E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Μύλος» για τα Τέμπη: Κάθε κόμμα και διαφορετική πρόταση για εξεταστική ή προανακριτική

Ζητούμενο πάντως, είναι εάν θα υπάρξει κοινή πλεύση ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ

«Μύλος» για τα Τέμπη: Κάθε κόμμα και διαφορετική πρόταση για εξεταστική ή προανακριτική
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/11/2023 | 18:16

Από το κάθε κόμμα και πόρισμα στο κάθε κόμμα και πρόταση. Άλλοι (ΝΔ – ΚΚΕ) για εξεταστική επιτροπή και άλλοι για προανακριτική επιτροπή (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ). Ζητούμενο πάντως, είναι εάν θα υπάρξει κοινή πλεύση ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ, στη σκιά των εξελίξεων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως, επιδιώκει να χτίσει μέτωπο με το ΠΑΣΟΚ με γέφυρα την τραγωδία των Τεμπών, ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να καταθέσει πρόταση για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής, όλα όμως δείχνουν ότι πέφτει σε τοίχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Χαριλάου Τρικούπη δείχνει να προσπερνά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, που φαίνεται να βγάζει εκτός κάδρου τον Χρήστο Σπίρτζη και εμμένει στη δική της πρόταση για προανακριτική επιτροπή που κατατίθεται, όπως επισημαίνεται τις επόμενες ημέρες.

Πηγές του ΠΑΣΟΚ, ανέφεραν ότι δεν ζήτησαν τη συνδρομή κανενός στη συγγραφή και κατάθεση της πρότασης κι ότι το επίδικο είναι οι αλλεπάλληλες παρατάσεις της σύμβασης «717» που αναφέρονται στο πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελικής αρχής, το οποίο παραμένει σε κάποιο συρτάρι.

Όλες τις προηγούμενες ημέρες πάντως, έγιναν κινήσεις για συγκρότηση κοινού βηματισμού από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Θεοδώρα Τζάκρη προσέγγισε δις την Ευαγγελία Λιακούλη, όμως η συζήτηση δεν έφερε αποτέλεσμα. Από τη Χαριλάου Τρικούπη μιλούν για συζήτηση στο πόδι, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι έγινε ουσιαστική συζήτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ την «πέφτουν» στο ΚΚΕ για την πρόταση συγκρότησης εξεταστικής επιτροπή που κατέθεσε, επικαλούμενοι τη βάση συζήτησης μεταξύ των δύο αρχηγών, Στέφανου Κασσελάκη και Νίκου Ανδρουλάκη.

«Αυτό που αδυνατούμε να αντιληφθούμε είναι γιατί το ΚΚΕ, που υποτίθεται ότι προστατεύει τα λαϊκά συμφέροντα, επιλέγει να μην λαμβάνει υπόψη του τις σαφείς αναφορές στο ευρωπαϊκό πόρισμα περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης Υπουργών. Όταν επί ένα χρόνο έχει ερευνηθεί ενδελεχώς η εν λόγω υπόθεση από την κατά τεκμήριο κορυφαία Εισαγγελέα της Ευρώπης, δεν χρειάζεται καμία Εξεταστική Επιτροπή», αναφέρει η Κουμουνδούρου που επιτίθεται παράλληλα με σφοδρότητα στην κυβέρνηση ότι επιχειρεί να καλύψει τις ευθύνες του πρώην υπουργού Κώστα Καραμανλή.

«Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελική Αρχή ζητά με σαφήνεια τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για την σύμβαση 717/2014, οι οποίες μάλιστα όσον αφορά τον πρώην Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή, έχουν τη μορφή της κακουργηματικής απιστίας. Πράξη η οποία φέρεται να τελέστηκε κατά τα έτη 2020 και 2021 με ζημία του ελληνικού δημοσίου και των οργάνων της Ε.Ε. άνω των 10 εκ ευρώ, όπως λεπτομερώς περιγράφεται στο πόρισμα της Ευρωπαίας Εισαγγελέως», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Περιφρονώντας η ΝΔ τον κορυφαίο ευρωπαϊκό εισαγγελικό θεσμό, περιορίζεται στο αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, προκειμένου να μην διερευνηθεί η εν λόγω υπόθεση και για να συγκαλυφθεί η όποια ποινική ευθύνη του πρώην Υπουργού της».

Από την πλευρά του και το ΠΑΣΟΚ που δέχθηκε την κριτική του ΚΚΕ, σήκωσε το γάντι για να απαντήσει στον Περισσό. Ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος κάρφωσε το ΚΚΕ ότι δίνει διέξοδο διαφυγής στα πολιτικά πρόσωπα, δίνοντας χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση. «Την κοινή γνώμη την ενδιαφέρει γιατί δεν ολοκληρώθηκε και δεν εφαρμόστηκε η σύμβαση 717 για την εγκατάσταση τηλεδιοίκησης από δύο διαδοχικές κυβερνήσεις και φτάσαμε να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές», ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση – Ποια είναι η νέα καταληκτική ημερομηνία

Σήμερα

Η ΑΑΔΕ έδωσε επιπλέον χρόνο μετά τα αιτήματα των φορέων. Έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ. δηλώσεις φυσικών προσώπων και 300.000 δηλώσεις επιχειρήσεων

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: «Το απορριμματοφόρο μας πέταξε μακριά, το παιδί μου το πάτησε», λέει ο πατέρας της 15χρονης

Σήμερα

Στο πένθος βυθίστηκε ο ΠΑΟΚ μετά τον θάνατο 15χρονης αθλήτριας της δεύτερης ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών

Αρτέμιδα: Σε πολυκατοικία ‑ «φάντασμα» το τελευταίο ραντεβού της Γιου Τινγκ που δεν έγινε ποτέ

Σήμερα

Τα ίχνη της 50χρονης αγοούνται από τις 20 Μαΐου όταν και ξεαφανίστηκε μυστηριωδώς

Σοκ στη Βρετανία: Πρώην υπουργός των Συντηρητικών βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της με τραύμα στο κεφάλι, πιθανή δολοφονία ερευνούν οι Αρχές

Σήμερα

Οι αστυνομικοί εντόπισαν την 78χρονη πρώην υπουργό Φυλακών με «σοβαρά τραύματα», αφού πλήρωμα ασθενοφόρου ειδοποίησε τις Αρχές και τις κάλεσε στην κατοικία της στο Χέιτορ, στην περιοχή του Ντάρτμουρ, λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης

Ανησυχία προκαλεί το σύστημα δημιουργίας εικόνων με ΑΙ του Instagram

Σήμερα

Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι χρήστες που διαθέτουν δημόσιο λογαριασμό

Σοκαριστική αποκάλυψη από τη δικηγόρο της μητέρας του 20χρονου στο Αργος: «Θα μείνει φυτό ή θα είναι κλινικά νεκρός ο 20χρονος»

Σήμερα

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 20χρονου που πυροβολήθηκε μετά από καταδίωξη στο Αργος

Με εκρηκτικά και drones σχεδίαζαν να δολοφονήσουν Τραμπ και Βανς στον Λευκό Οίκο: Συνωμοσία 8 ατόμων εξάρθρωσε το FBI

Σήμερα

Το τρομοκρατικό σχέδιο θα υλοποιούνταν στην εκδήλωση UFC στην αυλή του Λευκού Οίκου τον περασμένο μήνα - Στόχοι ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι Νετανιάχου, Μασκ - Από 19 ως 32 ετών οι οκτώ συνεργοί που έχουν συλληφθεί

Συνελήφθη 21χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Μαραθώνα

Σήμερα

Η νεαρή φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, δημιουργώντας τέσσερις διαφορετικές εστίες σε ξηρά χόρτα και θαμνώδη βλάστηση

Χάος στην Ινδία από τα εξαγριωμένα πλήθη που διαδηλώνουν μετά το βιασμό και τη δολοφονία 11χρονου κοριτσιού

Σήμερα

Τέσσερις άνδρες που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία απαγχονίστηκαν.

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

Σήμερα

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

Σήμερα

«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

Σήμερα

Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.