E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η ανάρτηση της δημιουργού της ροζ ελληνικής σημαίας μετά τις αντιδράσεις

«Να μη σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την ελευθερία»

Η ανάρτηση της δημιουργού της ροζ ελληνικής σημαίας μετά τις αντιδράσεις
Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/12/2023 | 11:20

Απέσυρε και το δεύτερο έργο της Neighborhood Guilt η Γεωργία Λαλέ «λόγω ανησυχίας για την ασφάλειά του»

Η ελληνική ροζ σημαία στο γενικό προξενείο της Νέας Υόρκης αλλά και η απόφαση να «κατέβει» το έργο τέχνης προκάλεσαν αρκετές αντιδράσεις και η δημιουργός του Γεωργία Λαλέ απαντά για πρώτη φορά με ανάρτησή της στο Instagram. «Δεν θα πρέπει να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για το ανθρώπινο δικαίωμα της ελευθερίας και της ζωής. Τα θύματα των γυναικοκτονιών και της συζυγικής βίας είναι ηρωίδες της Ελλάδας και κάθε έθνους», τονίζει, μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται πως πηγές του υπουργείου Εξωτερικών τοποθετήθηκαν για την απόσυρση της ροζ ελληνικής σημαίας από το γενικό προξενείο της Νέας Υόρκης, τονίζοντας ότι τα εθνικά σύμβολα «πρέπει να είναι ακέραια». Σύμφωνα με τις πηγές του υπουργείου, η απόφαση για απόσυρση του έργου τέχνης είχε ληφθεί πριν την παρέμβαση του Δημήτρη Νατσιού στη Βουλή.

Επίσης, ανέφεραν ότι οι αντιδράσεις που έλαβαν από την ομογένεια ήταν έντονες και πως η απόφαση για απόσυρσή του δεν είναι λογοκρισία ούτε παρέμβαση στην ελευθερία του καλλιτέχνη, ωστόσο υπάρχει η διαφορά με τα κρατικά σύμβολα στα κρατικά κτίρια.

Η ανάρτηση της Γεωργίας Λαλέ έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα έργα “Flag” και “Neighborhood Guilt” κατέβηκαν. Το “Flag” μετά τη λογοκρισία από το ελληνικό υπουργείο Εξωτεριών και το “Neighborhood Guilt” λόγω της ανησυχίας μου για την ασφάλειά του.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους που στάθηκαν στο πλευρό της τέχνης μου και του μηνύματός της. Και ειδικά την Πολιτιστική Επιτροπή και το προσωπικό του Ελληνικού Προξενείου στη Νέα Υόρκη που πίστεψαν στο έργο μου και μου έδωσαν χώρο.

Δεν θα πρέπει να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για το ανθρώπινο δικαίωμα της ελευθερίας και της ζωής. Τα θύματα των γυναικοκτονιών και της συζυγικής βίας είναι ηρωίδες της Ελλάδας και κάθε έθνους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το έργο “Neighborhood Guilt” έχει 22 σπίτια. Ένα για κάθε θύμα γυναιοκτονίας στην Ελλάδα το 2022. Κάθε σπίτι έχει σημειώσεις με τα ονόματά τους, την ηλικίας τους, το μέρος που βρίσκονταν και την ημερομηνία θανάτου τους.

Και τα δύο έργα δημιουργήθηκαν με σεντόνια που μου δόθηκαν από γυναίκες που ζουν στην Ελλάδα υπό την προϋπόθεση ότι τα έχουν χρησιμοποιήσει για να ξεκουράσουν τα σώματά τους και ότι ονειρεύονται έναν κόσμο στον οποίο όλοι μπορούν να ζουν με ασφάλεια και οι δημιουργοί μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα τους εαυτούς τους και την εποχή τους χωρίς λογοκρισία.

Η στήριξή σας μας φέρνει πιο κοντά και σε ένα καλύτερο αύριο».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Στέφανος Ντούσκος ξανά στο βάθρο: Κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο σπριντ 500μ. στην Σαγκάη

Σήμερα

Ο «χρυσός» πρωταθλητής κατέλαβε τη δεύτερη θέση, πίσω από τον Λευκορώσο Ζάλατι

Οι ερευνητές είναι πιο κοντά από ποτέ στην επίλυση του μυστηρίου της Αμέλια Έρχαρτ

Σήμερα

Αεροφωτογραφίες μπορεί να αποτελέσουν το «κλειδί»

Διαγραφές φοιτητών: Όσα προβλέπει υπουργική απόφαση για τη διάρκεια φοίτησης στα ΑΕΙ

Σήμερα

Ζαχαράκη: Θέλουμε ιδρύματα που λειτουργούν με σταθερούς και ξεκάθαρους κανόνες

Πάρος: Νεκρός 40χρονος Αφγανός με τραύματα από μαχαίρι

Σήμερα

Τον άτυχο άνδρα βρήκε ο εργοδότης του, ο οποίος ειδοποίησε άμεσα τις Αρχές

Αγρια δολοφονία γνωστού bodybuilder: Τον σκότωσε η σύζυγός του – «Δεν άντεχε να ζει με τον φόβο ...»

Σήμερα

Η γυναίκα είχε εμμονή μαζί του - Είχε ανοίξει τρύπες στους τοίχους για να τον κατασκοπεύει

Πάνος Ρούτσι: Στο Κρατικό Νίκαιας για ιατρικές εξετάσεις ‑ Βρίσκεται στη 19η μέρα απεργίας

Σήμερα

Διακομίζεται στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους

Βασίλης Παϊτέρης: Ελεύθερος αφέθηκε ο τραγουδιστής ‑ «Είναι πολύ λιγότερα τα χρέη του»

Σήμερα

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του γνωστού τραγουδιστή μετά την απρόσμενη εξέλιξη

ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης σε γυναίκα που επιχείρησε να πνίξει 3χρονη Παλαιστίνια

Σήμερα

Μία 43χρονη Τεξανή καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών για απόπειρα πνιγμού ενός τρίχρονου κοριτσιού παλαιστινιακής καταγωγής.

«Ο φονιάς είναι έξω, μου σκότωσε τα παιδιά και πρέπει να πληρώσει»

Σήμερα

Συγκλονίζει η μητέρα του Ακη και της Χαριτίνης που σκοτώθηκαν σε τροχαίο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.