E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal
ΕΛΛΑΔΑ
Αυξάνονται οι νεκροί - Μπαλάκι οι ευθύνες για την τραγωδία

Ιερώνυμος για Αμβρόσιο: Λυπηρό το φαινόμενο, oι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο

«Ο Θεός δεν είναι τιμωρός»

Ιερώνυμος για Αμβρόσιο: Λυπηρό το φαινόμενο, oι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/7/2018 | 11:50

«Αυτές τις δύσκολες ώρες να είμαστε όλοι ενωμένοι» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος αναφερόμενος στις πυρκαγιές στην Αττική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε δήλωσή του ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι πρέπει «Να προσευχηθούμε για τις ψυχές των ανθρώπων που χάθηκαν. Ο καθένας ξέρει τι μπορεί να κάνει αυτή την ώρα. Να σταθούμε στο πλευρό αυτών των ανθρώπων».

Σε ερώτηση για όσα είπε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος ο κ. Ιερώνυμος έκανε λόγο για «λυπηρό φαινόμενο» και πρόσθεσε: «Ο Θεός δεν εκδικείται, προτρέπει όλους μας να αγαπάει ο ένας τον άλλον. Οι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο. Ο Θεός δεν είναι τιμωρός, αλλά αγαπάει όλους μας».

Χθες αίσθηση προκάλεσε η μακροσκελής δήλωση του μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβρόσιου, την ώρα που η χώρα πενθεί τους δεκάδες νεκρούς της από τη φονική πυρκαγιά στην Αττική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος έριξε την ευθύνη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το επιτελείο του και τους «άθεους του ΣΥΡΙΖΑ» για τη «γενική καταστροφή», με τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

«Με την αθεΐα τους διεγείρουν την οργή του Θεού» γράφει ο μητροπολίτης σε ανάρτησή του στο blog του. «Στα 80 χρόνια της ζωής μου δεν ενθυμούμαι ποτέ μία τέτοια γενική καταστροφή στην Ελλάδα μας» σημειώνει, αναφερόμενος στα πολλά πύρινα μέτωπα αλλά και άλλα φαινόμενα που καταγράφηκαν στη χώρα, όπως το μπουρίνι στη Θεσσαλονίκη.

«Ας μη ξεχνάμε» συνεχίζει, «ότι πέρα από τις καταστρεπτικές αυτές φωτιές, στη Χώρα μας συμβαίνουν ακόμη πολλά άλλα περίεργα φαινόμενα! Κεραυνοί π.χ. δολοφονούν αθώους διαβάτες στη μέση του δρόμου! Κεραυνοί επίσης καταστρέφουν ένα Πούλμαν, το οποίον γεμάτο με επιβάτες κινείται στο δημόσιο δρόμο! Επιβάτης πάλιν από κεραυνό δολοφονείται πάνω στο μηχανάκι του, καθώς κινείται επίσης σε δημόσιο δρόμο! Περίεργα φαινόμενα, λοιπόν, συμβαίνουν στις ημέρες μας! Και αυτομάτως στη σκέψη μας αναδύεται το ερώτημα: Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά τα περίεργα και ανεξήγητα φαινόμενα;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι τεχνοκράτες θα δώσουν τη δική τους απάντηση, οι Κυβερνητικοί Παράγοντες επίσης, οι Αρχηγοί των Πολιτικών Κομμάτων ωσαύτως, οι σοφοί του κόσμου τούτου επίσης, οι ένθεοι και οι άθεοι, και αυτοί θα δώσουν την ερμηνεία τους» προσθέτει και ρίχνει μια βολή και προς την Ιερά Σύνοδο: «Αντιθέτως, η Ιερά Σύνοδος, δηλ. η Διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα λάμψει διά της σιωπής της! Μακάρι να μας διαψεύσουν!»

Ιδιαιτέρως αιχμηρή ήταν και η απάντηση του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου στον μητροπολίτη Καλαβρύτων, Αμβρόσιο.

Σε άρθρο του με τίτλο «Φτάνει πια Άγιε Καλαβρύτων!» που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης, ο κ. Άνθιμος αναφέρει μεταξύ άλλων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σήμερα ο Θεός θρηνεί μαζί με τους ανθρώπους. Θρηνεί για μια μεγάλη καταστροφή, που οδήγησε στην απώλεια δεκάδων αδελφών μας. Δεν βρίσκεται απέναντί μας ο Θεός, δεν τιμωρεί ο Θεός -δεν ξέρει να τιμωρεί, δεν γνωρίζει την τιμωρία- αλλά στέκεται στο πλευρό των δημιουργημάτων του, των καρπών της αγάπης του. Πονάει μαζί τους, δακρύζει μαζί τους, διαλύεται μαζί τους, σταυρώνεται ξανά μαζί τους»…

… «Και τώρα, τη στιγμή του θρήνου και της αλληλεγγύης, τη στιγμή που πρέπει να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που διαλύονται και να προσευχηθούμε για τα πρόσωπα που χάθηκαν, αλλά και να στηρίξουμε όσους ο πόνος της απώλειας λυγίζει, κάποιοι επιλέγουν κηρύγματα μίσους, άμεση απόδοση ευθυνών και τη σύνδεση πραγμάτων ασύνδετων»….

… «Σήμερα, που ο άνθρωπος είναι "πιο κοντός από τη λύπη του", σήμερα που ο καλύτερος λόγος είναι η σιωπή και η προσευχή, επινοήσατε να επιδείξετε μια καρικατούρα της Εκκλησίας, που δεν έχει καμιά σχέση με τον Χριστό. Επιλέξατε την επίθεση και την απόδοση προθέσεων. Επιλέξατε το δρόμο της διαίρεσης και της γενίκευσης του φόβου.

Μιλήσατε για έναν Θεό οργισμένο, ο οποίος τιμωρεί τους ανθρώπους, τάχα εξαιτίας της "αθεΐας" των κρατούντων της κι όχι εξαιτίας της υποκρισίας των αξιωματούχων της»….

… «Σεβασμιώτατε, λυπάμαι, αλλά ο "άθεος" Πρωθυπουργός μίλησε με περισσότερη ανθρωπιά και ευαγγελική πραότητα για τους πονεμένους της πυρκαϊάς από ότι εσείς. Κάλεσε τον πληγωμένο λαό μας σε ενότητα και ομοψυχία, ενώ εσείς εξαπολύσατε κήρυγμα μίσους, κήρυγμα αντιχριστιανικό, απάνθρωπο. Φτάνει πια! Δεν είναι ο Χριστός μας, αυτός που τάχα εκφράζετε. Δεν είναι έτσι η Ορθόδοξη Πίστη μας, τσαλαπατώντας τον άνθρωπο, τότε αυτός μετατρέπει την Πίστη μας σε στεγνή και στυφή ιδεολογία, όπως ήταν ο φασισμός, ο ναζισμός και ο κομμουνισμός. Ορθόδοξη Πίστη ερήμην του ανθρώπου ή σε βάρος του ανθρώπου, δεν υπάρχει, δεν χρειάζεται να υπάρχει. Φτάνει λοιπόν, άγιε Καλαβρύτων!...».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Ελλάδα Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Ελλάδα Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Ελλάδα Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

«Χλώμιασαν» όλοι οι Έλληνες: Χωρίς τράπεζες για 4 ημέρες, «συναγερμός» από την έκτακτη ανακοίνωση

Ελλάδα Σήμερα

Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις

Λάρισα: Συγκλονιστική μαρτυρία ‑ «Με βίαζε σε ξενοδοχείο του Βόλου από τα 12 μου χρόνια»

Ελλάδα Σήμερα

Μεταξύ άλλων, η 21χρονη είπε ότι πήγαινε σε ξενοδοχείο του Βόλου και της Λάρισας με τον 57χρονο τότε γαιοκτήμονα και τη βίαζε εκεί

Εθνική Ελλάδος: Η απάντηση Γιακουμάκη στις κατάρες

Ελλάδα Σήμερα

«Μακάρι να βρουν το νόημα της ζωής»

ΑΑΔΕ: Έρχονται οι Ράμπο των ακινήτων στις 8 Απριλίου

Ελλάδα Σήμερα

Οι αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν οι δυο νέες δομές της ΑΑΔΕ που μπαίνουν σε λειτουργία

Δύο έξτρα ημέρες διακοπών σε όλα τα σχολεία ‑ Πότε θα κλείσουν για Πάσχα

Ελλάδα Σήμερα

Λίγες εβδομάδες απομένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.