E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Απελάσεις άμεσα λέει τώρα ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς

«Εάν η μετανάστευση στη Γερμανία συνεχιστεί δίχως όρια, τότε κινδυνεύει το κοινωνικό κράτος»

Απελάσεις άμεσα λέει τώρα ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 22/10/2023 | 11:14

Τη στροφή της γερμανικής κυβέρνησης στη μεταναστευτική πολιτική προς το αυστηρότερο, κάτι που άλλωστε προετοιμάζεται εδώ και καιρό, ανακοίνωσε μέσω συνέντευξής του στο περιοδικό Der Spiegel o καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

«Πρέπει να προχωρήσουμε σε μαζικές απελάσεις για όσους δεν έχουν δικαίωμα να παραμείνουν στη Γερμανία (…) Περισσότερες και γρηγορότερες απελάσεις» ανέφερε ο καγκελάριος, τονίζοντας ότι όποιος δεν μπορεί να θεμελιώσει δικαίωμα ασύλου και δεν έχει προοπτικές παραμονής στη Γερμανία θα πρέπει να επιστρέφει στην εκάστοτε χώρα προέλευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον Σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο, εάν η μετανάστευση στη Γερμανία συνεχιστεί δίχως όρια, τότε κινδυνεύει το κοινωνικό κράτος. «Όποιος είναι υπέρ της απεριόριστης μετανάστευσης οφείλει να είναι το ίδιο ειλικρινής και να αποδεχθεί ότι δεν θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε το κοινωνικό κράτος με τη σημερινή του μορφή» αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο Όλαφ Σολτς αναφέρει ότι η διαχείριση του μεταναστευτικού απαιτεί εκ των πραγμάτων «σκληρότητα ως έναν βαθμό», κάτι όμως που δεν συνεπάγεται απώλεια του ανθρωπισμού.

«Παροχές σε είδος» αντί επιδομάτων

Στην ίδια συνέντευξη υπεραμύνεται των αυστηρότερων ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ αλλά και του νέου ευρωπαϊκού μηχανισμού αλληλεγγύης, ο οποίος προβλέπει πρώτη καταγραφή των νεοαφιχθέντων στα εξωτερικά σύνορα και έπειτα κατανομή τους σε όλες χώρες της ΕΕ στη βάση της αλληλεγγύης.

Παρέχει επίσης στήριξη και στην υπ. Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ, η οποία πρόσφατα εξήγγειλε την εισαγωγή εντατικών ελέγχων στα σύνορα της Γερμανίας με γειτονικές χώρες με στόχο την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης. Υποστηρίζει επίσης στο μέλλον την ιδέα παροχών σε είδος αντί χρημάτων και επιδομάτων σε αιτούντες άσυλο και θεωρεί τη Γεωργία και τη Μολδαβία ασφαλείς χώρες προέλευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δικαστές στηρίζουν, διαφωνούν ομοϊδεάτες

Στήριξη στα σχέδια Σολτς περί επιτάχυνσης των διαδικασιών ασύλου και των απελάσεων έσπευσε να προσφέρει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων της Γερμανίας, ζητώντας ωστόσο την ενίσχυση των διοικητικών δικαστηρίων με επιπλέον προσωπικό. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Ασύλου, μέχρι τα μέσα του 2023 εκκρεμούσαν ενώπιον των αρμόδιων γερμανικών αρχών πάνω από 120.000 υποθέσεις ασύλου.

Έντονη κριτική ασκείται στις εξαγγελίες Σολτς και από τους κόλπους των κομμάτων της συγκυβέρνησης, όπως από την Νεολαία των Σοσιαλδημοκρατών, η οποία αναφέρει ότι ο καγκελάριος ολισθαίνει στη χρήση «λεξιλογίου του ακροδεξιού όχλου», την ώρα που το ζητούμενο είναι μια σοσιαλδημοκρατική μεταναστευτική πολιτική στη βάση ανθρωπιστικών αξιών.

Σοβαρές εντάσεις στα σχέδια Σολτς εγείρονται και από μέλη των Πρασίνων, με το παλαιό στέλεχος του κόμματος Γιούργκεν Τριτίν να επισημαίνει ότι 30 χρόνια μετά το 1993 «θα έπρεπε να είχαμε μάθει ότι η απομόνωση, η αποτροπή και οι απελάσεις δεν αποτελούν μεταναστευτική πολιτική αλλά πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης του ρατσισμού και των ακροδεξιών».

Σημειωτέον ότι τη χρονιά εκείνη υπεγράφη μεταξύ της τότε γερμανικής κυβέρνησης και των ομόσπονδων κρατιδίων Σύμφωνο Αλληλεγγύης για τη χρηματική στήριξη της Γερμανικής Επανένωσης και της ενσωμάτωσης των Ανατολικογερμανών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καταιγίδα σκόνης πλήττει το Burning Man 2025 – Αναγκαστική εκκένωση και περιορισμένη συμμετοχή

Χτες

Το Burning Man, που φέτος γιορτάζει την 39η του έκδοση, προσελκύει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο

EuroBasket 2025 – Το πρόγραμμα και οι ώρες των αγώνων της Εθνικής Ελλάδας

Χτες

Η γαλανόλευκη ανοίγει την αυλαία της διοργάνωσης με στόχο την καλύτερη δυνατή πορεία – όλα τα ματς και τα κανάλια μετάδοσης

Συγκλονισμένος ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα από τη νέα γυναικοκτονία: Είμαστε στο 2025 και η γυναίκα δεν μπορεί να φύγει;

Χτες

«Περάστε μηνύματα, δεν πρέπει να χειραγωγούμε, ούτε να χτυπάμε, ούτε τίποτα»

Τι αλλάζει με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Τι ισχύει για 13ωρο, 4ήμερη εργασία, προσλήψεις‑εξπρές και υπερωρίες

Χτες

Από την επέκταση του 13ώρου μέχρι την ψηφιακή κάρτα εργασίας, οι αλλαγές φαίνεται να εξυπηρετούν κυρίως τους εργοδότες, αφήνοντας τον εργαζόμενο εκτεθειμένο

Συναγερμός στις ΗΠΑ για το παράσιτο «σαρκοφάγα αλογόμυγα» ‑ Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα σε άνθρωπο

Χτες

Το φαινόμενο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες ή ακόμη και θάνατο, αν δεν υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση

Ραγδαία εξάπλωση του ιού chikungunya στην Ευρώπη – Συναγερμός σε Γαλλία και Ιταλία

Χτες

Ανησυχητική εικόνα στην Ευρώπη με τον ιό chikungunya να καταγράφει συνεχή αύξηση

Φωτιά τώρα στη Σαλαμίνα ‑ Επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο

Χτες

Κινητοποιήθηκαν 41 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος

Ζιζέλ Πελικό: Σταμάτησε να της μιλάει η κόρη της

Χτες

Αν και η κοινή γνώμη χειροκρότησε την τόλμη της μητέρας της, η σχέση ανάμεσα στις δύο γυναίκες κατέρρευσε

Γνωστός TikToker δολοφόνησε φίλο του για χρέος 31.000 ευρώ ‑ Η γυναίκα... δόλωμα και η παγίδα

Χτες

Σύμφωνα με τις αρχές, οι δύο άνδρες εργάζονταν στην ίδια μεταφορική εταιρεία

Βόλος: Με χτύπημα στον θώρακα με εργαλείο ψησίματος σκότωσε τη 36χρονη ‑ Τι έδειξε η ιατροδικαστική

Χτες

Πώς δολοφόνησε την σύζυγό του ο 40χρονος καθ΄ομολογίαν δολοφόνος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.