E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Golden City ‑ Μυστήριο Κανάλι

Ένα παραλιακό κέντρο πολιτισμού σε Ελευσίνα και Βρέμη ανοίγει διάλογο ανάμεσα στους πολίτες της Ευρώπης

Golden City ‑ Μυστήριο Κανάλι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνίες: από 10/6/2017 έως 15/7/2017
ΙΟΥΝ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ΙΟΥΛ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31


Χώρος: Παλιό Αναψυκτήριο Ο.Λ.Ε., Παραλία Ελευσίνας

Είσοδος ελεύθερη

πληροφορίες

Από τις 10 Ιουνίου μέχρι τις 16 Ιουλίου ένα ιδιότυπο πολιτιστικό κέντρο, κατά το ότι βρίσκεται το μισό στην Ελευσίνα και το άλλο μισό στη Βρέμη, ανοίγει τις πύλες του και συνδέει μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων τους κατοίκους δύο διαφορετικών πόλεων της Ευρώπης. Πρόκειται για το “Golden City - Μυστήριο Κανάλι”, που στηρίζεται σε ιδέα της Γερμανίδας μουσικού και σκηνοθέτη Frauke Wilhelm, η οποία συνεργάστηκε με τους καλλιτέχνες από την Ελλάδα Δήμητρα Γκλιάτη, Νάντια Καβουλάκου, Δημήτρη Μπαμπίλη, Τατιάννα Πίττα και Adrian Frieling και την Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Για ένα μήνα περίπου, οι δύο χώροι συνδέονται ζωντανά μέσω Skype και οι καλλιτέχνες σε Ελευσίνα και Βρέμη παρουσιάζουν από κοινού ένα πρόγραμμα ειδικά φτιαγμένο για αυτήν την ιδιαίτερη “συνομιλία”, που περιλαμβάνει μικρότερες και μεγαλύτερες "παραστάσεις", υπαίθρια δρώμενα και συναντήσεις μουσικών σχημάτων, εργατικών σωματείων, τοπικών συλλόγων κ.α. Τραγούδι, χορός, συζητήσεις και διαδραστικά παιχνίδια χαρακτηρίζουν αυτή την ιδιότυπη επικοινωνία ανάμεσα στους κατοίκους της Βρέμης και της Ελευσίνας. Επιπλέον, οι θεατές-συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τη ζωή τους, τη δουλειά τους, να μοιραστούν ιστορίες της πόλης τους, αλλά και τα όνειρα και τις ανησυχίες τους για την Ευρώπη. Κάθε βραδιά στηρίζεται σε υλικό που προέκυψε από την έρευνα των καλλιτεχνών στις δύο πόλεις και σε συνεντεύξεις τους με τους κατοίκους.  

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: 

 

ΙΟΥΝΙΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σάββατο 10 Ιουνίου, 21:00 : Εγκαίνια

Το «Μυστήριο Κανάλι» ανοίγει και μας συνδέει με το “Golden City” της Βρέμης. Ένα γλέντι με τραγούδι, χορό και αφηγήσεις λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα στην Ελευσίνα και τη Βρέμη.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κυριακή 11 Ιουνίου, 21:00 : «Τα μυστήρια και οι μύθοι των δύο πόλεων»

Οι ιστορίες της Δήμητρας, της Περσεφόνης, των Ελευσινίων Μυστηρίων και της βιομηχανικής ανάπτυξης της πόλης συνυφαίνονται με τις ιστορίες εργαζομένων και θαμώνων των θρυλικών μπαρ του λιμανιού της Βρέμης από τις δεκαετίες του ’50 και του ’60.

 

Τρίτη 13 Ιουνίου, 10:00: «Παλιά παραδοσιακά παιδικά ομαδικά παιχνίδια»

Παιδιά από την Βρέμη και από την Ελευσίνα γνωρίζονται μεταξύ τους παίζοντας ελληνικά και γερμανικά παιχνίδια που παίζονταν παλιά στις αλάνες και στις γειτονιές των δύο πόλεων.

 

Τετάρτη 14 Ιουνίου, 21:00: «Ειδική βραδιά με ειδική μουσική από ειδικές μπάντες»

Οι "DUO KEVINSKI" από τη Βρέμη, και το συγκρότημα "The Eleusis Band" του Τηλέμαχου Μούσα από το Ειδικό Γυμνάσιο Ελευσίνας σε μια πολύ ειδική μουσική συνάντηση.

  

Πέμπτη 15 Ιουνίου, 21:00: Αυτοσχέδιο μουσικό γλέντι -Lokalrunde

Πώς γίνεται ένα γλέντι μέσω skype; Στο πλαίσιο της δημιουργικής ανταλλαγής, η ελληνογερμανική συμμαχία  θα δοκιμάσει το αδύνατο: ένα αυτοσχέδιο μουσικό γλέντι (στα γερμανικά Lokalrunde) από απόσταση!

 

Παρασκευή 16 Ιουνίου, 21:00: Μεταμόρφωση - Νέα ζωή στα παλιά κτίρια

Η επανάχρηση ανενεργών βιομηχανικών χώρων είναι κεντρικό ζήτημα των βιομηχανικών πόλεων σήμερα. Έλληνες και Γερμανοί αρχιτέκτονες συνδιαλέγονται με σημεία αναφοράς την Ελευσίνα και τη Βρέμη.

 

Κυριακή 18 Ιουνίου, 18:00: Ανοιχτά μικρόφωνα - ελληνογερμανική "βουλή" 

Μια ελληνογερμανική ανταλλαγή λέξεων μπροστά από το σκηνικό των λιμανιών, στην Ελευσίνα και τη Βρέμη. Κάθε ομιλητής - ομιλήτρια έχει τρία λεπτά χρόνο για μια θερμή τοποθέτηση σχετικά με τις ελληνογερμανικές σχέσεις! Καλούμε: Ομιλητές και ομιλήτριες, που έχουν κάτι να πουν, που πάντα ήθελαν να βροντοφωνάξουν τη γνώμη τους, ή ακόμη που τους αρέσει να επαναλαμβάνουν τα στερεότυπα, για κάθε τι ελληνογερμανικό, γερμανοελληνικό, και βέβαια με πάθος, σεβασμό, και πάντα μόνο δημιουργικές συγκρούσεις. Καλωσορίζουμε προσωπικές εντυπώσεις και εμπειρίες, περιγραφές ή βιογραφικές ιστορίες και πολιτικές θέσεις...

  

Τρίτη 20 Ιουνίου, 21:00: Τα λιμάνια της Ευρώπης

Λιμενεργάτες, ναυτικοί και συνδικαλιστές μιλάνε για το παρελθόν και το σήμερα της εργασίας στα εμπορικά λιμάνια της Βρέμης και της Ελευσίνας. Με τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας και την υποστήριξη του BLG Logistics Group

 

Τετάρτη 21 Ιουνίου, 19:00: Ευρωπαϊκή Ημέρας Μουσικής

Μαθητικές μπάντες από την Ελευσίνα και τη Βρέμη σε κοινή εμφάνιση.

 

Παρασκευή 23 Ιουνίου, 21:00: Πρόσφυγες

Η προσφυγική κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη από ελληνική και γερμανική οπτική γωνία.

 

Πέμπτη 29 Ιουνίου, 21:00: Αυτοσχέδιο μουσικό γλέντι -Lokalrunde.

Πώς γίνεται ένα γλέντι μέσω Skype; Στο πλαίσιο της δημιουργικής ανταλλαγής, η ελληνογερμανική συμμαχία θα δοκιμάσει το αδύνατο: ένα αυτοσχεδιαστικό μουσικό γλέντι (στα γερμανικά Lokalrunde) από απόσταση!

ΙΟΥΛΙΟΣ

 

Σάββατο 1 Ιουλίου, 21:00: Δύο πόλεις, ένα τραπέζι

Ο Λαογραφικός Σύλλογος Ελευσίνας «Το Αδράχτι» και Ο Γερμανικός Σύλλογο Νοικοκυρών μαγειρεύουν από κοινού παραδοσιακά εδέσματα, ανταλλάσσοντας συνταγές και ιστορίες.

 

Κυριακή 2 Ιουλίου, 12:00: Ανοιχτά μικρόφωνα - ελληνογερμανική "βουλή"

Μια ελληνογερμανική ανταλλαγή λέξεων μπροστά από το σκηνικό των λιμανιών, στην Ελευσίνα και τη Βρέμη. Κάθε ομιλητής - ομιλήτρια έχει τρία λεπτά χρόνο για μια θερμή τοποθέτηση σχετικά με τις ελληνογερμανικές σχέσεις! Καλούμε: Ομιλητές και ομιλήτριες, που έχουν κάτι να πουν, που πάντα ήθελαν να βροντοφωνάξουν τη γνώμη τους, ή ακόμη που τους αρέσει να επαναλαμβάνουν τα στερεότυπα, για κάθε τι ελληνογερμανικό, γερμανοελληνικό, και βέβαια με πάθος, σεβασμό, και πάντα μόνο δημιουργικές συγκρούσεις. Καλωσορίζουμε προσωπικές εντυπώσεις και εμπειρίες, περιγραφές ή βιογραφικές ιστορίες και πολιτικές θέσεις…

 

Τρίτη 4 Ιουλίου, 21:00: Ο Πανελευσινιακός συναντά τον Αθλητικό Σύλλογο Βρέμης (BSV).

Ιστορίες  ποδοσφαίρου, συνθήματα, και στιγμές από ματς ένδοξων τοπικών ομάδων. Ποιος είναι ο ρόλος ενός “μικρού” αθλητικού συλλόγου για μια τοπική κοινότητα; Πώς ενσαρκώνει κοινά όνειρα, στόχους αλλά και εχθρότητες; Παλαίμαχοι και εν ενεργεία αθλητές αλλά και φίλαθλοι παρεμβαίνουν στη συζήτηση με μόνο διαιτητή την σύνδεση μέσω skype.

 

Τετάρτη 5 Ιουλίου, 21:00: Βραδιά έκπληξη

Όλα μπορούν να γίνουν, τίποτα δεν επιβάλλεται! Η μουσική και το θέατρο θα είναι σίγουρα εκεί..

 

Τετάρτη 12 Ιουλίου,  21:00: Μμουσικοθεατρικό φινάλε στην Βρέμη

Οι καλλιτέχνες της Ελευσίνας μεταφέρονται στη Βρέμη και η καλλιτεχνική ομάδα βρίσκεται για πρώτη φορά στον ίδιο τόπο. Στην Ελευσίνα παρακολουθούμε την παράσταση μέσω skype.

 

Σάββατο 15 Ιουλίου, 21:00: Μουσικοθεατρικό φινάλε στην Ελευσίνα

Η καλλιτεχνική ομάδα μεταφέρεται ολόκληρη στην Ελευσίνα για το κλείσιμο του κέντρου, ενώ το κοινό της Βρέμης παρακολουθεί μέσω skype έναν Ελληνογερμανικό γάμο, μεταξύ της Δήμητρας από την Ελευσίνα και του Ραμόν από την Βρέμη. Έναν γάμο γεμάτο μουσική, θέατρο, χορό, από τον οποίο σίγουρα δε θα λείπουν τα πολιτικά «παρατράγουδα».

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλες τις εκδηλώσεις.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
par: 61
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.