E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σκηνικό τρόμου στο αεροδρόμιο ‑ Έψαχναν Ισραηλινούς και φώναζαν «Αλλάχου Ακμπαρ»

Τραυματίες από το σοκαριστικό περιστατικό

Σκηνικό τρόμου στο αεροδρόμιο ‑ Έψαχναν Ισραηλινούς και φώναζαν «Αλλάχου Ακμπαρ»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 30/10/2023 | 08:36

Εξήντα πρόσωπα που βαραίνουν υποψίες πως εισέβαλαν βίαια χθες Κυριακή σε αεροδρόμιο στην Μαχατσκαλά, την πρωτεύουσα της δημοκρατίας του Νταγκεστάν της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ εννέα αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια, ανακοίνωσαν σήμερα οι ρωσικές αρχές.

«Πάνω από 150 από τους πιο ενεργούς συμμετέχοντες στις ταραχές ταυτοποιήθηκαν» και «εξήντα από αυτούς προσήχθησαν», ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, διευκρινίζοντας πως οι δύο από τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν έχουν εισαχθεί και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Νταγκεστάν, στον ρωσικό Καύκασο, περιοχή με κατά πλειονότητα μουσουλμανικό πληθυσμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To σκηνικό του τρόμου

Δεκάδες άνδρες εισέβαλαν χθες Κυριακή και παρέμειναν για ώρες στον διάδρομο προσγείωσης/απογείωσης και σε τερματικό σταθμό αεροδρομίου στη Μαχατσκαλά, την πρωτεύουσα της δημοκρατίας του Νταγκεστάν της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με πληθυσμό κατά πλειονότητα μουσουλμανικό, ψάχνοντας επιβάτες πτήσης από το Ισραήλ.

Βίντεο την αυθεντικότητα των οποίων δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει αμέσως το Γαλλικό Πρακτορείο εικονίζουν εισβολείς να αποπειρώνται να κάνουν έλεγχο σε οχήματα, να ζητούν ταυτότητα επιβάτη, να ανοίγουν διά της βίας τις πόρτες τερματικού σταθμού, να προσεγγίζουν πεζή αεροσκάφος στον διάδρομο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έπειτα από επέμβαση των δυνάμεων επιβολής της τάξης, η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσε ότι στις 22:20 (τοπική ώρα· στις 21:20 ώρα Ελλάδας) το αεροδρόμιο είχε πλέον «αδειάσει από τους πολίτες που παρεισέφρησαν χωρίς άδεια» στην εγκατάσταση.

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Flightradar, πτήση από το Τελ Αβίβ της ρωσικής εταιρείας Red Wings προσγειώθηκε στη Μαχατσκαλά στις 19:00 (στις 18:00 ώρα Ελλάδας). Σύμφωνα με το ρωσικό ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης Sota, επρόκειτο για πτήση τράνζιτ, που θα αναχωρούσε για τη Μόσχα στις 21:00 (20:00).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είναι σαφές αν το αεροπλάνο έφυγε ή ποια είναι η κατάσταση των επιβατών. Το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό ως την 6η Νοεμβρίου, κατά τη ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, ισραηλινοί και εβραίοι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με το Sota, αρχικά το πλήθος έψαχνε Ισραηλινούς στην έξοδο του αεροδρομίου. Κάποιος κράταγε πλακάτ με το σύνθημα «Οι δολοφόνοι παιδιών δεν έχουν θέση στο Νταγκεστάν», άλλοι φώναζαν «Αλλάχου Άκμπαρ» και κάποιοι κράταγαν παλαιστινιακές σημαίες. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ιζβέστια και το ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RT, κατόπιν εισέβαλαν, ανέβηκαν στην οροφή τερματικού σταθμού και παρεισέφρησαν στον διάδρομο. Ένας από τους διαδηλωτές εικονίζεται κοντά σε φτερό του αεροπλάνου της Red Wings, να πλησιάζει τα παράθυρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αρχές του Νταγκεστάν καταδίκασαν το επεισόδιο.

«Σκανδαλώδες»

Όλοι οι κάτοικοι του Νταγκεστάν «κατανοούν τα δεινά εκείνων που γίνονται θύματα άδικων ενεργειών ορισμένων (...) και προσεύχονται για την ειρήνη στην Παλαιστίνη», τόνισε ο ηγέτης της ρωσικής δημοκρατίας του Καυκάσου, ο Σεργκέι Μίλικοφ. «Όμως αυτό που έγινε στο αεροδρόμιό μας είναι σκανδαλώδες», πρόσθεσε, διαμηνύοντας πως θα ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Καθώς το επεισόδιο βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη, η κυβέρνηση του Ισραήλ αξίωσε αυτή της Ρωσίας να «να προστατεύσει όλους τους Ισραηλινούς πολίτες και όλους τους Εβραίους».

Το Ισραήλ «παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις απόπειρες επίθεσης εναντίον Ισραηλινών πολιτών και Εβραίων σε όλον τον κόσμο», τόνισε το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ καταδικάζει «σθεναρά» τις «αντισημιτικές διαδηλώσεις», ανέφερε η εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, η Έιντριεν Ουότσον. «Οι ΗΠΑ στέκονται χωρίς περιστροφές στο πλευρό ολόκληρης της εβραϊκής κοινότητας καθώς γινόμαστε μάρτυρες παγκόσμιας έξαρσης του αντισημιτισμού», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Ο υπουργός Πληροφοριών της Τσετσενίας, ο Άχμεντ Ντουντάγιεφ, έκανε έκκληση για «ηρεμία» και ζήτησε να αποφευχθούν οι «προκλήσεις» στον ρωσικό Καύκασο, όπου η ατμόσφαιρα χαρακτηρίζεται τεταμένη. Με επιθέσεις εναντίον Εβραίων «παίζετε το παιχνίδι των εχθρών μας που προκαλούν σκόπιμα τον κόσμο με φόντο την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση» ανέφερε σε βίντεο μέσω Telegram.

«Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Μαχατσκαλά είναι κακό. Πολύ, πολύ κακό», σχολίασε μέσω Χ η διευθύντρια του RT, η Μαργαρίτα Σίμονιαν.

Στην Τσετσενία και το Νταγκεστάν, δημοκρατίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον Καύκασο, η κατάσταση χαρακτηρίζεται ασταθής.

Νωρίτερα χθες, εβραϊκό κέντρο στην πόλη Νάλτσικ, στη ρωσική περιφέρεια Καμπαρτίνο-Μπαλκάρια, πυρπολήθηκε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Pussy Riot: Πρώην μέλος τους ήταν κατάσκοπος του Πούτιν επί τρία χρόνια

Χτες

Το πρώην μέλος του φεμινιστικού πανκ συγκροτήματος αποκάλυψε ότι σχεδίαζαν να τη χρησιμοποιήσουν σε απόπειρα δολοφονίας πρώην συνεργάτη της.

Καλλιάνος: Πιθανός νέος καύσωνας από την Κυριακή

Χτες

Τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσίασε ο μετεωρολόγος

44.164 διαδραστικοί πίνακες, ΑΙ και ρομποτική στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Χτες

Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον σχεδιασμό της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, από τους διορισμούς εκπαιδευτικών έως τα νέα ΚΕΔΑΣΥ.

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο

Χτες

Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης

Χτες

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Τραγωδία στη Μύκονο: Τουρίστας πνίγηκε στην Ψαρρού – Η απεγνωσμένη προσπάθεια να σωθεί

Χτες

Ναυαγοσώστης και λουόμενοι έδωσαν μάχη για να τον επαναφέρουν – Δεν τα κατάφερε

Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε μεθυσμένο αναβάτη στην Ανδρο

Χτες

Τι ισχυρίζονται ο αναβάτης και ο δικηγόρος του

Μυστήριο στη Νέα Υόρκη: Οι άνθρωποι που βγαίνουν από τους υπονόμους στο Μανχάταν επέστρεψαν – Τι ερευνούν οι Αρχές

Χτες

Η NYPD ερευνά νέο περιστατικό κοντά στο Madison Square Garden και εξετάζει αν συνδέεται με προηγούμενες υποθέσεις

Γιατί τα παιδιά στη Γάζα δεν μπορούν πλέον να πετάξουν χαρταετό ‑ Τι συμβολίζουν

Χτες

Πώς μια αγαπημένη παιδική συνήθεια στη Γάζα μετατράπηκε σε σύμβολο στρατιωτικής έντασης. Λίγα λόγια για τους χαρταετούς.

Καύσωνας: Η ελληνική πόλη που «έβρασε» στους 41,8°C

Χτες

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς με τον καύσωνα να κορυφώνεται - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Ποιος είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο

Χτες

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από την περασμένη Τρίτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 20
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.