E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο μεγιστάνας που θέλει να νικήσει τον χρόνο υποβάλλεται σε νέα πειραματική θεραπεία ‑ «Θα ζήσω μέχρι τα 200»

Ο Μπράιαν Τζόνσον ξοδεύει περισσότερα από 2 εκατ. δολάρια τον χρόνο για να αναστρέψει τη διαδικασία γήρανσης

Ο μεγιστάνας που θέλει να νικήσει τον χρόνο υποβάλλεται σε νέα πειραματική θεραπεία ‑ «Θα ζήσω μέχρι τα 200»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 23/12/2023 | 12:33

Έχει γίνει διάσημος ως ο πλέον γνωστός και αμφιλεγόμενος εξερευνητής της μακροζωίας στον κόσμο. Ο λόγος για τον Μπράιαν Τζόνσον που έγινε διάσημος ως ο μεγιστάνας που θέλει να νικήσει τον χρόνο. Για τον σκοπό αυτό, ξοδεύει πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο για το σώμα του, δοκιμάζοντας αμφιλεγόμενες θεραπείες, ενώ εφαρμόζει ένα πρόγραμμα υγείας που λέγεται Project Blueprint, που περιλαμβάνει σχολαστική διαχείριση της διατροφής, πρόγραμμα άσκησης, ύπνο, λήψη συμπληρωμάτων διατροφής και διάφορες θεραπείες αναζωογόνησης.

Η εμμονή του τράβηξε το ενδιαφέρον μιας της startup, που ονομάζεται Minicirlce, που θέλει να επαναπρογραμματίσει τα ανθρώπινα γονίδια και τον επιστράτευσε ως ανθρώπινο πειραματόζωο για τη νέα γονιδιακή της θεραπεία, που περιλαμβάνει τις ενέσεις «Πηγή της Νεότητας». Σκοπός του είναι να φτάσει να ζει μέχρι την ηλικία των 200 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
View this post on Instagram

A post shared by Zero (@bryanjohnson_)


Σύμφωνα με το Bloomberg News, κάθε θεραπεία κοστίζει 25.000 δολάρια, ενώ συνολικά το κόστος ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Οικονομικά, δεν θεωρείται ότι θα ζόριζε το Τζόνσον, αλλά το όνομά του λειτουργεί ως «κράχτης». Ως εκ τούτου, η εταιρεία του παρέχει τη θεραπεία δωρεάν, καθώς θεωρεί ότι θα φέρει πολύ κόσμο στην πόρτα της.

Για να υποβληθεί στη θεραπεία, ο Μπράιαν Τζόνσον έφτασε στο νησί Ροατάν, στα ανοιχτά των ακτών της Ονδούρας. Εκεί υποβάλλεται στη γονιδιακή θεραπεία που παρασκευάστηκε από την Minicircle Inc. μια μικρή αμερικανική νεοφυή επιχείρηση. Η θεραπεία είναι ενέσιμη και στοχεύει στην εκτόξευση της παραγωγής της θυλακτατίνης από τον οργανισμό, μιας πρωτεΐνης που βοηθά στη διαχείριση της παραγωγής άλλων πρωτεϊνών και ορμονών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θεραπεία χωρίς έγκριση από τον FDA

Οι ιδρυτές της εταιρείας υποστηρίζουν ότι η θεραπεία μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή σε όλο το σώμα, να αυξήσει τη μυϊκή μάζα και την οστική πυκνότητα, να παρατείνει την αντοχή στην άσκηση και να βελτιώσει τα μαλλιά και το δέρμα. Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για «το ιερό δισκοπότηρο των μυών, των οστών και του λίπους» και μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες της ανθρωπότητας για «ακραία μακροζωΐα».


Η θεραπεία δεν έχει πάρει έγκριση από τον αμερικανικό οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, κάτι που αποτελεί ζητούμενο. Η εταιρεία στηρίζεται μεταξύ άλλων από τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματικών κεφαλαίων Peter Thiel και τον συνιδρυτή της OpenAI Inc. Σαμ Άλτμαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εργασίες γίνονται στο Ροατάν, καθώς η Ονδούρα έχει παραχωρήσει στο νησί σημαντικές ελευθερίες ρυθμιστικά όσον αφορά στα τεχνολογικά και επιστημονικά εγχειρήματα. «Ετοιμαζόμαστε για δοκιμή στις ΗΠΑ και περνάμε από τον FDA. Αλλά είναι απαγορευτικά δαπανηρό, τόσο από άποψη χρόνου όσο και χρημάτων. Βρισκόμαστε εδώ στην Ονδούρα επειδή μπορούμε ουσιαστικά να κάνουμε τα πράγματα πιο γρήγορα» δήλωσε ο συνιδρυτής της επιχείρησης Ουόλτερ Πάτερσον.

Ο Πάτερσον βέβαια λέει ότι η εταιρεία δεν πήγε στην Ονδούρα για να είναι απερίσκεπτη ή επιπόλαιη, καθώς υποστηρίζει ότι οι εξελίξεις στη βιοτεχνολογία και τη μακροζωία είναι κοντά και οι άνθρωποι με υγιές μυαλό και σώμα μπορούν να συμμετέχουν. Στόχος της Minicircle είναι η θεραπεία να είναι προσβάσιμη σε όλον τον κόσμο, καθώς οι περισσότερες γονιδιακές θεραπείες κοστίζουν πάνω από 1 εκατομμύρια δολάρια.

View this post on Instagram

A post shared by Zero (@bryanjohnson_)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αμφιβολίες από τους επιστήμονες

Ωστόσο, πολλοί επιστήμονες που έχουν εξοικειωθεί με το έργο της εταιρείας αμφισβητούν ότι η αύξηση της φολλιστατίνης θα οδηγήσει σε έστω και μικρή αύξηση της διάρκειας ζωής. Μέχρι στιγμής η Minicircle δεν έχει δημοσιεύσει δεδομένα κλινικών μελετών και δεν θέλει να μιλήσει για τις μεθόδους ανάπτυξής της.

«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η θεραπεία λειτουργεί, δεν έχει νόημα από επιστημονική άποψη και πιθανότατα θα οδηγήσουν κάποιον στον θάνατο προκαλώντας καρκίνο ή ηπατική ανεπάρκεια γράφει η Κριστίν Γκλοριόζο, γιατρός και ευρωεπιστήμονας για τη φολλιστατίνη και άλλες μη ρυθμισμένες γονιδιακές θεραπείες στο ενημερωτικό δελτίο της για τη μακροζωία και την υγεία.

Προσγειώθηκε στο Ροατάν τον Σεπτέμβριο

Ο Μπράιαν Τζόνσον ήταν ο ιδανικός άνθρωπος για την startup, που ήθελε να βρει στο πρόσωπό του τον ιδανικό της εκφραστή. Τον Σεπτέμβριο, ο μεγιστάνας έφτασε στο Ροατάν.

Φυσικά δεν πήγε μόνος του, αλλά με βιντεογράφο του, που βρίσκεται πάντα στο πλευρό του, με σκοπό να βοηθήσει για τις αναρτήσεις στο TikTok και στο Instagram, σχετικά με τη διαδικασία της γονιδιακής θεραπείας.

Ο Τζόνσον άλλωστε περνά με αυτόν τον τρόπο σε νέα και πιο ακραία ιατρικά πεδία. «Έχουμε φτιάξει τα βασικά για τη διατροφή, την άσκηση, τον ύπνο και όλα τα πράγματα που ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε» είπε πριν το ταξίδι. «Αλλά αυτά δεν πρόκειται να με κάνουν να φτάσω στα 200. Οι γονιδιακές θεραπείες υπόσχονται να το κάνουν αυτό», είπε.


Ο μεγιστάνας είναι 46 ετών, η φόρμα του είναι πολύ καλή και οι μετρήσεις που γίνονται στο σώμα του τείνουν να τον περιγράφουν ως έναν άνθρωπο πολλά χρόνια νεότερο. Ούτε ο ίδιος ούτε οι ιδρυτές της Minicircle γνωρίζουν τι θα μπορούσε να συμβεί στο σώμα του μετά την ένεση. Ωστόσο, μαζί με τον γιατρό του, έκαναν ερωτήσεις στην ομάδα της startup και έβαλαν επιστήμονες και έναν πρώην αξιωματούχο του FDA να κάνουν το ίδιο. Οι απαντήσεις που πήρε θεώρησε ότι είναι πολύ καλές και δέχτηκε να δοκιμάσει τη θεραπεία.

Επελέγησαν 44 άτομα

Για τις ιατρικές δοκιμές, η Minicircle επέλεξε 44 άτομα, ηλικίας 23 έως 89 ετών. Εφόσον σε κάποιον εθελοντή δεν αρέσει το αποτέλεσμα της θεραπείας, μπορεί να απενεργοποιηθεί με μια ένεση.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι με βάση την αξιοποίηση βιοδεικτών, οι εθελοντές μείωσαν τη γενετική τους ηλικία κατά 11 χρόνια κατά μέσο όρο. Επίσης, κάνει λόγο για βελτίωση στη μυϊκή μάζα, την οστική πυκνότητα, μείωση στο σωματικό λίπος και αισθήματα αυξημένης ευεξίας. Η σημαντικότερη παρενέργεια για ορισμένους ασθενείς ήταν τα αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης. Ωστόσο η εταιρεία, επισήμως δεν έχει δημοσιεύει τα αποτελέσματα της δοκιμής, υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης ενός εγγράφου για υποβολή σε επιστημονικά περιοδικά.

Μια πρόσφατη εξέταση αίματος έδειξε αύξηση κατά 160% στα επίπεδα της φυλλοστατίνης στον οργανισμό του Τζόνσον. Ωστόσο, δεν έχει ακόμη νιώσει ότι έχει μεγαλύτερη αντοχή ή δεν έκανε προσωπικά ρεκόρ ενώ γυμναζόταν. Η εταιρεία θεωρεί ότι είναι φυσιολογικό, καθώς τα αποτελέσματα εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου και μέσα στους επόμενους μήνες.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καλάθι της Σαρακοστής: Πότε αναμένεται να κάνει πρεμιέρα

Χτες

Το «καλάθι» αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο, ενώ αργότερα θ` ανακοινωθεί κι εκείνο του Πάσχα

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της 53χρονης Σταυρούλας ‑ Το σημείωμα στην τσάντα και η παραγγελία δύο ατόμων

Χτες

Στην τσάντα της υπήρχε ένα σημείωμα που έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών μαζί με το δελτίο παραγγελίας για φαγητό

«Χρυσός» ο Μίλτος Τεντόγλου

Χτες

Στην κορυφή του κόσμου ξανά ο Τεντόγλου

Νίκαια: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το βίαιο παρελθόν του πεθερού ‑ «Όταν τον εγκατέλειψαν ήρθε εδώ και τον σκότωσε ...»

Χτες

«Μια εξαιρετική οικογένεια και ένα εξαιρετικό παιδί», δήλωσε οικογενειακός φίλος

Μαρία Καρυστιανού: « Μας είπαν, κάντε υπομονή, να σας παραδώσουμε όσο περισσότερο μπορούμε από την κόρη σας»

Χτες

«Να γίνει ο σιδηρόδρομος το πιο ασφαλές μέσο μετακίνησης για όλους», είπε η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 2023» και μητέρα της 20χρονης Μάρθης, ενός από τα θύματα του δυστυχήματος

Έπνιξε την 5χρονη κόρη του και τον 3χρονο γιο του: «Θα το έκανα ξανά»

Χτες

Ο Adam Price, δολοφόνησε τα παιδιά του και ομολόγησε το έγκλημα

Οριστικό: Πόσο και πότε αυξάνονται ο κατώτατος μισθός και τα επιδόματα

Χτες

Ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο για κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ

Τραγωδία στα Τέμπη: Ο γιατρός Χαυτούρας που έδωσε την άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ επιστρέφει στα καθήκοντά του

Χτες

Υπενθυμίζεται πως ο επιθεωρητής Λάρισας του ΟΣΕ, πήρε αναρρωτική άδεια 30 ημερών, μια μέρα μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη

Θρίλερ στην πλατεία Βικτωρίας: Στις φλόγες τυλίχθηκαν δύο σταθμευμένα ΙΧ

Χτες

Σε συναγερμό οι αρχές μετά τους εμπρησμούς ΙΧ σε Εξάρχεια και Ιουλιανού

par: 23
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.