Τι να φάτε σήμερα: Μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
θα χρειαστούμε:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Για το κοτόπουλο:
- 10 κοπανάκια κοτόπουλο
- 1 κ.σ. σουσάμι, για γαρνιτούρα
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου:
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1 φλ. κέτσαπ
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- ½ φλ. καστανή ζάχαρη
- ¼ φλ. μελάσα
- 2/3 φλ. ξύδι, από κόκκινο κρασί
- 1 κ.γ. καπνιστό αλάτι
- ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- ¼ κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη
- ¼ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
- ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
- ½ κ.γ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
- ¼ κ.γ. τσίλι, σε σκόνη
- ½ κ.γ. μουστάρδα, σε σκόνη
- ¼ κ.γ. κανέλα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πάμε να τα ετοιμάσουμε:
Σάλτσα μπάρμπεκιου:
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, το κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας, τη καστανή ζάχαρη, τη μελάσα, το ξύδι, το καπνιστό αλάτι, την πάπρικα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πιπέρι καγιέν, το μαυροπίπερο, το τσίλι, τη σκόνη μουστάρδας, την κανέλα και ανακατεύουμε απαλά, αλλά για αρκετή ώρα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Μόλις το μείγμα φτάσει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε κι άλλο την ένταση της φωτιάς και μαγειρεύουμε για 30 περίπου λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει καλά.
Κοτόπουλο:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ταψί και αραδειάζουμε τα κοπανάκια κοτόπουλου.
- Με τα χέρια αλείφουμε τα κοπανάκια με τη μισή ποσότητα από τη σάλτσα (η υπόλοιπη σάλτσα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 ημέρες), φροντίζοντας να πάει παντού.
- Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο από το φούρνο, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το μαϊντανό και σερβίρουμε.
Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκι στην πιο νόστιμη παραλλαγή
Food
Πριν 316 εβδομάδες
Τραγανά φιλετάκια κοτόπουλο στο φούρνο για να τσιμπάτε με την παρέα
Food
Πριν 310 εβδομάδες
Έτσι θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια χωρίς ψωμί
Food
Πριν 305 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Σπιτική πίτσα μαργαρίτα
Food
Πριν 316 εβδομάδες
Λαζάνια στο φούρνο με τον αυθεντικό ιταλικό τρόπο
Food
Πριν 311 εβδομάδες
Αυτή είναι η συνταγή για αυθεντική καρμπονάρα
Food
Πριν 309 εβδομάδες
Έχουμε την απόλυτη συνταγή για Cheeseburger
Food
Πριν 304 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Πιτόγυρο κατ` οίκον
Food
Πριν 314 εβδομάδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η Ελένη Πετρουλάκη κάνει το μαύρο ξανά πρωταγωνιστή στις βραδινές εξόδους
Food
Σήμερα
Το all time classic χρώμα που απογειώνει τη θηλυκότητα και επιστρέφει πιο δυναμικά από ποτέ
Το τέλειο λουκ της Dakota Johnson μας δίνει ιδέες για το φθινόπωρο
Food
Σήμερα
Η Dakota Johnson αποδεικνύει ξανά και ξανά πως το στυλ δεν χρειάζεται να θυσιάζει την άνεση.
Η ιστορική πόλη με μοναδική αρχιτεκτονική που έχει σημαδευτεί από τραγικά γεγονότα
Food
Σήμερα
Η ευρωπαϊκή καλλονή που θα σε κατακτήσει
Θέλεις να βλέπεις τη δουλειά σου πιο θετικά; Διάβασε αυτό!
Food
Σήμερα
Για να πηγαίνεις πάντα στη δουλειά σου με χαμόγελο!
Το νέο «game changer» στη skincare ρουτίνα – Οι δερματολόγοι το αποθεώνουν για προβλήματα ακμής
Food
Χτες
Ξεπερνά το σαλικυλικό οξύ, καταπραΰνει χωρίς ερεθισμούς και υπόσχεται δέρμα καθαρό, λείο και φωτεινό
Το «άγνωστο» γερμανικό χωριό που στέφθηκε το ομορφότερο στην Ευρώπη
Food
Χτες
Το πιο όμορφο χωριό της Ευρώπης βρίσκεται στη Γερμανία
3 παραμυθένια χωριά με πλατάνια, καταρράκτες και κορυφές που θα σε κάνουν να λες «θέλω να μείνω για πάντα»
Food
Χτες
Σαν να ‘χεις βρεθεί στις Αλπεις: Τα «κρυφά» διαμαντάκια των Τζουμέρκων που κόβουν την ανάσα
Η συνήθεια που πρέπει να αλλάξουμε αν θέλουμε να γεράσουμε καλά
Food
Χτες
Mια από τις πιο σημαντικές συνήθειες που πρέπει να αλλάξουμε γενικώς
Versace: Η πιο ωραία πασαρέλα μας γυρνά στην ωραία πλευρά των 80s
Food
Προχτές
Η συλλογή του Vitale έφερε έναν αέρα νοσταλγίας και ανανέωσης ταυτόχρονα!
Αν ξενυχτάς, πρόσεχε! Αυτή η συνήθεια σε οδηγεί σε έναν ύπουλο εθισμό
Food
Πριν 3 μέρες
Οι «νυχτερινοί τύποι» κινδυνεύουν περισσότερο – και η αιτία θα σε σοκάρει
Δεν είναι μύθος: Στην Ιταλία υπάρχει σιντριβάνι που ρέει δωρεάν κρασί 24/7
Food
Πριν 3 μέρες