Η συνταγή για πορτοκαλόπιτα που θα σε κάνει να ξεχάσεις όλες τις άλλες
Χωρίς κόπο, με όλη τη γέυση και το φινετσάτο άρωμα πορτοκαλιού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Από το NEWSROOM
Θα χρειαστούμε:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Για το σιρόπι
- 700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 500 γρ. νερό
- χυμό, από 3 πορτοκάλια
Για τη βάση
- 2 πορτοκάλια
- 450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 γρ. σπορέλαιο
- 250 γρ. γάλα, 3,5%
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 2 λοβούς βανίλιας
- 3 αβγά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πάμε να την ετοιμάσουμε:
- Από τα 5 πορτοκάλια, βράζουμε τα 2 σε νερό για 1 ώρα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Από τα άλλα 3 πορτοκάλια παίρνουμε το ξύσμα, στύβουμε τον χυμό και τα αφήνουμε στην άκρη.
Για το σιρόπι
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Όταν λιώσει η ζάχαρη και πάρει 1 βράση το σιρόπι αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό από τα 3 πορτοκάλια που κρατήσαμε στην άκρη.
- Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά το σιρόπι .
Για την πίτα
- Όση ώρα περιμένουμε να κρυώσει το σιρόπι, ανοίγουμε τη συσκευασία από τα φύλλα και τα απλώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο (όσο γίνεται να μην ακουμπάει το ένα στο άλλο). Τα αφήνουμε να ξεραθούν, μπορεί να πάρει από 1 έως 3 ώρες. Είναι έτοιμα όταν τα πιάνουμε και γίνονται κομμάτια.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
- Κόβουμε τα βρασμένα πορτοκάλια στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και στύβουμε τα πολλά υγρά.
- Χτυπάμε τα πορτοκάλια στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια με το ξύσμα από τα άλλα 3 πορτοκάλια, τη ζάχαρη και το σπορέλαιο.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα, το μπέικιν, τη σόδα, τις βανίλιες, τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζουμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
- Σπάμε τα φύλλα με τα χέρια μας να γίνουν μικρά κομμάτια.
- Προσθέτουμε, μέσα στο μπολ με τη γέμιση, σε 5 δόσεις τα σπασμένα φύλλα, ανακατεύοντας πολύ καλά με μία σπάτουλα πριν προσθέσουμε τα επόμενα για να σιγουρευτούμε πως τα φύλλα δεν θα κολλήσουν μεταξύ τους.
- Βουτυροαλευρώνουμε ένα ταψί 25x30 εκ.
- Βάζουμε το μείγμα από τα φύλλα και γέμιση μέσα στο ταψί και με μια σπάτουλα ισιώνουμε καλά.
- Ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να γίνει ωραία τραγανή και χρυσαφένια η πορτοκαλόπιτα.
- Με το που τη βγάλουμε από τον φούρνο ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.
- Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.
- Όταν κρυώσει κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε με παγωτό και γλυκό πορτοκάλι.
Πώς να κάνεις τη σαλάτα σου από βαρετή σε γκουρμέ
Food
Πριν 308 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Χταπόδι σαλάτα από την Πάρο
Food
Πριν 323 εβδομάδες
Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου όπως της γιαγιάς
Food
Πριν 317 εβδομάδες
Η συνταγή που θα απογειώσει τη χοιρινή σας μπριζόλα
Food
Πριν 317 εβδομάδες
Η συνταγή για το κέικ που τρώγαμε μικροί
Food
Πριν 316 εβδομάδες
Η σαλάτα που θα σε βοηθήσει να ξεπρηστείς άμεσα
Body+Mind
Πριν 316 εβδομάδες
Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε αυτά τα μπιφτέκια γαλοπούλας με σος γιαουρτιού
Food
Πριν 316 εβδομάδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Οι πιο όμορφες διαδρομές με τραμ στον κόσμο ‑ 4 πόλεις που «ζουν» σε καρτ‑ποστάλ
Food
Πριν 10 ώρες
Από την Ανατολή έως τη Δύση, αυτά τα τραμ μετατρέπουν τη μετακίνηση σε εμπειρία ζωής
Οι ιοί που επιστρέφουν στην Ευρώπη και τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα
Food
Πριν 10 ώρες
Αυτή είναι η πραγματική εικόνα για γρίπη, RSV, mpox και Δυτικό Νείλο στην Ελλάδα
Ζεστές γουλιές απ’ όλο τον κόσμο: 5 ροφήματα που θα σε κάνουν να ξεχάσεις τον καφέ
Food
Πριν 10 ώρες
Δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις για να ζήσεις τη μαγεία των χειμωνιάτικων ροφημάτων του κόσμου – αρκεί μια κούπα και λίγη διάθεση
Η Hailey Bieber έκανε το πιο εντυπωσιακό trend στα νύχια που θα ζητήσεις αύριο στο nail salon
Food
Πριν 10 ώρες
Δες τα διάφανα νύχια της Hailey Bieber που μοιάζουν βγαλμένα από παραμύθι
5 ελληνικά χωριά που πρέπει να επισκεφτείς πριν τα μάθουν όλοι
Food
Χτες
Μικροί, ανεξερεύνητοι παράδεισοι που κρατούν ακόμα την αυθεντική ψυχή της Ελλάδας
Γιατί οι millennials παθαίνουν καρκίνο πιο συχνά από τους γονείς τους – και δεν το ξέρουν ακόμα!
Food
Χτες
Η γενιά των 30ρηδων και 40ρηδων μεγαλώνει με στρες, έλλειψη ύπνου και fast food - και οι επιστήμονες προειδοποιούν: το τίμημα θα είναι βαρύ
Πόσο τυρί χρειάζεται να τρώμε για να προστατεύσουμε τον εγκέφαλο από την άνοια
Food
Προχτές
Νέα ιαπωνική μελέτη αποκαλύπτει
Spa & θερμές πηγές: τα πιο αναζωογονητικά μέρη στην Ελλάδα για φθινοπωρινή απόδραση
Food
Προχτές
Τα πιο μαγικά spots για να “λιώσεις” στο νερό και να ανανεωθείς εκ των έσω!
Η Σίσσυ Χρηστίδου με look που λέει ‘less is more’ με τον πιο κομψό τρόπο
Food
Προχτές
Το minimal look που κάνει τη Σίσσυ να ξεχωρίζει χωρίς καμία προσπάθεια!
Το ελληνικό τρικ που έκανε το μέλι μπλε και τους τουρίστες να τρελαίνονται
Food
Πριν 3 μέρες
Μόλις το βλέπουν οι τουρίστες, «παθαίνουν πλάκα και το δοκιμάζουν» -
Το βραστό, ταπεινό λαχανικό με τη μεγάλη αξία
Food
Πριν 3 μέρες
Πηγή φυτικών ινών, βιταμινών Α, C και Κ
Νέα μελέτη‑σοκ: Οι «αθώες» ιώσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε έμφραγμα και εγκεφαλικό
Food
Πριν 3 μέρες












