E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έτσι θα ανοίξουν πάλι τα γήπεδα: Όλα τα νέα μέτρα που πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση

Η πάταξη της οπαδικής βίας έχει μπει στο επίκεντρο της κυβέρνησης τις τελευταίες μέρες

Έτσι θα ανοίξουν πάλι τα γήπεδα: Όλα τα νέα μέτρα που πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 17/12/2023 | 19:19

Κάμερες υψηλής ευκρίνειας, βαριές τιμωρίες, e-tickets είναι μερικά από τα νέα μέτρα για την πάταξη της οπαδικής βίας που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση σύντομα, σύμφωνα με τη «Real News».

Η πάταξη της οπαδικής βίας έχει μπει στο επίκεντρο της κυβέρνησης τις τελευταίες μέρες. Kατόπιν και του σοβαρού τραυματισμού αστυνομικού σε επεισόδια στον Ρέντη, εξετάζονται μία σειρά μέτρων που έχουν να κάνουν και με την επιστροφή των φιλάθλων και οπαδών στα γήπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να δοθεί ,ωστόσο, η εντολή να ανοίξουν πάλι τα γήπεδα και ο κόσμος να επιστρέψει στις εξέδρες της Super League πρέπει να τηρηθούν κάποιοι κανόνες και να ληφθούν κάποια πολύ συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας, ενώ οι ποινές που θα προβλέπονται για τις ομάδες θα είναι πολύ αυστηρές.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει η εφημερίδα Real News, για να ανοίξουν ξανά οι εξέδρες από τις 12 Φεβρουαρίου, θα πρέπει σε όλα τα γήπεδα της Super League να τοποθετηθούν κάμερες υψηλής ευκρίνειας, που ανά πάσα στιγμή θα είναι στη διάθεση των Αρχών και μάλιστα θα βρίσκονται σε κάθε πλευρά του γηπέδου.

Η αστυνομία δυο μέρες πριν από κάθε αναμέτρηση θα πραγματοποιεί ελέγχους για το αν οι κάμερες λειτουργούν. Αν οι κάμερες δεν λειτουργούν, θα αποφασίζεται αυτόματα η διενέργεια αγώνα χωρίς θεατές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μία ομάδα θα μπορεί να τιμωρείται απευθείας ακόμα και με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών αν πέσουν φωτοβολίες ή κροτίδες και γενικά οποιοδήποτε εύφλεκτο υλικό που μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη. Η ποινή σε αυτή την περίπτωση μάλιστα θα διπλασιάζεται αν υπάρξει υποτροπή, ενώ θα επιβάλλεται και πρόστιμο.


Επιπλεόν, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μπαίνει ο κόσμος στο γήπεδο μέσω εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα και ταυτοπροσωπία των φιλάθλων για να περάσουν την πόρτα των γηπέδων. Εκτός από το σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου στο γήπεδο, θα πραγματοποιείται ταυτόχρονα και η επαλήθευση των προσωπικών στοιχείων του κατόχου του εισιτηρίου. Η ταυτοποίηση θα ακολουθεί την τακτική που εφαρμόζεται από την UEFA μέσω των UEFA Tickets.

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Παπαστεργίου έχουν ήδη “κλειδώσει” τον νέο τρόπο έκδοσης των εισιτηρίων, ενώ η ταυτοποίηση θα γίνεται την ώρα που ο φίλαθλος θα αγοράζει το εισιτήριό του. Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν στο Εθνικό Μητρώο Τηλεπικοινωνιών, ανάλογα με τον αριθμό του κινητού του, θα γίνεται διασταύρωση των στοιχείων κι έτσι το εισιτήριο θα πηγαίνει απευθείας στην τηλεφωνική συσκευή. Η αποστολή θα γίνεται με κρυπτογραφημένο τρόπο και το εισιτήριο δεν θα μπορεί να αντιγραφεί ή να σταλεί σε άλλο κινητό. Όταν, λοιπόν, θα πηγαίνει ο φίλαθλος στο τουρνικέ του γηπέδου, θα σαρώνει το κινητό του πάνω στην οθόνη και έτσι θα μπαίνει στο γήπεδο.

Άλλα μέτρα που αναμένεται να παρουσιαστούν στο υπουργικό συμβούλιο την επόμενη Τετάρτη (19/12) είναι τα εξής:

  • Αυστηροποιείται το πλαίσιο για τις Λέσχες Φιλάθλων
  • Ενεργοποιείται το Ψηφιακό Μητρώο Λεσχών Φιλάθλων
  • Αναβαθμίζεται ο τρόπος λειτουργίας και αρμοδιοτήτων της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ)
  • Ενισχύονται τα διοικητικά μέτρα της πολιτείας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας
  • Εισάγεται ρήτρα παραβατικότητας για όσες ΠΑΕ δεν συμμορφωθούν, που θα αφορά τον πόρο από το Στοίχημα
  • Συστήνεται Εθνική Επιτροπή Συντονισμού, σύμφωνα με τις επιταγές της Σύμβασης Saint Denis, για την καταπολέμηση της βίας
[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάτρα: Πώς πήγαν να «καλύψουν» τον φόνο του 30χρονου ‑ Καθάρισαν με χλωρίνη και ξήλωσαν κάμερες

Σήμερα

Συνταρακτικές αποκαλύψεις για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου σε κλαμπ στην Πάτρα, με τις κινήσεις των ιδιοκτητών να διαγράφουν ξεκάθαρη απόπειρα συγκάλυψης

Χρήστος Πολίτης: Πότε θα γίνει η τελετή αποτέφρωσης

Σήμερα

Στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας το τελευταίο αντίο στον ηθοποιό Χρήστο Πολίτη

Νικ Ράινερ: Πιστεύει ότι είναι «θύμα συνωμοσίας» για τη διπλή δολοφονία ‑ Έχει παραισθήσεις

Σήμερα

Ένα ντοκιμαντέρ του ΤΜΖ αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την ψυχική υγεία του κρατούμενου Νικ Ράινερ και ποια θα είναι η υπερασπιστική γραμμή του

Ρούτσι κατά Καρυστιανού: «Πρέπει να παραιτηθεί από τον σύλλογο για τα Τέμπη»

Σήμερα

Ο Πάνος Ρούτσι δήλωσε πως όσα έκανε ο ίδιος, ήταν «για το παιδί μου, για να βρω την αλήθεια»

Ιωάννινα στα λευκά: Χιονίζει στο κέντρο της πόλης, μαγευτικές εικόνες από τα ορεινά της Κόνιτσας

Σήμερα

Η κακοκαιρία βρίσκεται σε εξέλιξη, με μεγάλο μέρος της Ηπείρου, και ειδικά τις ορεινές περιοχές των Ιωαννίνων και της Αρτας, να έχουν ντυθεί από χθες στα λευκά

Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Τι προκάλεσε αυτόν τον «διαρκή θόρυβο» στις συχνότητες

Σήμερα

Ο διοικητής της ΥΠΑ εξηγεί τι συνέβη στα ελληνικά αεροδρόμια πριν πέντε ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η Υπηρεσία, επισημαίνοντας πως δεν υπήρξε ζήτημα ασφάλειας πτήσεων

Ο Τραμπ ακύρωσε δεύτερη επίθεση στη Βενεζουέλα

Σήμερα

Δήλωσε ότι ΗΠΑ και Βενεζουέλα συνεργάζονται καλά, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον 100 δισ. δολάρια θα επενδυθούν από τις «μεγάλες πετρελαϊκές» εταιρείες στη χώρα της Νότιας Αμερικής

Δημοσκόπηση GPO: Τι λένε για το κόμμα Καρυστιανού

Σήμερα

Από Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη, και Ελληνική Λύση οι μεγάλες δεξαμενές ψηφοφόρων για το κόμμα Καρυστιανού

Ροδόπη: Αγνοείται αγρότης – Παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στον Λίσσο ποταμό

Σήμερα

Αγωνία για την τύχη του ηλικιωμένου από το χωριό Μίρανα - Τον ψάχνουν και δύτες από την 2η ΕΜΑΚ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.