E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal
FOOD
Pizza Weekend: Συνταγές, ιδέες και κουίζ

Πίτσα στο τηγάνι! Κι όμως, γίνεται!

Μια εναλλακτική πρόταση για το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων

Πίτσα στο τηγάνι! Κι όμως, γίνεται!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δοκιμάστε την!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 20′
Χρόνος μαγειρέματος: 40′
Έτοιμο σε: 60′

Για τη ζύμη

½ κιλό αλεύρι
3-4 φυλλαράκια βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
θυμάρι ψιλοκομμένο
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι νερό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τη σάλτσα

2 ντομάτες
2-3 φυλλαράκια βασιλικό φρέσκο
½ κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι, πιπέρι

Για την επικάλυψη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύγκλινο Μάνης
6 φέτες σαλάμι αέρος, σε λωρίδες
4 μανιτάρια
1 πιπεριά πράσινη, σε ροδέλες
1 πιπεριά κόκκινη, σε ροδέλες
λίγη γραβιέρα τριμμένη
150γρ. ανθότυρο φρέσκο ή μυζήθρα
6 φυλλαράκια ρόκα
ελαιόλαδο για το ράντισμα
αλάτι, πιπέρι

Ρίξτε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το λάδι και το νερό, και ανακατέψτε τα ελαφριά, ενώ μόλις το μείγμα αρχίζει να γίνεται συμπαγές, ζυμώστε πιο δυνατά και γρήγορα, περιστρέφοντας το μπολ. Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, ρίξτε λίγο νερό ή ελαιόλαδο και συνεχίστε να ζυμώνετε μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν ομοιόμορφα. Στη συνέχεια, αφού πασπαλίσετε με λίγο αλεύρι τον πάγκο σας, βάλτε επάνω τη ζύμη και ζυμώστε τη με τα χέρια, για να γίνει πιο εύπλαστη, χωρίς όμως να μένει στα δάχτυλά σας.

Τη χωρίζετε σε 4 ισομεγέθη κομμάτια και αφού αλευρώσετε πάλι την επιφάνειά σας, αρχίστε να ανοίγετε κάθε κομμάτι της ζύμης, δίνοντάς τους στρογγυλό σχήμα, αρχικά με τα χέρια σας και μετά με τον πλάστη. Παίρνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και αφού ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε τις πίτες και τις αφήνετε για περίπου 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Στο πρώτο γύρισμα, χαμηλώνετε τη φωτιά και βάζετε στο τηγανόψωμο τη σάλτσα που έχετε κάνει στο μπλέντερ σας, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, όπως σαλάμι, μανιτάρια και πιπεριές, και για το τέλος αφήνετε τη γραβιέρα, το ανθότυρο και τη ρόκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βγάλτε τα από το τηγάνι και ραντίστε τα τηγανόψωμα-πίτσες με ελαιόλαδο, χωρίς να παραλείψετε να ρίξετε λίγο αλάτι και πιπέρι, και είναι έτοιμα για σερβίρισμα! Προσέξτε στο τηγάνισμα να μη βάλετε πολύ λάδι, επειδή διαθέτει και η ζύμη, ενώ αν έχετε καλό αντικολλητικό τηγάνι, μη βάλετε και καθόλου. Πριν σερβίρετε το έδεσμα, αφήστε το για 3 λεπτά σε δυνατό φούρνο και πριν το ψήσιμο να ανοίγετε καλά τη ζύμη σας, γιατί μαζεύει. Όταν βάλετε τη σάλτσα, μην αφήσετε να πέσει εκτός της βάσης, γιατί μετά το τηγανόψωμο θα μαλακώσει. Φυσικά, από πάνω μπορείτε να ρίξετε ό,τι υλικό θέλετε και σας αρέσει!

Nα και μια ωραία παραλλαγή!

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

H Serena Williams παραδέχεται «Δεν είμαι καλά» σε μια ευάλωτη ανάρτηση και μπράβο της

Food Πριν 3 ώρες

Να είστε ειλικρινείς με αυτό που νιώθετε

Τροφές που δεν πρέπει να τρώτε ποτέ όταν είστε έξω και γιατί

Food Πριν 3 ώρες

Τα μικρά μυστικά της εστίασης

Τα 3 ζώδια που είναι ελεύθερα πνεύματα

Food Πριν 3 ώρες

Μήπως είσαι ένα από αυτά;

5 λιγότερο γνωστοί ευρωπαϊκοί προορισμοί, που τα Χριστούγεννα είναι σαν όνειρο

Food Πριν 3 ώρες

Αν έπρεπε να κάνουμε μια ευχή για τα Χριστούγεννα θα ήταν να βρεθούμε εκεί

Τα ζώδια σήμερα: 29 Νοεμβρίου

Food Χτες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Aυτό το τζιν είναι στη μόδα τώρα: Το φορούν celebrities και fashionistas και ταιριάζει σε όλες

Food Προχτές

To 70s chic είναι ό,τι πρέπει για κάθε σωματότυπο

Το σνακ που μπορείς να τρως καθημερινά, το οποίο προτείνουν οι διαιτολόγοι

Food Προχτές

Ενα σνακ χαμηλών θερμίδων, φιλικό προς την απώλεια βάρους

3 επιλογές για ασιατική κουζίνα στη Θεσσαλονίκη

Food Προχτές

Κινέζικο, ινδικό και κορεάτικο για τους λάτρεις της Ασίας

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.