E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Απεγκλωβίστηκαν μετά από 17 ώρες οι 100 Έλληνες που κόλλησαν σε χιονοθύελλα στο δρόμο από Πράγα για Βιέννη

Απεγκλωβίστηκαν μετά από 17 ώρες οι 100 Έλληνες που κόλλησαν σε χιονοθύελλα στο δρόμο από Πράγα για Βιέννη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 24/12/2023 | 10:29

Μετά από 17 ώρες, οι 100 Θεσσαλονικείς ξεκόλλησαν από τα χιόνια που είχαν ακινητοποιήσει τα πούλμαν τους στο δρόμο από Πράγα μέχρι Βιέννη. Το ταξίδι των Χριστουγέννων είχε μετατραπεί σε Γολγοθά γι αυτούς, καθώς παρέμειναν εγκλωβισμένοι εν μέσω χιονοθύελλας για 17 ώρες στον δρόμο που οδηγεί από την Πράγα στη Βιέννη.

Το ταξίδι για τους δεκάδες επιβάτες ξεκίνησε αεροπορικώς από τη Θεσσαλονίκη το πρωί του Σαββάτου 23 Δεκεμβρίου. Προσγειώθηκαν στην Πράγα και από εκεί επιβιβάστηκαν σε δύο λεωφορεία ταξιδιωτικού πρακτορείου με προορισμό τη Βιέννη. Κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν παραλύσει το εθνικό δίκτυο της χώρας, απόρροια των οποίων η πρόκληση αρκετών ατυχημάτων, κυρίως ανατροπών βαρέων οχημάτων όπως αναφέρει το thesstoday.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, οι 100 Έλληνες επιβάτες παρέμειναν εγκλωβισμένοι για αρκετές ώρες χωρίς νερό και φαγητό, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από τη Βιέννη, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονταν ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, αλλά και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και χρειάζονταν να λάβουν τα φάρμακά τους.

«Έχουμε μεγάλη ανάγκη για ξηρά τροφή και νερό. Έχουμε μείνει χωρίς νερό. Έχουμε οκτάχρονα παιδιά στο λεωφορείο, πρέπει να μας βοηθήσει κάποιος, όσο περνούν οι ώρες η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δραματική. Πρέπει οι ηλικιωμένοι να πάρουν τα φάρμακά τους», ανέφερε χτες στο ThessToday.gr επιβάτης, ο οποίος εξηγεί ότι ενημερώθηκε η Πρεσβεία, ωστόσο τους απάντησαν ότι είναι με δεμένα τα χέρια, διότι βρίσκονται σε ξένη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελικά, μετά από 17 ώρες τα εκχιονιστικά έφτασαν και τους απεγκλώβισαν, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους για Βιέννη, μέσα σε τεράστια κούραση.

«Δε μας ενδιαφέρουν αυτή τη στιγμή οι διακοπές μας, τις διακοπές τις έχουμε ξεχάσει μετά από όλο αυτό που ζούμε όλες αυτές τις ώρες. Εμάς μας ενδιαφέρει να μας βοηθήσει κάποιος και να μας απομακρύνει, να μας βρει ένα καταφύγιο τουλάχιστον για το βράδυ. Δεν μπορούμε να παραμείνουμε εδώ σε αυτή την κατάσταση. Η χιονόπτωση συνεχίζεται και κινδυνεύουμε να αποκλειστούμε ολοκληρωτικά, όχι μόνο εμείς, αλλά και η τεράστια ουρά οχημάτων που έχει σχηματιστεί πάνω στο εθνικό δίκτυο», συμπλήρωσε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Pussy Riot: Πρώην μέλος τους ήταν κατάσκοπος του Πούτιν επί τρία χρόνια

Χτες

Το πρώην μέλος του φεμινιστικού πανκ συγκροτήματος αποκάλυψε ότι σχεδίαζαν να τη χρησιμοποιήσουν σε απόπειρα δολοφονίας πρώην συνεργάτη της.

Καλλιάνος: Πιθανός νέος καύσωνας από την Κυριακή

Χτες

Τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσίασε ο μετεωρολόγος

44.164 διαδραστικοί πίνακες, ΑΙ και ρομποτική στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Χτες

Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον σχεδιασμό της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, από τους διορισμούς εκπαιδευτικών έως τα νέα ΚΕΔΑΣΥ.

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο

Χτες

Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης

Χτες

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Τραγωδία στη Μύκονο: Τουρίστας πνίγηκε στην Ψαρρού – Η απεγνωσμένη προσπάθεια να σωθεί

Χτες

Ναυαγοσώστης και λουόμενοι έδωσαν μάχη για να τον επαναφέρουν – Δεν τα κατάφερε

Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε μεθυσμένο αναβάτη στην Ανδρο

Χτες

Τι ισχυρίζονται ο αναβάτης και ο δικηγόρος του

Μυστήριο στη Νέα Υόρκη: Οι άνθρωποι που βγαίνουν από τους υπονόμους στο Μανχάταν επέστρεψαν – Τι ερευνούν οι Αρχές

Χτες

Η NYPD ερευνά νέο περιστατικό κοντά στο Madison Square Garden και εξετάζει αν συνδέεται με προηγούμενες υποθέσεις

Γιατί τα παιδιά στη Γάζα δεν μπορούν πλέον να πετάξουν χαρταετό ‑ Τι συμβολίζουν

Χτες

Πώς μια αγαπημένη παιδική συνήθεια στη Γάζα μετατράπηκε σε σύμβολο στρατιωτικής έντασης. Λίγα λόγια για τους χαρταετούς.

Καύσωνας: Η ελληνική πόλη που «έβρασε» στους 41,8°C

Χτες

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς με τον καύσωνα να κορυφώνεται - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Ποιος είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο

Χτες

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από την περασμένη Τρίτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.