Μένουμε σπίτι. Ασφαλείς και ενημερωμένοι.
E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η συνταγή που θα απογειώσει τη χοιρινή σας μπριζόλα

Η συνταγή που θα απογειώσει τη χοιρινή σας μπριζόλα

Με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας που κάνει τη διαφορά

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Δημοσίευση 10/10/2019 | 00:18

Θα χρειαστούμε:

  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 μέτριες χοιρινές μπριζόλες πάχους 2,5 εκ. περίπου
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ρύζι, τηγανητές πατάτες ή πουρέ για συνοδευτικό

Πάμε να τις ετοιμάσουμε:

1. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και το βούτυρο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και τηγανίζουμε τις μπριζόλες για 7-8 λ ή μέχρι να ψηθούν και ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.

2. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι με τσιμπίδα και τις μεταφέρουμε σε πιατέλα. (Εναλλακτικά ψήνουμε τις μπριζόλες μας σε γκριλιέρα ή στο φούρνο).

3. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα σκόρδα, τη μουστάρδα σε σκόνη, 1-2 πρέζες αλατοπίπερο και το πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε για 1/2 λ.

4. Ρίχνουμε βροχηδόν το αλεύρι ανακατεύοντας ζωηρά, προσθέτουμε το ξύδι και το κρασί συνεχίζοντας διαρκώς το ανακάτεμα για λίγα δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.

5. Κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τις μπριζόλες με συνοδευτικό επιλογής μας και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετανάστευσε στις ΗΠΑ, γλίτωσε το θάνατο στο παραπέντε και έφτιαξε μια εταιρεία εκατομμυρίων

Food Σήμερα

Η Amber Leong έχει πλέον μια εταιρεία αξίας 4 εκατομμυρίων δολαρίων

Φτιάξε αυτές τις θεϊκές πατάτες που δεν είναι τηγανητές αλλά ακόμη καλύτερες

Food Σήμερα

Ξέρουμε πόσο αγαπάς τις τηγανητές πατάτες αλλά βρήκαμε καλύτερη λύση για τις λιγούρες σου

Τα ζώδια σήμερα: 29 Μαΐου

Food Σήμερα

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Αυτή ήταν η πανάκριβη skincare ρουτίνα της Jackie Kennedy

Food Σήμερα

Η πρώην πρώτη κυρία αποτέλεσε το απόλυτο fashion και beauty icon της δεκαετίας της και όχι άδικα

Το στιλάτο σπίτι που χτίζεται μέσα σε 6 ώρες & κοστίζει λιγότερα από 30.000 ευρώ

Food Σήμερα

Εκτός από ωραίο εξωτερικό, έχει και φοβερό εσωτερικό

Το σeξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που μεταδίδεται και με το προφυλακτικό

Food Σήμερα

Ταλαιπωρεί χιλιάδες κόσμου σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Πώς η Σίσσυ Χρηστίδου έχασε τα περιττά της κιλά;

Food Χτες

«Ναι βρίσκομαι σε δίαιτα, έχει πάει αρκετά καλά το πράγμα»

Τι να φας για χτίσεις τον απόλυτο ποπό

Food Χτες

Γιατί εκτός από την άσκηση, χρειάζεσαι και την κατάλληλη διατροφή

Τα ζώδια σήμερα: 28 Mαΐου

Food Χτες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

To Cosmopolitan απολογείται: Kορίτσια συγγνώμη, δεν υπάρχει το σημείο G

Food Προχτές

«Πίστεψες κάτι που τελικά ήταν ψέμα. Και φταίμε εν μέρει...»

Αυτό το καπέλο επανέρχεται από την καρδιά των 90s

Food Προχτές

Οι μισές θα το λατρέψετε οι άλλες μισές δεν θα θέλετε να το ξαναφορέσετε

Τα ζώδια σήμερα: 27 Μαΐου

Food Προχτές

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.