E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal
BODY+MIND
Παγκόσμια Ημέρα διατροφής: Πως να προσέξεις σωστά τον οργανισμό σου

H διατροφή των πρωτόγονων: To μυστικό που βοηθά στην υγεία και τη διάθεση

Paleokoritso: Aνακαλύψαμε μια food blogger που ορκίζεται στο όνομα της paleo diet

H διατροφή των πρωτόγονων: To μυστικό που βοηθά στην υγεία και τη διάθεση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

-Δεν τρώω δημητριακά, γαλακτοκομικά, όσπρια, ζάχαρη, πατάτες, ρύζι 
- Και τι τρως;
- Aκολούθησέ με και θα δεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν ο Δρ. Loren Cordain κυκλοφόρησε το βιβλίο "The Paleo Diet", πολλοί διάσημοι και μη αποφάσισαν να αλλάξουν τη διατροφή τους! Miley Cyrus, Matthew McConahey, Jessica Biel, Megan Fox δοκίμασαν τα θαυματουργά της αποτελέσματα. Όμως δεν γνωρίζαμε κανέναν κοινό θνητό που να δοκίμασε αυτή τη διατροφή, μέχρι πρόσφατα.

Τι μπορεί λοιπόν να κάνει αυτή η paleo diet στον οργανισμό;

Aνακαλύψαμε το Paleokoritso στο Instagram και με αυτά τα φαγητά, ξεκινάμε κι εμείς σήμερα άνετα paleo diet!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας μιλήσουμε όμως για την διατροφή. Επιτρέπεται να φας φρέσκο κρέας, φρέσκα ψάρια, αβγά, θαλασσινά, φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και έλαια από φυσικές πηγές. Όλα τα άλλα, αντίο! Φυσικά, δεν τρως ρίζες και βολβούς όπως έκαναν οι παλαιότεροι, όμως τρως τρόφιμα που δεν έχουν επεξεργασία, πιο φυσικά, πιο γήινα!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pelagie de Paris (@pelagiedeparis) στις

"Αν δεν υπήρχε θέμα υγείας στη μέση, δυστυχώς δεν θα το αποφάσιζα ποτέ. Αλλά επί χρόνια ταλαιπωρήθηκα με πόνους και διάφορα συμπτώματα, που καιρό με τον καιρό γινότανε και πιο συχνά και πιο έντονα, και εμφανιζόταν και νέα. Έτσι, το πήρα απόφαση. Το γεγονός ότι διάβασα αρκετά πάνω στο θέμα, και ενημερώθηκα για τα οφέλη αυτής τη διατροφής από διάφορες πηγές, ήταν ακόμα ένα κίνητρο για να γίνει πιο εύκολο όλο αυτό: με τη γνώση έρχεται και η αποφασιστικότητα!", λέει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paleoκόριτσο (@paleo.koritso) στις

"Επίσης, το καλό είναι ότι στο σπίτι είμαστε δύο άτομα, που ακολουθούμε και οι δύο την ίδια διατροφή. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα το ίδιο εύκολα να την ακολουθήσω αν έπρεπε να μαγειρέψω για κάποιον που ήθελε να φάει όσπρια ή γαλακτοκομικά ή ψωμί, ας πούμε. 

Τέλος, το γεγονός ότι δουλεύω από το σπίτι βοηθάει ιδιαίτερα την κατάσταση, γιατί η αλήθεια είναι πως, για να φας σωστά και να μην αναγκάζεσαι να τρως πρόχειρα απ' έξω, πρέπει ή να προετοιμάζεσαι πολύ καλά και να προγραμματίζεις τα εβδομαδιαία σου γεύματα (που δεν το έχω καθόλου) ή να είσαι αρκετή ώρα στο σπίτι κάθε μέρα για να μπορέσεις να τα ετοιμάζεις".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιά τα αποτελέσματα;

"Τα συμπτώματα, που ήταν χρόνια πια, ήταν πολλά και διαφορετικά: ήμουν μονίμως κουρασμένη και άτονη, αρρώσταινα πολύ εύκολα, είχα μυοσκελετικούς πόνους και μουδιάσματα στα άκρα που δε μ' άφηναν να κοιμηθώ, πονοκεφάλους που έτειναν να γίνουν ημικρανίες, τα μαλλιά μου και τα νύχια μου είχαν αδυνατίσει. Τώρα, 14 μήνες μετά, τα συμπτώματα έχουν όλα υποχωρήσει, και κάποια έχουν εξαφανιστεί τελείως".

Νιώθω μεγαλύτερη ενέργεια, τα μαλλιά μου και τα νύχια μου δυνάμωσαν και η διάθεσή μου βελτιώθηκε.

"Νιώθω μεγαλύτερη ενέργεια, τα μουδιάσματα και οι μυοσκελετικοί πόνοι αραίωσαν πολύ, οι πονοκέφαλοι εξαφανίστηκαν, τα μαλλιά μου και τα νύχια μου δυνάμωσαν και η διάθεσή μου βελτιώθηκε. Επίσης, έχασα και κιλά, χωρίς να πεινάσω: τρώω όποτε νιώθω ότι πεινάω, και δεν μετράω ούτε ποσότητες ούτε θερμίδες. Σημειώνω εδώ πως, εκτός από τη διατροφή, παίρνω και συμπληρώματα διατροφής: πολυβιταμίνες, προβιοτικά, βιταμίνη D3, και αμινοξέα".

"Είναι, όμως, μια διαρκής μάχη: δεν είναι μία διατροφή που θα την κάνει κάποιος για ένα-δυο μήνες και θα του περάσουν όλα. Δυστυχώς, επιβαρύνουμε τον εαυτό μας με πολλά πράγματα, και το φαγητό μπορεί να γίνει ένα από αυτά. Αυτούς τους μήνες την ακολουθώ πιστά τη διατροφή, και στο μέλλον δεν έχω σκοπό να την εγκαταλείψω. Ίσως να χαλαρώσω λίγο τα όριά της, αλλά τις βασικές αρχές της θα τις κρατήσω: όχι επεξεργασμένα τρόφιμα-κατά το δυνατόν απλές πρώτες ύλες και φαγητά. Πλέον και το μυαλό μου και το σώμα μου δε μπορούν να αντέξουν να φάω κάτι ανθυγιεινό! Το μυαλό μου έκανε το κλικ: unagi, που έλεγε και ο Ρος από τα Φιλαράκια!"

Πήρε, που λες, το paleoπαιδο μία συσκευασία ενός κιλού από ασπράδια αυγων. Αλλά δεν ενθουσιάστηκε (👈🏻αυτό είναι ένας πολύ ήπιος χαρακτηρισμός) με τη γεύση τους όπως ήταν, ωμά, και για να μην πετάξουμε τη συσκευασία (#δενπετάμεφαγητά) έφτιαξα αυτή την ομελέτα φούρνου με λαχανικά, που έχει μόνο ασπράδια. Το δε κίτρινο χρώμα της οφείλεται στον κουρκουμά, που για κάποιο λόγο έχω ξεχάσει τελευταίως (κακό κορίτσι, κακό). Σε μία κατσαρόλα έβαλα ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, δυο καρότα, μια πιπεριά Φλωρίνης και ένα κολοκυθάκι, και τα έφερα δυο βόλτες. Μετά πρόσθεσα τον κουρκουμά, το αλάτι και το πιπέρι. Τέλος, πρόσθεσα (στην κατσαρόλα, ναι) τα ασπράδια και τα ανακάτεψα σε μέτρια φωτιά μέχρι που το μίγμα πήχτωσε τόσο ώστε να στέκεται στο ταψί-αν το έβαζα υγρό κατευθείαν στο ταψί, θα πήγαινε και κάτω από τη λαδόκολλα, και θα γινόταν χαμός! Τέλος, τα έψησα στους 180 για κανένα τέταρτο, μέχρι που στερεοποιήθηκε, αλλά δε στέγνωσε. Έγινε ωραίο σαν γυμνή πίτα, και φτούρησε κιόλας! _____________________ #paleodiet #paleomeals #paleobreakfast #paleodinner #paleoomelette #paleoeggs #eggwhites #bakedomelette #veggieomelette #evoo #turmeric #paleolovr #greekpaleo #mediterraneanpaleo #paleo_koritso #lifokitchen #f52grams #thefeedfeed @thefeedfeed #avpiato #δίαιτα #διατροφή #ομελέτα #αυγά #φαγητό #χωρίσγλουτένη

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paleoκόριτσο (@paleo.koritso) στις

Χούμουουουουους (διαβάζεται φωναχτά και τραγουδιστά, όπως το "Μύκονοοοοοοοοος")! Ερώτηση κρίσεως, για να δω και τί έμαθες τόσο καιρό που τα λέμε εδώ: Μπορώ εγώ να φάω ρεβύθια; Τσου. Μπορώ εγώ να φάω ψωμί; ξανατσού. Και, τί έχω στο πιάτο μου, τότενες; Έχω ένα όπεν σάντουϊτς από κουνουπιδόψωμο και Κούμους (χούμους από κάσιους). Και είναι τέλειο! Μέχρι και το πιάτο έμεινε άφωνο από τη νοστιμιά (γύρνα το κινητό σου πλαγίως για να δεις τη φάτσα του 😮). Πιάτο παλιό και ραγισμένο από το @butlerthessaloniki (επειδή θα ρωτήσεις το λέω). Συνταγές προσεχώς, στο naturaldoctor.gr! _______________________ #paleoideas #paleosnack #paleofoods #paleo_koritso #paleolovr #greekpaleo #paleobread #mediterraneanpaleo #glutenfreebread #grainfreebread #glutenfreemeals #feedfeed @thefeedfeed #f52grams #lifokitchen #cauliflowerbread #turmeric #cashewhummus #evoo #yummysnack #heresmyfood #δίαιτα #διατροφή #ελαιόλαδο #νόστιμο #φαγητό #χωρίσγλουτένη #cummus

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paleoκόριτσο (@paleo.koritso) στις

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να έχεις τα πιο απαλά χέρια

Food Σήμερα

Τα χέρια είναι πιο επιρρεπή στην ξηρότητα, την τραχύτητα και την πρόωρη γήρανση

Trends στο χρώμα των μαλλιών για την άνοιξη που πρέπει να τσεκάρεις

Food Σήμερα

Oι φετινές τάσεις στο χρώμα των μαλλιών προσφέρουν μια ποικιλία επιλογών!

4 υπάκουες ράτσες σκύλων ‑ Δε θα το σκάσουν ποτέ

Food Σήμερα

Αυτά τα σκυλιά έχουν πιο υπάκουη συμπεριφορά από άλλα

Έχεις αλλεργία; Μπορεί να φταίνε τα καλλυντικά σου

Food Χτες

Οι αλλεργίες στα καλλυντικά προϊόντα έχουν γίνει κάτι σύνηθες

Τα νέα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές

Food Χτες

Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Food Προχτές

Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Τροφές που καταστρέφουν το έντερο και που οι διαιτολόγοι συνιστούν να κόψετε αμέσως

Food Προχτές

Eάν θέλετε να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά έως το καλοκαίρι

Αυτό το τραγούδι αντιπροσωπεύει το κάθε ζώδιο

Food Προχτές

Ποιο είναι το δικό σου;

Νηστίσιμοι ρεβυθοκεφτέδες καλύτεροι από τηγανητοί

Food Πριν 3 μέρες

Οι πιο εύκολοι και νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες χωρίς να πάρετε εξτρα θερμίδες

par: 20
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.