Η συνταγή για πορτοκαλόπιτα που θα σε κάνει να ξεχάσεις όλες τις άλλες
Χωρίς κόπο, με όλη τη γέυση και το φινετσάτο άρωμα πορτοκαλιού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Από το NEWSROOM
Θα χρειαστούμε:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Για το σιρόπι
- 700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 500 γρ. νερό
- χυμό, από 3 πορτοκάλια
Για τη βάση
- 2 πορτοκάλια
- 450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 γρ. σπορέλαιο
- 250 γρ. γάλα, 3,5%
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 2 λοβούς βανίλιας
- 3 αβγά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πάμε να την ετοιμάσουμε:
- Από τα 5 πορτοκάλια, βράζουμε τα 2 σε νερό για 1 ώρα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Από τα άλλα 3 πορτοκάλια παίρνουμε το ξύσμα, στύβουμε τον χυμό και τα αφήνουμε στην άκρη.
Για το σιρόπι
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Όταν λιώσει η ζάχαρη και πάρει 1 βράση το σιρόπι αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό από τα 3 πορτοκάλια που κρατήσαμε στην άκρη.
- Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά το σιρόπι .
Για την πίτα
- Όση ώρα περιμένουμε να κρυώσει το σιρόπι, ανοίγουμε τη συσκευασία από τα φύλλα και τα απλώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο (όσο γίνεται να μην ακουμπάει το ένα στο άλλο). Τα αφήνουμε να ξεραθούν, μπορεί να πάρει από 1 έως 3 ώρες. Είναι έτοιμα όταν τα πιάνουμε και γίνονται κομμάτια.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
- Κόβουμε τα βρασμένα πορτοκάλια στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και στύβουμε τα πολλά υγρά.
- Χτυπάμε τα πορτοκάλια στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια με το ξύσμα από τα άλλα 3 πορτοκάλια, τη ζάχαρη και το σπορέλαιο.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα, το μπέικιν, τη σόδα, τις βανίλιες, τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζουμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
- Σπάμε τα φύλλα με τα χέρια μας να γίνουν μικρά κομμάτια.
- Προσθέτουμε, μέσα στο μπολ με τη γέμιση, σε 5 δόσεις τα σπασμένα φύλλα, ανακατεύοντας πολύ καλά με μία σπάτουλα πριν προσθέσουμε τα επόμενα για να σιγουρευτούμε πως τα φύλλα δεν θα κολλήσουν μεταξύ τους.
- Βουτυροαλευρώνουμε ένα ταψί 25x30 εκ.
- Βάζουμε το μείγμα από τα φύλλα και γέμιση μέσα στο ταψί και με μια σπάτουλα ισιώνουμε καλά.
- Ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να γίνει ωραία τραγανή και χρυσαφένια η πορτοκαλόπιτα.
- Με το που τη βγάλουμε από τον φούρνο ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.
- Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.
- Όταν κρυώσει κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε με παγωτό και γλυκό πορτοκάλι.
Πώς να κάνεις τη σαλάτα σου από βαρετή σε γκουρμέ
Food
Πριν 301 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Χταπόδι σαλάτα από την Πάρο
Food
Πριν 315 εβδομάδες
Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου όπως της γιαγιάς
Food
Πριν 310 εβδομάδες
Η συνταγή που θα απογειώσει τη χοιρινή σας μπριζόλα
Food
Πριν 310 εβδομάδες
Η συνταγή για το κέικ που τρώγαμε μικροί
Food
Πριν 309 εβδομάδες
Η σαλάτα που θα σε βοηθήσει να ξεπρηστείς άμεσα
Body+Mind
Πριν 309 εβδομάδες
Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε αυτά τα μπιφτέκια γαλοπούλας με σος γιαουρτιού
Food
Πριν 308 εβδομάδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Από τις βασιλικές εμφανίσεις στους δρόμους της πόλης: Η φθινοπωρινή τάση που δε χάνεται!
Food
Πριν 1 ώρα
Οι διάσημοι και οι influencers τα φοράνε παντού – από μουσικά φεστιβάλ μέχρι τους δρόμους της πόλης!
Η ασθένεια που την έχουν εκατομμύρια κόσμου, και δεν το ξέρουν
Food
Πριν 1 ώρα
Η σιωπηλή νόσος που πολλοί αγνοούν
Γιατρός του Harvard αποκαλύπτει:Το φρούτο που δεν τρώει ποτέ – Η λίστα με τα χειρότερα για το έντερο
Food
Πριν 1 ώρα
Δεν είναι όλα τα φρούτα το ίδιο «φιλικά» προς το έντερο
Δε θα πιστεύεις τι κάνουν αυτά τα 6 προϊόντα με νιασιναμίδη – οι πόροι εξαφανίζονται!
Food
Πριν 1 ώρα
Η βιταμίνη που λατρεύει η επιδερμίδα σου κρύβεται σε αυτά τα 6 must-have προϊόντα και υπόσχεται τέλεια υφή χωρίς πόρους!
Πού θα ζήσεις το ωραιότερο φθινόπωρο της ζωής σου – Η ultimate λίστα με 19 προορισμούς
Food
Χτες
Τα Must-See φθινοπωρινά σκηνικά του κόσμου – Από τα βουνά της Ρουμανίας ως τη Νέα Υόρκη
Η Δούκισσα Νομικού απογείωσε το strapless φόρεμα σε φθινοπωρινό look
Food
Χτες
Το στυλ για τη Δούκισσα δεν έχει εποχή – έχει μόνο φαντασία και αυτοπεποίθηση!
Το νέο αλλόκοτο trend ομορφιάς: Eνέσεις με... σπέρμα σολομού
Food
Χτες
Η τελευταία τάση στην κοσμητική δερματολογία
Η J.Lo υιοθέτησε την τάση των Gen Z νυχιών – Το μανικιούρ που θα γίνει must το φθινόπωρο 2025
Food
Προχτές
Η Jennifer Lopez αποδεικνύει πως τα κοντά νύχια δεν είναι απλώς πρακτικά αλλά και το απόλυτο fashion statement της σεζόν
5 καθημερινές συνήθειες που μας `ρίχνουν` νοητικά χωρίς να το καταλαβαίνουμε
Food
Προχτές
Το πρώτο βήμα για να γίνουμε πιο «έξυπνοι» είναι να δούμε καθαρά τι μας κρατάει πίσω
Τι κρύβεται πίσω από το GLP‑1 και την απώλεια βάρους: Η νέα τάση που συζητιέται παντού θέλει προσοχή
Food
Προχτές
Ο τρόπος ζωής παραμένει καθοριστικός για μόνιμα αποτελέσματα.
Mom: Ένα animation 12 λεπτών για τη μητρότητα που θα σε κάνει να δακρύσεις
Food
Προχτές