαθητή στο προαύλιο του σχολείο του – Σoκάρει η καταγγελiα της μητέρας του

Σήμερα

Ο 16χρονος χτυπήθηκε βάναυσα από συνομήλικούς του, εντός του σχολείου του στα Χανιά.

ΕΟΦ: Αποσύρει συμπλήρωμα διατροφής καθώς ανιχνεύθηκε υδράργυρος σε μεγάλη συγκέντρωση

Σήμερα

Ο ΕΟΦ καλεί την επιχείρηση που εισάγει και διαθέτει το σκεύασμα, να το αποσύρει αμέσως

Γεωργιάδης: «Ο Κασσελάκης είναι άσχετος, όποτε μιλάει ... πετάει κι ένα μαργαριτάρι»

Σήμερα

«Αν καταργούσα το 8ωρο, αυτή θα ήταν η εικόνα της απεργίας;»

Βοσκός δέχτηκε επίθεση από αρκούδα ‑ «Πήδηξε πάνω στο κεφάλι μου»

Σήμερα

«Ήθελε και έφυγε μόνο του, αν δεν ήθελε δεν γλίτωνα»

Απίστευτο βίντεο: Αγριογούρουνο «κόβει βόλτες» στο Χαϊδάρι και οι γάτες του ... κάνουν παρέα

Σήμερα

Στον αστικό ιστό του Χαϊδαρίου έφτασε ένα αγριογούρουνο

Θεσσαλονίκη: Εγκληματικό λάθος οδηγού στην Περιφερειακή

Σήμερα

Δείτε τι έκανε όταν έχασε την έξοδο

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.