E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πόλεμος στο Ισραήλ ‑ BBC: Η Χαμάς συζητά την απελευθέρωση ομήρων με αντάλλαγμα την κατάπαυση του πυρός

Πόλεμος στο Ισραήλ ‑ BBC: Η Χαμάς συζητά την απελευθέρωση ομήρων με αντάλλαγμα την κατάπαυση του πυρός
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/10/2023 | 14:42

Καθώς συνεχίζονται οι συνομιλίες για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα, η Χαμάς προσφέρθηκε να απελευθερώσει ορισμένους με αντάλλαγμα την άμεση κατάπαυση του πυρός, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC. Το Ισραήλ δεν έχει συμφωνήσει μέχρι στιγμής σε αυτό, υπογραμμίζει το βρετανικό μέσο.

Η Χαμάς δεν κρατάει όλους τους ομήρoυς, καθώς ορισμένοι κρατούνται από άλλες ένοπλες μαχητικές ομάδες. Η συνεχιζόμενη αιχμαλωσία τους στη Γάζα αποτελεί παράγοντα περιπλοκής για τους ισραηλινούς διοικητές που σχεδιάζουν την προβλεπόμενη εισβoλή τους στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, υπενθυμίζεται πως οι όμηροι και οι απώλειες αμάχων θα είναι δευτερεύουσες σε σχέση με την καταστρoφή της Χαμάς, όπως δήλωσε χθες σε συνέντευξή του στο ABC News ο υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ, Nir Barkat. «Θα κάνουμε όλες τις προσπάθειες για να φέρουμε τους ομήρoυς μας, να φέρουμε τους ομήρoυς μας [πίσω] ζωντανούς…», είπε, αλλά η «πρώτη και τελευταία προτεραιότητα» είναι η καταστρoφή της Χαμάς.

Ισραηλινός στρατός: Η πλειοψηφία των ομήρων στη Γάζα είναι ζωντανοί

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το CNN, ο στρατός του Ισραήλ τονίζει ότι η πλειονότητα των ομήρων στη Γάζα είναι ζωντανοί. Όπως αναφέρει το αμερικανικό μέσο, ο ισραηλινός στρατός (IDF) δημοσίευσε νέες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των αγνοούμενων και των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς μετά την αιφνιδιαστική επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάνω από 20 από τους ομήρoυς είναι κάτω των 18 ετών, ενώ 10-20 από αυτούς είναι άνω των 60 ετών. Δεν είναι σαφές πόσοι όμηροι συνολικά κρατούνται στη Γάζα. Όπως ανέφερε ο ισραηλινός στρατός, ο αριθμός των αγνοούμενων είναι μεταξύ 100 και 200 ατόμων, ενώ εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ, δήλωσε σε βιντεοσκοπημένη δήλωση τη Δευτέρα ότι ο αριθμός είναι τουλάχιστον μεταξύ 200-250.

Συγκεκριμένα, ο Άμπου Ομπάιντα υποστήριξε ότι οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ κρατούν περίπου 200 όμηρoυς, ενώ οι υπόλοιποι κρατούνται από άλλες οργανώσεις στη Γάζα. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό των ομήρων λόγω των συνεχών ισραηλινών βομβαρδισμών.

Από την πλευρά τους, οι IDF τόνισαν ότι εξακολουθούν να διεξάγουν επιχειρήσεις για την ανεύρεση σορών κοντά στην περιοχή της Λωρίδας της Γάζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν πως η ανθρωπιστική βοήθεια θα εισέλθει στη Γάζα το νωρίτερο αύριο

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έφθασε σήμερα στο βόρειο τμήμα της αιγυπτιακής χερσονήσου του Σινά, κοντά στο μεθοριακό πέρασμα της Ράφα με τη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Ο ΟΗΕ έχει ζητήσει να ανοίξει το πέρασμα, το οποίο αποτελεί το μοναδικό σύνορο της Γάζας που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ, ώστε να καταστεί δυνατό να παραδοθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους περισσότερους από 2 εκατομμύρια κατοίκους του θύλακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεκάδες φορτηγά που μεταφέρουν βοήθεια περιμένουν για να περάσουν στη Λωρίδα της Γάζας, όμως τα σύvoρα εξακολουθούν να είναι κλειστά. Λίγο νωρίτερα σήμερα ο υπεύθυνος του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης Μάρτιν Γκρίφιθς είχε δηλώσει πως η διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια αναμένεται ότι θα μπορέσει να εισέλθει στη Λωρίδα της Γάζας «αύριο (Σάββατο) ή εκεί γύρω».

«Διεξάγουμε προχωρημένες διαπραγματεύσεις σε βάθος με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για να εγγυηθούμε την έναρξη το συντομότερο δυνατόν μιας επιχείρησης αρωγής στη Γάζα», δήλωσε ο Γκρίφιθς, τον οποίο επικαλέσθηκε εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) στη Γενεύη. «Μια πρώτη παράδοση αναμένεται να αρχίσει αύριο ή εκεί γύρω», συνέχισε ο Γκρίφιθς.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

PosoKanei: Πώς λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Η πλατφόρμα PosoKanei έρχεται να λειτουργήσει ως ένας ψηφιακός σύμμαχος για τους καταναλωτές

Mango: Παραιτήθηκε από την εταιρεία ο κατηγορούμενος για την δoλoφovία του πατέρα του Ισάκ Αντιτς

Σήμερα

Ο γιος του ιδρυτή του ισπανικού κολοσσού μόδας, Ισάκ Αντίκ, αφήνει τη θέση του αντιπροέδρου προκειμένου να αφοσιωθεί στην υπεράσπισή του, μετά τη σύλληψή του για την δολοφονία του πατέρα του

Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για το Μηχανογραφικό Δελτίο ‑ Η διαδικασία και οι προθεσμίες

Σήμερα

Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί «κλειδί» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Η Ferrari παρουσιάζει το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Σήμερα

Είναι το πρώτο πενταθέσιο αυτοκίνητο στην ιστορία της ιταλικής εταιρείας

Επιδότηση σε πετρέλαιο Diesel: Ανακοινώθηκε και επίσημα η παράταση

Σήμερα

Η επιδότηση διαμορφώνεται στα 15 λεπτά ανά λίτρο

Με τεχνητή νοημοσύνη «ξεγύμνωσε» συμμαθήτριά του και κυκλοφόρησε την εικόνα

Σήμερα

Δικογραφία έχει σχηματιστεί σε βάρος δύο ανήλικων 15 ετών για την υπόθεση

Συζυγοκτονία Αμπελοκήπων: «Θόλωσα όταν μου είπε ότι φεύγει με τα παιδιά», δήλωσε ο κατηγορούμενος

Σήμερα

Η απολογία του καθ` ομολογίαν κατηγορουμένου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου

Ανάκληση κατεψυγμένου ψαριού από τον ΕΦΕΤ ‑ Βρέθηκε υδράργυρος πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια

Σήμερα

Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει το προϊόν καλούνται να μην το καταναλώσουν.

Serial killer αναζητείται στο Πουέρτο Βαγιάρτα – Τα θύματα εντοπίζονται διάσπαρτα στην πόλη

Σήμερα

Τρεις νεκρές γυναίκες με κοινό χαρακτηριστικό τα τατουάζ - τα μόνα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές για να ιχνηλατήσουν τον δράστη

Βέλγιο: Τρένο συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο – Αναφορές για νεκρούς

Σήμερα

Σχολικό λεωφορείο ανατράπηκε έπειτα από σύγκρουση με αμαξοστοιχία στο Βέλγιο

Χανιά: Ιδιοκτήτης κτηρίου επιτέθηκε με μπαλτά στον ενοικιαστή του για τον λογαριασμό της ΔΕΗ

Σήμερα

Μια απλήρωτη οφειλή ρεύματος κρυβόταν πίσω από την καταγγελία για διένεξη θέσης πάρκινγκ

Καρυστιανού: «Η ιστορία γράφεται από την ίδια την κοινωνία» ‑ Κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη

Σήμερα

Στον Αρειο Πάγο κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία» παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.